Οι λάτρεις του αλμυρού θα το λατρέψουν. Το κέικ με φέτα και πιπεριές είναι η τέλεια επιλογή για όσους προτιμούν τις αλμυρές από τις γλυκές γεύσεις για πρωινό και όχι μόνο.
Στη συνταγή των foodaholics, οι αρχάριοι μάγειρες θα βρουν έναν ιδανικό και εύκολο τρόπο για να απολαύσουν ένα νόστιμο σνακ, χωρίς να ταλαιπωρηθούν και κυρίως χωρίς να συναντήσουν οποιαδήποτε δυσκολία στην εκτέλεση.
Υλικά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 4 αυγά
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 200 ml σπορέλαιο
- 1 φακελάκι μπέικιν
- Ρίγανη
- Πιπέρι
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. φέτα
Εκτέλεση
1. Κόβουμε σε φέτες τις πιπεριές.
2. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν.
3. Βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
4. Ενσωματώνουμε το μπέικιν, την ρίγανη, πιπέρι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει κολλώδης χυλός.
5. Ρίχνουμε την φέτα, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
6. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 34 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
7. Στρώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr