Τα ψάρια είναι από τις πιο ωφέλιμες τροφές που μπορείς να βάλεις στο πιάτο σου. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και περιέχουν πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού σου.
Αν επιλέγεις μικρά ψάρια όπως σαρδέλες, γαύρο ή κολιό, έχεις και το πλεονέκτημα της χαμηλής περιεκτικότητας σε βαρέα μέταλλα, όπως ο υδράργυρος. Και τώρα, ας περάσουμε στο ελληνικό "σούσι": τον γαύρο μαρινάτο, όπως τον αποκαλεί και η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου (@dimidiet). Δεν είναι απλώς ένα μεζεδάκι - είναι διατροφικός θησαυρός.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr