Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει την πιο εύκολη, πεντανόστιμη συνταγή για τρουφάκια γάλακτος με μπισκότα. Θα χρειαστείτε τέσσερα υλικά και μόλις 20 λεπτά!
Τρουφάκια του Ακη Πετρετζίκη
Συστατικά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
150 γρ. κουβερτούρα
Για την επικάλυψη
κακάο
τρούφα, πολύχρωμη
καρύδα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με το ζαχαρούχο.
Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια 75 γρ. από τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα της κουβερτούρας και ανακατεύουμε ξανά με τη σπάτουλα.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 75 γρ. μπισκότα που τα έχουμε σπάσει με τα χέρια μας.
Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη.
Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
Βάζουμε σε διαφορετικά μπολάκια τις διακοσμήσεις που έχουμε επιλέξει.
Φοράμε γάντια μίας χρήσης, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, και αρχίζουμε να πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Βουτάμε κάθε μπαλάκι το στα μπολ με τις διακοσμήσεις που επιθυμούμε.
Αν δεν σερβίρουμε τα τρουφάκια αμέσως, τα βάζουμε μέσα στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr