Career Services στο Deree: 45 χρόνια βοηθά σπουδαστές και αποφοίτους να χαράξουν επιτυχημένες σταδιοδρομίες

Το Γραφείο Career Services στο Deree – The American College of Greece βοηθά νέους με όραμα να χαρτογραφήσουν την επαγγελματική τους πορεία και να πετύχουν τους στόχους τους.

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ
Deree

Eδώ και 45 χρόνια τo Γραφείο Career Services στο Deree – The American College of Greece βοηθά τους μαθητές και τους αποφοίτους να χαρτογραφήσουν την επαγγελματική τους πορεία και να πετύχουν την καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του Κολλεγίου έχουν ισχυρή παρουσία σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών και οργανισμών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Οι Υπηρεσίες Καριέρας που παρέχει το Deree – The American College of Greece δημιουργούν σχέσεις και μακροχρόνιες συνεργασίες με εργοδότες και βοηθούν τους σπουδαστές και αποφοίτους να χαράξουν επιτυχημένες σταδιοδρομίες.

Το Γραφείο Career Services είναι εκεί για να λύσει κάθε απορία του σπουδαστή ή του αποφοίτου του Κολλεγίου, παρέχοντας τόσο υπηρεσίες συμβουλευτικής καριέρας, training και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε όλο τον κόσμο.

Career Services στο Deree: 45 χρόνια βοηθά σπουδαστές και αποφοίτους να χαράξουν επιτυχημένες σταδιοδρομίες

Η Μαρίνα Περαντωνάκη, Senior Manager του Γραφείου Career Services στο Deree – The American College of Greece απαντά σε καίριες ερωτήσεις σπουδαστών και εξηγεί πώς ακριβώς λειτουργεί η υπηρεσία.

Γιατί να κάνω πρακτική;

Η πρακτική είναι ο καλύτερος τρόπος για έναν φοιτητή να διαπιστώσει ποιος είναι, τι του ταιριάζει, πού κινείται επαγγελματικά και για να καλλιεργήσει συγκεκριμένες δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να μεταβεί ομαλά και να προσαρμοστεί με επιτυχία στον κόσμο της εργασίας. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα εργαλείο αυτογνωσίας.

Η πρακτική άσκηση δεν έχει μόνο στόχο να "βρει δουλειά" στον φοιτητή, αλλά το κυριότερο, να τον βοηθήσει στην προσωπική του εξέλιξη και ωρίμανση, ώστε –όταν πια αποφοιτήσει– να κινηθεί δυναμικά και στρατηγικά σε οποιονδήποτε χώρο, και χώρα, επιλέξει.

Το Γραφείο Career Services στο Deree ακολουθεί τα αμερικανικά και διεθνή πρότυπα που ακολουθούν άλλα γραφεία διασύνδεσης παγκοσμίως.

Από πότε πρέπει να ξεκινήσω πρακτική;

Ήδη από το 2ο έτος σπουδών. Η πρακτική, ως διεργασία αυτογνωσίας, αποσκοπεί στο να ξέρει ο νέος, μέχρι να αποφοιτήσει, πού θέλει να κινηθεί επαγγελματικά, δηλαδή σε ποιο ρόλο, σε τι είδους οργανισμό, κλάδο, σε ποια κουλτούρα και με ποια μορφή εργασίας θέλει να απασχοληθεί.

Deree

Τι αναφέρουν οι εργοδότες για τους σπουδαστές του Deree που κάνουν την πρακτική τους;

Σύμφωνα με έρευνα που καταγράφει την απασχολησιμότητα των σπουδαστών του Deree, μόλις 8,7% των αποφοίτων του Deree για το 2019 αναζητούσαν ακόμα εργασία ένα εξάμηνο μετά την αποφοίτηση, με το υπόλοιπο 91,3% έχει ήδη απορροφηθεί σε κάποιον οργανισμό, να στήνει τη δική του επιχείρηση, ή να συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές κ.ά. Το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερά υψηλό και ανοδικό τα τελευταία χρόνια ενώ πτωτικό είναι το ποσοστό αυτό που αναζητούσαν εργασία.

Η απασχολησιμότητα (employability) είναι ένας ευρύς όρος που αφορά την ικανότητα των σπουδαστών, interns και αυριανών επαγγελματιών, να απορροφηθούν σε μία εργασία. Στο Deree, η απασχολησιμότητα είναι μία συνισταμένη των: α. ακαδημαϊκών προσόντων και β. των εξωακαδημαϊκών δραστηριοτήτων (π.χ. ανάμειξη σε φοιτητικούς ομίλους και clubs, καθώς και συμμετοχή στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης), οι οποίες ενεργοποιούν την ανάπτυξη soft skills, που είναι περιζήτητα από τους εργοδότες.

Soft skills: το σύνολο των δεξιοτήτων που σχετίζονται με τον τρόπο που δουλεύει κανείς.

Περιλαμβάνουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους συναδέλφους μας, την ικανότητά μας να ακούμε, να συναισθανόμαστε, τον τρόπο που επιλύουμε προβλήματα, καθώς και τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τον χρόνο και τις εργασίες μας).

Σύμφωνα με το 71% των εργοδοτών, οι απόφοιτοι του Deree είχαν σημειώσει επιδόσεις "πολύ ανώτερες των προσδοκιών" στα key competencies κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους.

Deree

Τι άλλες υπηρεσίες προσφέρει το Γραφείο Career Services;

Μαζί με την πρακτική άσκηση, το Career Services είναι πολύ δυνατό στις υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού. Στο Deree, σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα, δεν είναι υποχρεωτικό να επιλέξει ο φοιτητής κατεύθυνση τα δύο πρώτα χρόνια των σπουδών του. Έτσι, μπορεί να δοκιμάσει μαθήματα γενικής παιδείας, να βρει τις κλίσεις και τα ταλέντα του και ύστερα να αποφασίσει ποιο αντικείμενο του ταιριάζει.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί δίνει την ελευθερία στους νέους να αποκτήσουν ευρείες γνώσεις περιζήτητες από την αγορά, να βρουν αυτό που τους εκφράζει και αγαπούν και στη συνέχεια να το σπουδάσουν και να το ασκήσουν με συνέπεια και πάθος.

Για συμβουλευτική καριέρας μπορούν να προσέλθουν στο Γραφείο Career Services οι νέοι που μόλις ξεκινούν τις σπουδές τους στο Deree. Είναι ένας τρόπος χαρτογράφησης των ενδιαφερόντων τους και των ειδικών κλίσεών τους που θα τους βοηθήσει να κάνουν επιτυχημένες επιλογές καριέρας και ζωής.

Deree

Oι υπηρεσίες συμβουλευτικής είναι το "δυνατό χαρτί" του Γραφείου καθώς πραγματοποιούνται ατομικά, προσφέρουν καθοδήγηση στους νέους, από το τι θα σπουδάσουν, πώς θα κάνουν τη σωστή στόχευση εργασίας ή πρακτικής, τι μεταπτυχιακό θα ακολουθήσουν, ενώ προσφέρουν καθοδήγηση και σε άλλες αποφάσεις ή διλήμματα των νέων συστηματικά και οργανωμένα.

Mετά τη συμβουλευτική, μία άλλη υπηρεσία που προσφέρει το Γραφείο είναι το training, δηλαδή πώς να αναζητήσουν στρατηγικά εργασία. Με αυτό, οι υπεύθυνες του Γραφείου "εκπαιδεύουν" τα παιδιά για την εμπειρία μίας συνέντευξης από τη σωστή σύνταξη του βιογραφικού μέχρι την εντατική προετοιμασία τους σε κάθε στάδιο, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά.

Ευκαιρίες διασύνδεσης με εργοδότες μέσα από τα Career Days.

Τα Career Days, ένας θεσμός που μετρά 45 χρόνια, είναι η κορύφωση των εργασιών του Γραφείου, είναι μια ετήσια επαγγελματική έκθεση που φέρνει σε επαφή εκπροσώπους της αγοράς με τους φοιτητές του Deree, με απώτερο στόχο την ευκαιρία μίας συνέντευξης,

Στο Career Days 2019:

- Πήραν μέρος 130 εταιρείες απ’ όλους τους κλάδους

- Συμμετείχαν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι της αγοράς

Career Portal και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες

Eκτός από τα Career Days, ευκαιρίες για πρακτική άσκηση ή και εργασία μπορεί κανείς να βρει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέσω της πλατφόρμας Career Portal. Tο Κολλέγιο διαθέτει και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες στους φοιτητές και αποφοίτους του, οι οποίες κάνουν μία χαρτογράφηση της αγοράς ανά χώρα ή προσφέρουν επιπλέον θέσεις εργασίας πέραν του Career Portal.

Στη φαρέτρα των ψηφιακών του όπλων το Κολλέγιο πρόσθεσε πρόσφατα και το LinkedIn Learning.

Επίσης, τo γραφείο Career Services συνεχίζει να λειτουργεί ασταμάτητα και προσφέρει τις υπηρεσίες του και online, κάτι που στάθηκε πολύτιμο στις μέρες της πανδημίας του κορονοϊού.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 02 Σεπ 2020 | 20:33

Discover Deree Day: Το Αμερικανικό Κολλέγιο παρουσιάζει τα προγράμματά του στους αυριανούς φοιτητές του

Σύγχρονα ακαδημαϊκά προγράμματα και επαγγελματικές ευκαιρίες θα ανακαλύψουν όσοι παρακολουθήσουν την online παρουσίαση που διοργανώνει το Deree

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ 25 Σεπ 2020 | 07:41

Το παλάτι "προσγείωσε" ανώμαλα τον πρίγκιπα Χάρι που ξαφνικά... έβγαλε γλώσσα

Οργισμένο το παλάτι "κόβει τον αέρα" του πρίγκιπα Χάρι που ξαφνικά αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, υπό τον φόβο διπλωματικού επεισοδίου.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ 24 Σεπ 2020 | 12:29

Ευθεία προσβολή Τραμπ προς τη Μέγκαν Μαρκλ: Καλή τύχη Χάρι, θα την χρειαστείς

"Έκαναν χάρη στη Βρετανία φεύγοντας, ελπίζω να κάνουν το ίδιο και σε εμάς"

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ 24 Σεπ 2020 | 07:43

Κάρλα Μπρούνι: Τα 5 μαρτυρικά χρόνια ως Πρώτη Κυρία - Το άγχος & η απόπειρα δολοφονίας

Η Κάρλα Μπρούνι εξομολογήθηκε ότι φοβόταν συνεχώς και πέρασε πέντε μαρτυρικά χρόνια ως Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ 24 Σεπ 2020 | 07:43

Κέιτ Μίντλετον: Η θριαμβευτική εμφάνιση μετά τη νίκη και το κόσμημα - αφιέρωση στα παιδιά της

Το υπέροχο κόσμημα χάρις στο οποίο έχει πάντα μαζί της τα τρία παιδιά της, τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις.

ΝΕΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ 23 Σεπ 2020 | 07:45

Η Νταϊάνα για τον "ανίκανο" πρίγκιπα Κάρολο: Tα συναισθήματά του "πνίγηκαν" στη γέννα

"Μόνο οι νταντάδες τον αγκάλιαζαν": Πώς η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος "κατέστρεψαν" τον γιο τους και τον κατέστησαν ανίκανο να αγαπήσει.

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ 22 Σεπ 2020 | 07:38

Νίκη για την Κέιτ Μίντλετον: "Έθαψε" το δυσφημιστικό δημοσίευμα που την κατέστρεφε

Η ανορεξική και αδίστακτη Κέιτ Μίντλετον, τα ψεύτικα χαμόγελα και τα... μέντιουμ.

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ 21 Σεπ 2020 | 07:41

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: H ημέρα που από μια απλή νηπιαγωγός έγινε η Lady Di

Το τολμηρό μαύρο φόρεμα που άλλαξε το στιλ της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε μια νύχτα και την ανέδειξε στην αγαπημένη celebrity που ερωτεύτηκε ο Τύπος.

ALL TIME CLASSIC 18 Σεπ 2020 | 07:44

Μέγκαν Μαρκλ: Ανακύκλωσε το απίθανο λευκό μπλέιζερ που είχε ξαναφορέσει όταν ήταν έγκυος

Σε μια από τις πρώτες εμφανίσεις της ως εγκυμονούσα, η Μέγκαν Μαρκλ είχε φορέσει ένα all time classic κομμάτι. H νέα της εμφάνιση.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ 18 Σεπ 2020 | 07:40

Χακί, ένα πολυβόλο & καμία τιάρα: H πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου στη λάσπη

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου αναδιαμορφώνει το τι σημαίνει να είσαι πριγκίπισσα στον 21ο αιώνα

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ 17 Σεπ 2020 | 07:44

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα Μπαρμπέιντος της κάνουν "έξωση" - H πρωτοφανής κίνηση

Σε δύσκολη θέση η βασίλισσα Ελισάβετ μετά την απόφαση των Μπαρμπέιντος να πουν τέλος στην αποικιοκρατία & να γίνουν δημοκρατία. Τι σημαίνει αυτό για το παλάτι.

ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ 17 Σεπ 2020 | 07:40

Η Μπριζίτ Μακρόν εξομολογείται: Ήμουν αβοήθητη και τρομοκρατημένη όταν έγινα μητέρα στα 21

Όλοι μιλούν για τις δυσκολίες της μητρότητας σε ώριμη ηλικία, αλλά η Μπριζίτ Μακρόν τονίζει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και για τις μητέρες σε νεαρή ηλικία.