Μία πολύ εύκολη συνταγή για το αγαπημένο κέικ μικρων και μεγάλων. Κέικ βανίλιας, που αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ ή για να το πάρουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο.
Συνταγή για κέικ βανίλιας
Υλικά
500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
440 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αβγά
260 ml γάλα πλήρες
2 βανιλίνες
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο, που καλό είναι να το έχουμε αφήσει έξω για μερικά λεπτά, στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να μαλακώσει. Προσθέτουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα, ένα τα αυγά.
Γυρίζουμε το μίξερ στο δυνατό και χτυπάμε για τουλάχιστον 5’ λεπτά να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε ελαφρά την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι και το γάλα, διαδοχικά. Προσθέτουμε και τη βανιλίνη
Βάζουμε το μείγμα σε δύο στρογγυλές φόρμες νο 22 βουτυρωμένες ελαφρά και αλευρωμένες.
Ψήνουμε στους 170oC, σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Αφήνουμε τα κέικ για 10’ λεπτά να κρυώσουν στις φόρμες πριν τα ξεφορμάρουμε
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr