X

Βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη - Η τέλεια λύση για όσους αποφεύγουν τα γλυκά

Η λύση για όσους δεν πρέπει να καταναλώνουν ζάχαρη, διά χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Γράφει: TheToc team

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι συνυφασμένες με το καλό φαγητό και τα γλυκά. Πολλοί είναι όμως εκείνοι που πρέπει να αποφεύγουν τη ζάχαρη, ακόμη και στα γιορτινά τραπέζια. Έτσι, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εμπνεύστηκε μία συνταγή για βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και η διαδικασία εύκολη, χωρίς απαιτητικά υλικά και ιδιαίτερη προετοιμασία, αφού θα χρειαστείτε λίγο λιγότερο από μία ώρα.

Διαβάστε Επίσης

Υλικά

1/2 φλ. κατά προτίμηση βούτυρο καρύδας λιωμένο

1 φλ. κακάο άγλυκο

1/2 φλ. κρυσταλλική στέβια

200 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (λιωμένη και κρύα),

4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

2 βανίλιες

1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

στέβια ή καρύδα αποξηραμένη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φουύρνου.

-Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί ή φόρμα δαχτυλίδι 26 εκατ., και στρώνουμε στη βάση ένα κομμάτι λαδόκολλα.

-Σε ένα μπολ, βάζουμε τη στέβια, τη βανίλια, και τα αυγά.

-Τα χτυπάμε για 3 λεπτά.

-Χαμηλώνουμε το μίξερ.

-Λίγη λίγη ρίχνουμε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα και το λιωμένο βούτυρο.

-Σταματάμε το μίξερ.

-Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε στο μίγμα το κακάο, το αλάτι, και το baking powder.

-Με μία σπάτουλα απαλά, αναδιπλώνουμε το μίγμα, ώστε να ενσωματωθούν τα στερεά υλικά.

-Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.

-Μπήγουμε το φλουρί, και ψήνουμε για 40 λεπτά.

-Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει τελείως στη φόρμα.

-Έπειτα ξεφορμάρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα, και πασπαλίζουμε με στέβια ή καρύδα αποξηραμένη.