Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο

Μια πρωτόγνωρη προσφορά από τον Ομιλο ΥΓΕΙΑ στους κατοίκους δύο νησιών που ζουν με τον φόβο της ασθένειας και όπου το αγαθό της υγείας είναι πολυτέλεια.

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ
Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο

Η Τήλος και η Νίσυρος, δυο πανέμορφα νησιά του Αιγαίου, τόποι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και γνωστοί τουριστικοί προορισμοί έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία πριν από λίγες μέρες.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο
Προσεγγίζοντας το λιμάνι της Τήλου

Δύο ελληνικά νησιά που το καλοκαίρι γεμίζουν τουρίστες παρά τη δύσκολη συγκοινωνία, και που από τον Σεπτέμβριο επιστρέφουν στην καθημερινότητα τους, τη φτωχή υποδομή και την περιορισμένη πρόσβαση στη βασική υγειονομική περίθαλψη, απέκτησαν το δικό τους νοσοκομείο για δύο ημέρες.

Η Νίσυρος από το μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής
Η Νίσυρος από το μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής

Με την πολύτιμη συμβολή 60 εθελοντών, ο Ομιλος ΥΓΕΙΑ, απέδειξε ότι αν θες μπορείς να κάνεις το αδύνατο δυνατό, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες των δύο ακριτικών νησιών το αυτονόητο.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 3

Μέσα σε λίγες μέρες από ένα «μικρό ΥΓΕΙΑ» στήθηκε στα δημοτικά σχολεία της Τήλου και της Νισύρου, δυο «μίνι νοσοκομεία» που λειτούργησαν άψογα, προσφέροντας σε όλους υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης υψηλού επιπέδου.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 4

Τεχνικοί, διοικητικοί, νοσηλευτές και γιατροί πολλών ειδικοτήτων ξεκίνησαν αυτό το γεμάτο συγκινήσεις ταξίδι με την ελπίδα να κουραστούν όσο το δυνατόν περισσότερο ενώ άκουγες συνεχώς την ευχή «μακάρι να έχει πολύ κόσμο, να μην προλαβαίνουμε» να βγαίνει από το στόμα τους.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 5

Όπως και έγινε αφού αυτή η πρωτοβουλία αγάπης αγκαλιάστηκε με ευγνωμοσύνη, και οι αίθουσες των δημοτικών σχολείων, που είχαν μεταμορφωθεί σε εξωτερικά ιατρεία του Ομίλου ΥΓΕΙΑ δεν σταμάτησαν να γεμίζουν από κόσμο.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 6

Προσερχόμενοι στους χώρους των "μίνι νοσοκομείων", οι κάτοικοι δεν έβρισκαν απλά 2-3 γιατρούς και μερικούς νοσηλευτές για γενικές εξετάσεις αλλά ένα ολόκληρο επιτελείο από ιατρικές ειδικότητες, νοσηλευτές και διοικητικούς που αντιμετώπισαν όλους όσους προσήλθαν με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 7

Μια ομάδα από 26 γιατρούς 16 ειδικοτήτων (αγγειοχειρουργούς, αναισθησιολόγους, ακτινοδιαγνώστες, γυναικολόγους, δερματολόγους, καρδιολόγους, νευρολόγους, ορθοπεδικούς, ουρολόγους, οφθαλμιάτρους, παθολόγους, παιδιάτρους, πνευμονολόγους, χειρουργούς, πλαστικούς χειρουργούς και ωτορινολαρυγγολόγους) βρέθηκαν στο πλευρό των κατοίκων που ζουν απομονωμένοι.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 8

Μέσα στα σχολεία του νησιού στα οποία κάθησαν κάποτε ως μαθητές και δίπλα από τις ζωγραφιές των παιδιών και των εγγονών τους, εξετάστηκαν συνολικά 684 κάτοικοι και πραγματοποιήθηκαν 3.153 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 9

Και όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για το χαμόγελο με το οποίο τους υποδέχτηκαν.

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία

Η όλη διοργάνωση ήταν τόσο άψογη στην παραμικρή της λεπτομέρεια που θα την ζήλευαν τα μεγαλύτερα νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα της χώρας. Αρχικά οι εξεταζόμενοι περνούσαν από τη γραμματεία όπου άνοιγαν τον προσωπικό τους φάκελο, ο οποίος θα υπάρχει στο εξής στο θεραπευτήριο Υγεία και δήλωναν τις εξετάσεις που επιθυμούσαν να κάνουν.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 10

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος κίνησης τους οδηγούσε στο σημείο αναμονής όπου περίμεναν τη σειρά τους, ενώ εν τω μεταξύ τους κερνούσαν νερά και χυμούς.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 11

«Αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει στο νησί μας» άκουγες να λένε στους διαδρόμους. Ηλικιωμένοι, μητέρες με παιδιά, νεαροί, πρόσφυγες, όλοι όσοι ήρθαν εξετάστηκαν εντελώς δωρεάν και έτυχαν της ίδιας υποδοχής, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας ή κοινωνικής ισχύος.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 12

Όλοι έγιναν αποδεκτοί ως ίσοι και έλαβαν ισότιμες υπηρεσίες. Όμως, το ακόμα πιο σημαντικό στοιχείο ήταν ότι όλοι όσοι διαγνώστηκαν με κάποιο πρόβλημα υγείας, θα έχουν τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουν στο θεραπευτήριο Υγεία, εντελώς δωρεάν.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 13

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 14

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 15

«Φοβόμαστε»

Η λέξη που άκουγες διαρκώς να βγαίνει από το στόμα των κατοίκων ήταν το «φοβάμαι». «Δεν αφήνουμε τα παιδιά μας να παίξουν γιατί φοβόμαστε το έκτακτο» μου είπε η Μαρία η οποία έχει επιχείρηση στην Τήλο. Ένας επιπόλαιος μικροτραυματισμός ή λίγα ράμματα, για αυτές τις μαμάδες είναι εφιάλτης, αφού το νησί μένει χωρίς τη μοναδική γιατρό του για μέρες ολόκληρες το καλοκαίρι, ενώ τον χειμώνα αποκλείεται για μεγαλύτερο διάστημα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 16

«Ο Θεός φυλάει τα έρημα» είπε ο κ. Γιώργος από τη Νίσυρο, 75 ετών ο οποίος όμως δεν μπορούσε να κρύψει τον φόβο του:

«Δεν μας εχει αγγίξει η κρίση, όμως έχουμε φόβο και ο φόβος επιβαρύνει την αρρώστια. Νιώθεις μια ανακούφιση ότι κάποιος σε σκέφτεται, δεν νιώθεις παραμελημένος».

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 17

«Έχουμε για δυο ημέρες τα αυτονόητα»

Η Ελένη, μαμά δύο παιδιών 4 και 6 ετών ο σύζυγος της οποίας είναι στρατιωτικός και έχει πάρει μετάθεση στην Τήλο, τόνισε ότι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στη Ρόδο για το παραμικρό θέμα υγείας.

«Είναι τραγικό να πληρώνω για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να μην έχω καμιά υπηρεσία. Κάθε φορά που πρέπει να κάνω κάποια εξέταση πρέπει να πληρώνω εισιτήρια και διαμονή στη Ρόδο. Ευτυχώς που ήρθατε και έχουμε για δυο ημέρες τα αυτονόητα που έχουν όλοι οι άλλοι άνθρωπο όλο τον χρόνο» πρόσθεσε.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 18

Η Φωτεινή, μαμά ενός κοριτσιού 4 ετών είπε με γλυκόπικρο ύφος: «Να είσαι τυχερός να αρρωστήσεις αυτές τις δυο ημέρες που είσαστε εδώ, γιατί αλλιώς... δύσκολα τα πράγματα».

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 19

«Είναι θείο έργο αυτό που έχει γίνει εδώ, μας δίνει τη δυνατότητα μέσα σε λίγες ώρες να δούμε τόσους γιατρούς, ούτε στην Αθηνα δεν θα το καταφέρναμε, πόσω μάλλον στη Νίσυρο» πρόσθεσε η κ. Χαρά η οποία περίμενε λίγο πιο δίπλα για να εξεταστεί.

«Μακάρι να μπορούσατε να έρθετε και τον χειμώνα. Δεν στερούμαστε σε κάτι εμείς που ζούμε εδώ. Έχουμε δικαίωμα στην περίθαλψη. Είναι τρομερό όλο αυτό που έχει στηθεί εδώ και αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να τύχει ανάλογης εκτίμησης και σεβασμού. Πρέπει να έχει μιμητές» τόνισε.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 20

Κάποιοι άλλοι, απλά δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τη συγκίνησή τους.

Η δυνατή ομάδα του ΥΓΕΙΑ

Αυτή ήταν η 7η αποστολή κατά σειρά αποστολή του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, ο οποίος ήδη ετοιμάζει την επόμενη δράση του όπως μας εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης τονίζοντας ότι σε κάθε αποστολή τα μέλη της ομάδας συμμετέχουν εθελοντικά, αφήνοντας πίσω τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους ή κλείνοντας το ιατρείο τους για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, τις επιστημονικές γνώσεις και την εμπειρία τους σε ανθρώπους για τους οποίους το αγαθό της υγείας είναι πολυτέλεια.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της αποστολής, περιελάμβαναν αιματολογικoύς ελέγχους, υπερηχογραφήματα, triplex αγγείων, pap-test, καρδιογραφήματα, triplex καρδιάς, σπιρομετρήσεις και οφθαλμολογικούς ελέγχους. Ταυτόχρονα διενεργήθηκαν με επιτυχία 20 μικροεπεμβάσεις.

Το έκτακτο περιστατικό

Σημείο αναφοράς στην Τήλο αποτέλεσε το επείγον περιστατικό μιας εγκύου παραθερίστριας από το Ισραήλ, όπου η έγκαιρη διάγνωση της σοβαρότητας του προβλήματος από τους γυναικολόγους που συμμετείχαν στην εξόρμηση της έσωσε τη ζωή.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 21

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 22

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 23

Ο κ. Στέφανος Χανδακάς, μαιευτήρας, ενδοσκοπικός χειρουργός, γυναικολόγος και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, περιγράφει το περιστατικό.

Κατ' οίκον επισκέψεις

Κατά τη διάρκεια της δράσης στα δύο νησιά πραγματοποιήθηκαν πέντε κατ' οίκον επισκέψεις σε ασθενείς που δεν μπόρεσαν να φτάσουν στους χώρους των εξετάσεων, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω επιβαρυμένης υγείας.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 24

Στη Νίσυρο μάλιστα, ένα από τα κατ' οίκον περιστατικά έγινε σε μια αιωνόβια γιαγιά που δεν θυμόταν καν πόσων ετών είναι (ή απλά έκρυβε την ηλικία της), η οποία ζει σε ένα εκπληκτικό σπίτι, που μοιάζει ανέγγιχτο από το πέρασμα του χρόνου.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 25

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 26

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 27

Οι σημαντικές δωρεές του Ομίλου στα νησιά

Η προσφορά του Ομίλου ΥΓΕΙΑ στα δύο ακριτικά νησιά συνοδεύτηκε από δύο σημαντικές δωρεές. Στον Δήμο της Τήλου προσφέρθηκε ένα Σύστημα Τηλεϊατρικής, το οποίο εγκαταστάθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 28

Το Σύστημα Τηλεϊατρικής έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο ιατρικά δεδομένα από την Τήλο στα εξωτερικά ιατρεία του ΥΓΕΙΑ, όπου εξειδικευμένοι ιατροί σε 24ωρη βάση θα παρακολουθούν ζωτικές παραμέτρους (βιοσήματα) ασθενών όπως καρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, κορεσμού οξυγόνου, θερμοκρασίας και αναπνευστικού ρυθμού. Παράλληλα, προσφέρει απευθείας επικοινωνία με εικόνα και ήχο των ιατρών της Τήλου με τους ιατρούς του ΥΓΕΙΑ καθώς και μεταφορά εικόνας του ασθενή στο συμβουλευτικό κέντρο του ΥΓΕΙΑ για την αντιμετώπιση του εκάστοτε περιστατικού.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 29

Στον Δήμο της Νισύρου, κλιμάκιο εθελοντών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ παρέδωσε 5 υπολογιστές, 1 laptop και 1 πολυμηχάνημα – εκτυπωτή.

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 30

«Μας κάνατε να νιώσουμε άνθρωποι»

Πολλές οι ευχές και ατέλειωτη η ευγνωμοσύνη των κατοίκων για αυτή την προσφορά αγάπης που έλαβαν από τους εθελοντές του ΥΓΕΙΑ. Αλλοι δάκρυσαν, άλλοι κατάφεραν να κρύψουν τη συγκίνησή τους. Ομως, η φράση της κας Μαρίας η οποία ζει μόνιμα στην Τήλο συνοψίζει όλα τα συναισθήματα μέσα σε λίγες λέξεις:

«Μας κάνατε να νιώσουμε άνθρωποι, ευχαριστούμε».

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 31

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 32

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 33

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 34

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 35

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 36

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 37

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 38

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 39

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 40

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 41

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 42

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 43

Αποστολή σε Τήλο & Νίσυρο: Προσφορά υγείας στους κατοίκους που ζουν με φόβο - εικόνα 44

Κατερίνα Σκουτέλα, Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας Ομίλου ΥΓΕΙΑ- Ελίνα Μαμμή Δημοσιογράφος TheTOC
Κατερίνα Σκουτέλα, Διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας Ομίλου ΥΓΕΙΑ- Ελίνα Μαμμή Δημοσιογράφος TheTOC

Αποστολή σε Τήλο και Νίσυρο: Ελίνα Μαμμή

Φωτογραφίες - Βίντεο: Ελισσαίος Κόντης

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ 09 Ιαν 2022 | 07:40

Forty and fabulous: Σαραντάρισε η Κέιτ Μίντλετον - Το ανασφαλές κορίτσι που μεταμορφώθηκε σε μια πανίσχυρη γυναίκα

Πώς η εσωστρεφής και ανασφαλής νεαρή Κέιτ Μίντλετον, έγινε το πιο δημοφιλές ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας στα 40 της.

ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ 05 Ιαν 2022 | 07:36

Τζασμίν Γκρέις Γκριμάλντι: Η κόρη του Αλβέρτου που δεν θέλει να βλέπει η πριγκίπισσα Σαρλίν

Τι συμβαίνει στο Μονακό, πίσω από την πλάτη της πριγκίπισσας Σαρλίν - Η κακή σχέση της με τα εκτός γάμου παιδιά του Αλβέρτου.

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ FAKE NEWS 03 Ιαν 2022 | 07:25

H Μπριζίτ Μακρόν δεν γεννήθηκε αγόρι: Η μικρή πριγκίπισσα, η "καλόγρια" και ο αδερφός με το καρό πουκάμισο

Η μικρή πριγκίπισσα Μπριζίτ Μακρόν και το αγόρι με το καρό πουκάμισο που τα fake δημοσιεύματα θεώρησαν ότι ήταν η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 22 Ιαν 2022 | 00:05

Το κλασικό σπίτι στην Πλάκα που μεταμορφώθηκε σε σύγχονη μεζονέτα [εικόνες]

Εξωτερικά είναι πάντα ένα κλασικό πλακιώτικο σπίτι του 19ου αιώνα, εσωτερικά όμως είναι μια σύγχρονη τριώροφη μεζονέτα με λιτή αρχιτεκτονική και διαχρονική διακόσμηση

20 Ιαν 2022 | 11:48

Τα εστιατόρια που μας κάνουν να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας

Τα εστιατόρια της κατηγορίας Casual Dining των Tasty Awards 2022.

20 Ιαν 2022 | 11:47

Τα αθηναϊκά εστιατόρια που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα τους

Τα εστιατόρια της κατηγορίας Modern Creative των Tasty Awards 2022.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 19 Ιαν 2022 | 09:21

Ζώδια: Ανάδρομος Ερμής από 14 Ιανουαρίου στον Υδροχόο και στον Αιγόκερω

Τι μπορεί να συμβεί με τον ανάδρομο Ερμή; Μπορεί να παγώσει μια συμφωνία, να χαθούν μηνύματα, να ακυρωθούν ραντεβού, να μην παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο. Καθυστερήσεις, αναβολές, παρεξηγήσεις και ευτράπελα στις επαφές και τις μετακινήσεις μας είναι πιθανά.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 18 Ιαν 2022 | 23:45

YouTube: Αυτό είναι το βίντεο με τα περισσότερα views - Πάνω από 10 δισ. προβολές [Βίντεο]

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά ένα παιδικό τραγουδάκι έγινε το πιο δημοφιλές βίντεο στο YouTube, ξεπερνώντας τα 10 δισεκατομμύρια views

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 18 Ιαν 2022 | 08:47

Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 18 Ιανουαρίου: Πώς επηρεάζονται τα ζώδια;

Επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν πλανήτες στα ζώδια και το δεκαήμερο αυτό.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ 17 Ιαν 2022 | 20:26

Γεύσεις από Καραϊβική στην καρδιά του Χαλανδρίου

Ένα εξαίσιο γαστρονομικό ταξίδι για εμάς και τον τετράποδο φίλο μας από τον έμπειρο σεφ Στάθη Χρηστίδη

16 Ιαν 2022 | 11:31

Mountain Chic στην Αράχωβα: Το κομψό εξοχικό με την απεριόριστη θέα [εικόνες]

Απεριόριστη θέα, η σωστή δόση απομόνωσης στη φύση, λειτουργικοί χώροι και ζεστή ατμόσφαιρα είναι η συνταγή για το κομψό εξοχικό στην Αράχωβα.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 14 Ιαν 2022 | 06:22

Συνταγή για πανεύκολα light cookies - Με ελάχιστες θερμίδες

Τέλειο γλυκό, πανεύκολα light cookies χωρίς ενοχές.