Αυτό το αφράτο λεμονάτο κέικ με γιαούρτι και μέλι θα γίνει το αγαπημένο σου! Χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, με ελαιόλαδο, είναι ιδανικό για ένα υγιεινό πρωινό ή σνακ. Ετοίμασε το σε λίγα λεπτά με υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι.
Τη συνταγή για το κέικ με λεμόνι και γιαούρτι βρήκαμε από τη food blogger Emily Vagia.
Μπορείς να το σερβίρεις φυσικά με παγωτό τους καλοκαιρινούς μήνες. Εναλλακτικά ο δικός μου αγαπημένος τρόπος είναι ρίχνοντας από πάνω μια γλυκιά "σάλτσα” από σμέουρα. Για να τη φτιάξεις θα χρειαστείς: 1 φλ. σμέουρα (ή ό,τι berries έχεις), 2 κ.γ. μέλι 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
Συνταγή: Απίθανο κέικ γιαουρτιού με λεμόνι - Χωρίς αυγά και βούτυρο
Υλικά
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1μιση κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
240 γρ. γιαούρτι 2%
80 ml ελαιόλαδο
120 ml μέλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεκινάω προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνεις μια φόρμα για κέικ ή ταψάκι 20×20 εκ.
Σε μπολ, ανακατεύω το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ, χτυπάω με σύρμα το γιαούρτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού.
Ρίχνω μέσα τα στερεά και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα.
Ψήνω για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει και έπειτα το ξεφορμάρω και το κόβω σε κομμάτια.