Το τσιζ κέικ είναι ένα από τα αγαπημένα σου γλυκά; Αυτή η εκδοχή τσιζ κέικ black forest, από τον Ακη Πετρετζίκη, σίγουρα θα σε ξετρελάνει! Είναι πανεύκολη και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.
Τσιζ κέικ black forest από τον Ακη Πετρετζίκη
Συστατικά
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
30 γρ. κακάο
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση
500 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. κονιάκ
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
Για τη σύνθεση
100 γρ. σαντιγί
100 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
50 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το κακάο, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα 22 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με ένα ποτήρι για να ισιώσει και να δέσει καλά.
Βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να κρυώσει.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά για να γίνει σαντιγί.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε αμέσως με μια μαρίζ για να μην παγώσει και πετρώσει η σοκολάτα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από στη βάση και βάζουμε το μισό βύσσινο και τη μισή τριμμένη κουβερτούρα.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες να σφίξει καλά. Εναλλακτικά συντηρείται και στην κατάψυξη.
Στολίζουμε με σαντιγί, γλυκό του κουταλιού βύσσινο, κουβερτούρα τριμμένη και σερβίρουμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr