Από τα πιο εύκολα και απολαυστικά γλυκά που μπορούμε να φτιάξουμε όταν αρχίζει να καλοκαιριάζει ο καιρός. Με υλικά που μπορούμε να προμηθευτούμε εύκολα, το μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι μία ιδανική επιλογή για όσους δεν θέλουν να περάσουν ώρες στην κουζίνα.
Η συνταγή του alwayshungry σίγουρα θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας.
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 15 κοφτές κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας
- 10 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1,5 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γραμμάρια τρούφα
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι μέχρι τη μέση με γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη μόλις ζεσταθεί το γάλα και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
- Ρίχνουμε στην κούπα με το γάλα το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
- Μόλις το γάλα ζεσταθεί καλά το αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου.
- Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε πάλι την κατσαρόλα στην εστία. Σε λίγο χρόνο και με συνεχές ανακάτεμα το μίγμα μας θα πήξει και θα είναι έτοιμο.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ.
- Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και λεία η κρέμα σοκολάτας.
- Σε ένα τεράγωνο τάπερ ή ένα πυρέξ διαμέτρου 25x25cm περίπου τοποθετούμε μία στρώση από τα μπισκότα πτι μπερ και από πάνω, σιγά σιγά και με προσοχή, ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας.
- Περιμένουμε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και τοποθετούμε προσεκτικά άλλη μια στρώση μπισκότα από πάνω.
- Μετά ολοκληρώνουμε το μπισκοτογλυκό με την κρέμα βανίλιας και στο τέλος πασπαλίζουμε από πάνω του την τρούφα.
- Μόλις το μπισκοτογλυκό έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το τοποθετούμε στο ψυγείο για το βράδυ και αναμένουμε υπομονετικά το επόμενο πρωί.