Apanemi. Εκεί που βρίσκει κανείς καταφύγιο από τους ανέμους, εκεί που πηγαίνει για να απολαύσει μία καλοκαιρινή κουζίνα με γευστικές εμπειρίες αντάξιες του μύθου που περιβάλλει το Mykonos Theoxenia.
Η αγάπη για τη μυκονιάτικη γη και τα προϊόντα της ήταν αυτή που έπλασε τη φιλοσοφία του εστιατορίου. Πρόκειται, εξάλλου, για το αποτέλεσμα μίας εικοσάχρονης βαθιάς φιλίας που συνδέει τους δύο υπεύθυνους σούπερσταρ chef, τον Γιάννη Μπαξεβάνη και τον Jerome Serres.
"Είμαστε συνεργάτες και φίλοι πολλά χρόνια. Αναθρεμμένοι σε διαφορετικές μαγειρικές σχολές ο καθένας – πιστός της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης και φανατικός των ντόπιων προϊόντων εγώ, μεγαλωμένος σε κουζίνες γαλλικών εστιατορίων με αστέρια Michelin και εκπαιδευμένος σε κλασικές μαγειρικές τεχνικές της γαλλικής κουζίνας ο Jerome", επισημαίνει ο Γιάννης Μπαξεβάνης. Το βάθος της φιλίας που ενώνει τους δύο chef, αλλά και ο ενθουσιασμός για τη συνεργασία τους με το Theoxenia έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του μενού.
"Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και το αποτέλεσμα ήταν μία έντεχνη κουζίνα βασισμένη στα προϊόντα του τόπου. Μάλιστα, έχουμε στη διάθεσή μας έναν ντόπιο γεωργό που καλλιεργεί αποκλειστικά για το Apanemi τα λαχανικά που χρειάζεται η κουζίνα μας. Μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό εγχείρημα είναι η χρυσοχέρα μαγείρισσα και συνεργάτιδα Αντωνία Κονόμη. Καλή φίλη και ικανότατη συνοδοιπόρος τα τελευταία είκοσι χρόνια, προσθέτει τη δική της πινελιά και φροντίδα στο σύνολο του μενού μας".
Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr