X

Ελαφρύ και αφράτο κέικ λεμόνι με γιαούρτι - Πανεύκολο, χωρίς μίξερ

Είναι ελαφρύ, γλυκό όσο χρειάζεται, γεμάτο δροσερό άρωμα λεμονιού και τέλειο για κάθε στιγμή της ημέρας.

Γράφει: TheToc team

Αν λατρεύεις τα αφράτα κέικ με άρωμα λεμονιού αλλά αποφεύγεις τη ζάχαρη, τότε αυτό το υγιεινό κέικ λεμονιού με μέλι και γιαούρτι θα σε ενθουσιάσει!

Είναι ένα τέλειο κέικ, ελαφρύ, γλυκό όσο χρειάζεται, γεμάτο δροσερό άρωμα λεμονιού και τέλειο για κάθε στιγμή της ημέρας.

Συνταγή: Ελαφρύ και αφράτο κέικ λεμόνι με γιαούρτι και ελαιόλαδο

Υλικά

3 αυγά
160-180 γρ. μέλι
ξύσμα από 2 λεμόνια
80 ml χυμό λεμονιού
120 ml ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι 2%
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
μία πρέζα αλάτι

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση


Ξεκινάω χτυπώντας με σύρμα τα αυγά με το μέλι. Προσθέτω το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Ανακατεύω επίσης.
Προσθέτω το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύω με μαρίζ.
Μεταφέρω το μείγμα σε φόρμα για κέικ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-45 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Με μία οδοντογλυφίδα βλέπω αν έχει ψηθεί το κέικ. Αν χρειάζεται το αφήνω λίγο ακόμα. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω το κέικ για 10-15 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς πριν το ξεφορμάρω.
Το κέικ είναι έτοιμο. Φυσικά αν θέλεις μπορείς να του προσθέσεις ένα απλό γλάσο βανίλιας ή λεμονιού αλλά και όπως είναι, σκέτο, είναι υπέροχο.

Διαβάστε Επίσης