Ακης Πετρετζίκης: Συνταγή για γαλακτοφέτες με σοκολάτα - Τέλειο σνακ για όλες τις ώρες

Γαλακτοφρέτες του Ακη πετρετζίκη ένα τέλειο γλυκό σνακ για όλες τις ώρες, για το γραφείο, αλλά και για τα παιδιά στο σχολείο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΓΛΥΚΟ

Γαλακτοφρέτες, ένα τέλειο γλυκό σνακ για όλες τις ώρες, για το γραφείο, αλλά και για τα παιδιά στο σχολείο.

Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει την τέλεια συνταγή για γαλακτοφρέτες με σοκολάτα.

Ακης Πετρετζίκης: Γαλακτοφρέτες με σοκολάτα

Συστατικά

Για το σιρόπι

100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το παντεσπάνι

5 αβγά, μεσαία
1 πρέζα αλάτι
115 γρ. ζάχαρη άχνη
110 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
30 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
βούτυρο, για το ταψί

Για τη γέμιση

10 γρ. φύλλα ζελατίνης
60 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
30 γρ. μέλι
250 γρ. μασκαρπόνε
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

600 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Για το σερβίρισμα

100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Μέθοδος εκτέλεσης

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνος τους 180ο C στον αέρα.
Χωρίζουμε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους.
Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και βάζουμε μέσα τα στερεά υλικά αφού τα περάσουμε από σίτα. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 36x28 εκ. απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε μέσα όλο το μείγμα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση

Βάζουμε τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό και αφήνουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 20 δευτερόλεπτα. Βάζουμε μέσα τη ζελατίνη, καλά στυμμένη, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αν δεν έχει ζεσταθεί αρκετά το μέλι, βάζουμε ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.
Μεταφέρουμε το μέλι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια στη μέση με πριονωτό μαχαίρι.
Απλώνουμε και στις δύο επιφάνειες από το παντεσπάνι το σιρόπι με ένα πινέλο. Καλύπτουμε τη μια επιφάνεια με την κρέμα και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τυλιγμένο με μεμβράνη να παγώσει καλά.
Κόβουμε σε μπάρες και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για να σταθεροποιηθεί.
Κάνουμε σχέδια με τη λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 03 Δεκ 2021 | 07:45

Η πιο δημοφιλής συνταγή για μελομακάρονα από τον Ακη Πετρετζίκη

Αυτή η συνταγή του Ακη Πετρετζίκη για αφράτα και σούπερ γευστικά μελομακάρονα, είναι η πιο δημοφιλής και αν τη δοκιμάσετε σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ 02 Δεκ 2021 | 06:30

Τα μυστικά για τους τέλειους κουραμπιέδες - Για να γίνουν νόστιμοι και αφράτοι

Πώς θα πετύχουμε τους τέλειους κουραμπιέδες, για να γίνουν νόστιμοι και αφράτοι; Ο pastry chef Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει σημαντικές συμβουλές.

ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΠΛΕ 30 Νοε 2021 | 10:48

Άκης Πετρετζίκης: Βόλτα με τον γιο του Αχιλλέα και τη σύζυγό του στο κέντρο της Αθήνας

Η γκρίνια του μικρού Αχιλλέα και το καφεδάκι του Άκη Πετρετζίκη.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 30 Νοε 2021 | 07:52

Ακης Πετρετζίκης: Θεϊκή συνταγή για μαλακά μπισκότα τριπλής σοκολάτας

Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει την πιο τέλεια και απλή συνταγή για μαλακά μπισκότα με τριπλή σοκολάτα. Δοκιμάστε τα και δεν θα απογοητευτείτε!

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 29 Νοε 2021 | 06:42

Παρλιάρος: Συνταγή για υπέροχο χριστουγεννιάτικο κέικ - Με κομμάτια φρούτων, σούπερ αφράτο

Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίν ει μία υπέροχη και απλή συνταγή για αφράτο και σούπερ γευστικό χριστουγεννιάτικο κέικ.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 26 Νοε 2021 | 06:33

Η απόλυτη συνταγή για πορτοκαλόπιτα - Ζουμερή, χωρίς φύλλο και με σούπερ γεύση

Συνταγή για πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι. Μία συνταγή, ζουμερή και γεμάτη αρώματα από πορτοκάλι!

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 25 Νοε 2021 | 06:32

Συνταγή για εύκολη και ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς αυγά και βούτυρο

Αυτή η πανεύκολη συνταγή για σοκολατόπιτα θα σας ξετρελάνει!

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 24 Νοε 2021 | 06:43

Συνταγή για αφράτο κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι - Θεϊκό και πανεύκολο

Θέλετε να φτιάξετε ένα κλασικό αγαπημένο κέικ σοκολάτας αλλά να αποφύγετε το αλεύρι; Αυτή συνταγή θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 23 Νοε 2021 | 06:50

Συνταγή για γλυκιά πίτσα - Πανεύκολη και με απλά υλικά, θα σας ξετρελάνει

Τι θα λέγατε αν αντικαθιστούσατε την κλασική και αγαπημένη σε όλους πίτσα με μία.... γλυκιά εκδοχή; Αυτή η συνταγή με λίγα και απλά υλικά θα σε ξετρελάνει.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ MOOD 21 Νοε 2021 | 22:12

Ακης Πετρετζίκης- Κωνσταντίνα Παπαμιχαήλ: Το εντυπωσιακό δέντρο που στόλισαν στο σπίτι τους

Ξεχωριστά θα είναι θα φετινά Χριστούγεννα για τον Άκη Πετρετζίκη και τη σύζυγό του Κωνσταντίνα Παπαμιχαήλ, αφού είναι τα πρώτα που θα περάσουν ως παντρεμένοι και ως γονείς.