Υπάρχουν πολλές συνταγές για δίπλες αλλά δεν είναι όλες το ίδιο εύκολες και γρήγορες όπως αυτή που προτείνουν οι foodmaniacs για όσους θέλουν να δοκιμάσουν, ειδικά τις μέρες των εορτών, ένα γλύκισμα που θα το απολαύσουν χωρίς να ξοδέψουν πολύ χρόνο.
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν απαιτεί μίξερ και είναι μία ιδανική πρόταση για να ικανοποιήσετε τους καλεσμένους σας στα εορταστικά τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Υλικά
-1.300 γρ. αλεύρι
-500 γρ. νερό
-500 γρ. ζάχαρη
-200 γρ. γάλα
-200 γρ. χυμό πορτοκάλι
-200 γρ. ελαιόλαδο
-200 γρ. ζάχανη άχνη
-δύο αυγά
-λίγο μέλι
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-1,5 κ.γ σόδα μαγειρική
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για δύο λεπτά, ούτως ώστε να γίνουν σιρόπι.
- Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος τα αυγά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθούν.
- Ρίχνουμε στο ίδιο μπολ το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μαγειρική σόδα.
- Ζυμώνουμε ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι, προκειμένου να ενσωματωθεί, μέχρι να φτιάξουμε μία ελαστική ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μία διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" για 20 λεπτά.
- Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με έναν πλάστη, πασπαλίζοντας λίγο αλεύρι, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα λεπτό φύλλο, πάχους 3 χιλιοστών.
- Κόβουμε σε ορθογώνιες λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές και τις τυλίγουμε προς τα μέσα.
- Βάζουμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί και μετά τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι.
- Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα με το σιρόπι και τις γαρνίρουμε με μέλι και καρύδια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr