X

Αυτό είναι το ελληνικό "σούσι": Eνας διατροφικός θησαυρός για την υγεία σου

Καιρός να το καταναλώνεις πιο συχνά - Η διατροφολόγος το συστήνει ανεπιφύλακτα.

Γράφει: TheToc team

Τα ψάρια είναι από τις πιο ωφέλιμες τροφές που μπορείς να βάλεις στο πιάτο σου. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και περιέχουν πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού σου.

Αν επιλέγεις μικρά ψάρια όπως σαρδέλες, γαύρο ή κολιό, έχεις και το πλεονέκτημα της χαμηλής περιεκτικότητας σε βαρέα μέταλλα, όπως ο υδράργυρος. Και τώρα, ας περάσουμε στο ελληνικό "σούσι": τον γαύρο μαρινάτο, όπως τον αποκαλεί και η διατροφολόγος Δήμητρα Παπαμίχου (@dimidiet). Δεν είναι απλώς ένα μεζεδάκι - είναι διατροφικός θησαυρός.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr