X

Δροσερή και ελαφριά λεμονόπιτα που συνδυάζεται τέλεια με παγωτό

Γράφει: TheToc team

Δροσερή λεμονόπιτα για το καλοκαίρι! Η πιο εύκολη συνταγή για τάρτα λεμόνι με ζαχαρούχο γάλα από τον σεφ Πέτρο Συρίγο..

Θα ξετρελαθείς με το πόσο εύκολη είναι αλλά και πόσο γευστική!

Δες την φανταστική συνταγή για λεμονόπιτα! Είναι εύκολη και πολύ πολύ γρήγορη.

Συνταγή: Δροσερή και ελαφριά λεμονόπιτα που συνδυάζεται τέλεια με παγωτό

Υλικά

Λεμονόπιτα – Τα Συστατικά:

3 μέτρια λεμόνια χυμό και ξύσμα

3 Lime χυμό και ξύσμα

3 τμχ ζαχαρούχο γάλα

8 κρόκους αυγών

2 πακέτα μπισκότα

250 γρ βούτυρο

Λεμονόπιτα – Για την κρέμα γιαουρτιού

500 ml κρέμα γάλακτος 35%

2 κ.τ.σ χυμό λεμόνι

5 κ.τ.σ γιαούρτι

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση


Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι ή μια μεγάλη ταρτιέρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς C.

Αλέθουμε στο πολυμηχάνημα το μπισκότο να γίνει πούδρα και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Απλώνουμε το μείγμα από το μπισκότο στο ταψί της τάρτας και το σηκώνουμε περιμετρικά και στα τοιχώματα.

Στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιούμε το σύρμα και χτυπάμε τους κρόκους με το ξύσμα από το λεμόνι και το ξύσμα λαίμ.

Προσθέτουμε τα ζαχαρούχα και τα χτυπάμε για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.

Τέλος προσθέτουμε και τους χυμούς από τα λεμόνια και τα λάιμ, το μείγμα μας αμέσως θα πήξει αρκετά.

βάζουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα.

Ψήνουμε στον αέρα την τάρτα για 25 -30 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά (Θερμοκρασία περιβάλλοντος) και μετά την βάζουμε για 6 ώρες στο ψυγείο ή 2 ώρες κατάψυξη.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σαντιγί, τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι κι το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε την τάρτα και από πάνω μια κουτάλια από το μείγμα με το γιαούρτι.

Διαβάστε Επίσης