X

«Ανοιχτά Ζυθοποιεία»: Γνωρίζουμε από κοντά τις ελληνικές μπύρες

Ετήσιος θεσμός τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» μετά την μεγάλη ανταπόκριση του ελληνικού κοινού

Γράφει: TheToc team

Σε συνέχεια της μεγάλης ανταπόκρισης που επεφύλαξε το ελληνικό κοινό για την δράση της «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» στις 16 και 17 Ιουνίου, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση της πρωτοβουλίας σε ετήσια βάση.

Φέτος, τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» έδωσαν την ευκαιρία της επίσκεψης των καταναλωτών σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας.

Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών άνοιξαν για το κοινό τα ζυθοποιεία τους σε όλη την Ελλάδα για ένα Σαββατοκύριακο, διοργανώνοντας μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων, από σεμινάρια και ξεναγήσεις μέχρι γευστικές δοκιμές, όλα με ελεύθερη είσοδο.Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις των συνεργαζόμενων ζυθοποιείων και έζησε μαζί με εργαζόμενους και ειδικούς μια ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα.

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» γίνεται με στόχο τη γνωριμία του Έλληνα καταναλωτή με το ζύθο, την εξοικείωσή του με την παραγωγική διαδικασία ζυθοποίησης, τη γνωριμία του με την πρώτη ύλη και με τους ζυθοποιούς που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων.

Η μεγάλη ανταπόκριση και τα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά σχόλια σχετικά με την πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ανάδειξη της κουλτούρας της μπύρας και την υπεύθυνη κατανάλωσή της στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής οδήγησε τους υπεύθυνους της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών στην απόφαση για θεσμοθέτηση της πρωτοβουλίας και επανάληψής της σε ετήσια βάση.

Tags