X

8 μοβ τροφές και γιατί πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά

Οι ανθοκυανίνες είναι η βασική ουσία τους που δίνει το μπλε - μοβ χρώμα στις τροφές αυτές - Δες ποια είναι τα οφέλη τους.

Γράφει: TheToc team

Τα μοβ τρόφιμα δεν είναι μόνο όμορφα και εντυπωσιακά για το μάτι, αλλά είναι και πολύ ωφέλιμα για την υγεία σου. Από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μέχρι την προστασία της καρδιάς σου, τα συγκεκριμένα τρόφιμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σου. Βρες παρακάτω 8 μοβ τρόφιμα που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου και μάθε γιατί είναι τόσο σημαντικά.

8 μοβ τροφές και γιατί πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά

Μελιτζάνα

Η μελιτζάνα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα μοβ λαχανικά στη διατροφή μας και έχει πολλά οφέλη. Είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, μια κατηγορία αντιοξειδωτικών που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και την προστασία από καρδιοπάθειες. Η μελιτζάνα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη σωστή πέψη και στη διατήρηση του υγιούς εντέρου. Αν τη συμπεριλάβεις στη διατροφή σου, μπορείς να βελτιώσεις την υγεία της καρδιάς σου και να ενισχύσεις την πέψη σου.

Μαύρα μούρα

Τα μαύρα μούρα είναι γεμάτα με βιταμίνη C, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος και στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες. Ο Δρ. Στέφαν Τόμπσον, διατροφολόγος, αναφέρει ότι τα μαύρα μούρα μπορούν να βοηθήσουν επίσης στην ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας και στη βελτίωση της υγείας του δέρματος, προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι, η καθημερινή κατανάλωσή τους μπορεί να σου χαρισει σημαντικά οφέλη στην υγεία και την εμφάνιση σου.

Μοβ λάχανο (Κόκκινο λάχανο)

Το μοβ λάχανο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών A και C και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Η περιεκτικότητά του σε ανθοκυανίνες, που δίνουν το μοβ χρώμα του, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Σύμφωνα με την καθηγήτρια διατροφής Έλεν Κάρτερ, το μοβ λάχανο μπορεί να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος και να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου. Μπορείς να το προσθέσεις εύκολα σε σαλάτες ή να το καταναλώσεις ως συνοδευτικό πιάτο.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr