X

Απίθανο και εύκολο γλυκό: Τάρτα με φρέσκα σύκα και κρέμα αμυγδάλου

Μία πολύ γευστική συνταγή με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, τα σύκα.

Γράφει: TheToc team

Μία πολύ γευστική συνταγή με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, τα σύκα.

Τάρτα με φρέσκα σύκα και κρέμα αμυγδάλου, από τον πασίγνωστο σεφ Γιάννη Λουκάκο.

Τάρτα με φρέσκα σύκα και κρέμα αμυγδάλου

ΥΛΙΚΑ
Για την τάρτα

400 γρ. ζύμη γλυκιά τάρτα μισοψημένη
450 γρ. κρέμα αμυγδάλου
400 γρ. σύκα φρέσκα, κομμένα σε φέτες

Για την κρέμα αμυγδάλου (για 600 γρ.)

135 γρ. βούτυρο
135 γρ. ζάχαρη
190 γρ. αυγά
135 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
10 γρ. αλεύρι σκληρό

Διαβάστε Επίσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τάρτα

Ρίχνουμε την κρέμα αμυγδάλου στη βάση της τάρτας μέχρι να γεμίσουν τα ¾ της επιφάνειάς της. Στρώνουμε τα κομμένα σύκα από πάνω ομοιόμορφα και βάζουμε την τάρτα στον φούρνο για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε την τάρτα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα αμυγδάλου και να πάρει ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα.

Για την κρέμα αμυγδάλου (για 600 γρ.)

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός πολυκοπτικού μηχανήματος και αλέθουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχει τη σύσταση μιας παχύρευστης κρεμάς.