Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι συνυφασμένες με το καλό φαγητό και τα γλυκά. Πολλοί είναι όμως εκείνοι που πρέπει να αποφεύγουν τη ζάχαρη, ακόμη και στα γιορτινά τραπέζια. Έτσι, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εμπνεύστηκε μία συνταγή για βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη.
Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και η διαδικασία εύκολη, χωρίς απαιτητικά υλικά και ιδιαίτερη προετοιμασία, αφού θα χρειαστείτε λίγο λιγότερο από μία ώρα.
Υλικά
1/2 φλ. κατά προτίμηση βούτυρο καρύδας λιωμένο
1 φλ. κακάο άγλυκο
1/2 φλ. κρυσταλλική στέβια
200 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (λιωμένη και κρύα),
4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 βανίλιες
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
στέβια ή καρύδα αποξηραμένη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φουύρνου.
-Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί ή φόρμα δαχτυλίδι 26 εκατ., και στρώνουμε στη βάση ένα κομμάτι λαδόκολλα.
-Σε ένα μπολ, βάζουμε τη στέβια, τη βανίλια, και τα αυγά.
-Τα χτυπάμε για 3 λεπτά.
-Χαμηλώνουμε το μίξερ.
-Λίγη λίγη ρίχνουμε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα και το λιωμένο βούτυρο.
-Σταματάμε το μίξερ.
-Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε στο μίγμα το κακάο, το αλάτι, και το baking powder.
-Με μία σπάτουλα απαλά, αναδιπλώνουμε το μίγμα, ώστε να ενσωματωθούν τα στερεά υλικά.
-Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
-Μπήγουμε το φλουρί, και ψήνουμε για 40 λεπτά.
-Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει τελείως στη φόρμα.
-Έπειτα ξεφορμάρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα, και πασπαλίζουμε με στέβια ή καρύδα αποξηραμένη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr