Ελληνίδες θεές εμπνέουν Ρώσο εκατομμυριούχο

Είναι φιλόδοξος, λατρεύει την ελληνική μυθολογία και εμπνέεται από αυτήν – «Οι Έλληνες είναι έξυπνοι και θα επιβιώσουν» λέει στο TheTOC λίγο πριν ταξιδέψει στο διάστημα με τον Ντι Κάπριο

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ
Ελληνίδες θεές εμπνέουν Ρώσο εκατομμυριούχο

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1976. Ο Vasily Klyukin, στα 38 του χρόνια είναι εκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης μιας μεγάλης επιχείρησης στη Ρωσία και συνιδιοκτήτης της τράπεζας Sovcombank. Έχει μεγάλη αδυναμία στην αρχιτεκτονική και το όνειρό του είναι να αλλάξει τον κόσμο. Έχει αδυναμία στους ουρανοξύστες και την ελληνική μυθολογία, κάτι που κατάφερε να συνδυάσει στα φιλόδοξα σχέδιά του. Ήδη έχει δημιουργήσει ένα άλμπουμ με τίτλο «Design Legends» το οποίο, μάλιστα, έχει στείλει στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Κάποιοι τον θεωρούν τρελό γιατί πέρυσι «χτύπησε» σε δημοπρασία ταξίδι στο διάστημα έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Ο πολύμορφος επιχειρηματίας δηλώνει περήφανος γιατί πρόσφερε τα χρήματα αυτά στην εκστρατεία κατά του Aids.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο TheTOC μιλά για την έμπνευσή του από την ελληνίδες θεές της ομορφιάς και της νίκης, για την κρίση που ταλαιπωρεί την Ελλάδα αλλά και για το ταξίδι του στο διάστημα με συνεπιβάτη τον Λεονάρντο ντι Κάπριο. «Προς το παρόν δεν φοβάμαι, αλλά δεν ξέρω πώς θα νιώσω λίγο πριν την απογείωση» εξομολογείται.

Πότε αρχίσατε να σχεδιάζετε ουρανοξύστες;

Πριν από ένα χρόνο, δεν υπήρχε κανένα από αυτά τα σχέδια. Ζούσα στον πρώτο ουρανοξύστη με κατοικίες στη Μόσχα για διάστημα τριών ετών. Παρατήρησα την κατασκευή δεκάδων άλλων πύργων και άρχισα να σκέφτομαι τι είδους ουρανοξύστη θα έχτιζα, αν είχα την ευκαιρία.
Έναν ουρανοξύστη όπου θα ζούσαν ευχάριστα τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Έναν πύργο που θα έκανε τους απόγονούς μου υπερήφανους για μένα και θα γινόταν αρχιτεκτονικό μνημείο.

Πριν από ένα χρόνο αγόρασα ένα σπίτι στο Μονακό, όπου θα μπορούσε να οικοδομηθεί ένας μικρός ουρανοξύστης. Κατάλαβα ότι έπρεπε να χτίσω κάτι απίστευτα υπέροχο και ιδανικό για αυτή την πόλη, προκειμένου να πάρει έγκριση. Θέλω ο κόσμος να το κοιτάει και να λέει: «Πω πω, είναι τόσο όμορφο και ταιριάζει απόλυτα στο Πριγκιπάτο». Θέλω όλος ο κόσμος να μιλάει γι 'αυτό. Ήθελα να εντυπωσιάσω τον Πρίγκιπα Αλβέρτο, αλλά κατάλαβα ότι ένας απλός πύργος δεν θα ήταν αρκετός. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω το άλμπουμ «Design Legends». Σχεδίαζα μέρες και νύχτες για τους αρκετούς μήνες. Οι φίλοι μου με βοήθησαν πολύ.

Όλοι συμμερίστηκαν την φιλόδοξη ιδέα μου, να δημιουργήσουμε την νέα αρχιτεκτονική σε όλο τον κόσμο.

Ηξερα ότι επρόκειτο να συναντήσω τον Πρίγκιπα σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά σε 3,5 μήνες , οπότε είχα θέσει ως στόχο να του παρουσιάσω το πρώτο αντίγραφο. Αν και κοιμόμουν κατά μέσο όρο 4-5 ώρες την ημέρα και εξακολουθώ να αισθάνομαι την κούραση, τα κατάφερα. Και άξιζε τον κόπο!

Πώς προέκυψε η έμπνευση από τις Ελληνίδες θεές;

Συνήθως οι ουρανοξύστες ανταγωνίζονται σε ύψος, εγώ ήθελα να ανταγωνίζονται σε ομορφιά, παίζοντας με την θεατρικότητα και τις μορφές. Έτσι δεν μπορούσα να μην εμπνευστώ από την θεά της ομορφιάς και της θεάς της νίκης.

Οι πύργοι με τις Ελληνίδες θεές είναι από τους αγαπημένους μου. Όλοι αγαπούν τους Έλληνες θεούς και ήρωες. Είχα διαβάσει το βιβλίο «Μύθοι και Θρύλοι της Αρχαίας Ελλάδας» ως παιδί. Ήταν πολύ δημοφιλές βιβλίο στη Ρωσία.

Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, έπρεπε να κοντύνω τον ώμο του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης και να ισιώσω το λαιμό της, αλλιώς θα ήταν αδύνατο να οικοδομήσουμε. Επίσης, οφείλω να ομολογήσω ότι οι προσόψεις των κτιρίων αυτών, με την Αφροδίτη της Μήλου και την Νίκη της Σαμοθράκης θα είναι ιδιαίτερα περίπλοκοι και δαπανηροί, αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να ζήσουν εκεί.

Έχετε επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα;

Έχω έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών την Ρωσίας, και έστειλα το βιβλίο με τα σχέδιά μου στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σε όλους άρεσαν τα σχέδια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού με την ολυμπιακή φλόγα. Τελικά, έχω τρεις ελληνικούς ουρανοξύστες.

Θα ζούσατε στην Ελλάδα;

Επειδή έχω πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία, θα ήταν δύσκολο. Τώρα πια ζω στο Μονακό μαζί με τη σύζυγό μου και τα τρία παιδιά μας. Το Μονακό είναι ένα ιδανικό μέρος για να διαχειρίζομαι την επιχείρησή μου στη Ρωσία από μακριά. Ωστόσο, θα ήθελα να ξαναέρθω στην Ελλάδα και να επισκεφτώ τα Μετέωρα.

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση;

Η κρίση ξυπνά τους ανθρώπους από τον λήθαργό τους. Αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους περισσότερο. Και οι Έλληνες έχουν καλά μυαλά. Πιστεύω ότι Ελλάδα όχι απλώς θα επιστρέψει στην αρχική της κατάσταση, αλλά θα γίνει πολύ καλύτερη.

Μιλήστε μας για το ταξίδι σας στο διάστημα με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο


Λατρεύω τα ταξίδια και τις περιπέτειες. Στις αρχές Απριλίου θα ταξιδέψω στο Βόρειο Πόλο. Την Πρωτοχρονιά πέταξα στην Ισλανδία, στο Βόρειο Σέλας. Ωστόσο, η πτήση στο διάστημα θα είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια που έχω ζήσει μέχρι σήμερα.

Ξόδεψα πολλά χρήματα γι' αυτό το ταξίδι αλλά θα πάνε για την καταπολέμηση του AIDS. Όταν διάβασα για τα πρώτα 2 άτομα που θεραπεύτηκαν πέρυσι, ένιωσα μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια. Είμαι περήφανος, γιατί αισθάνομαι ότι έχω βοηθήσει σ' αυτό.

Φοβάστε καθόλου;

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί το 2015 και ανυπομονώ για αυτή την ημέρα. Βέβαια, ακόμα αργεί και δεν αισθάνομαι φόβο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα είμαι τόσο γενναίος όταν έρθει η ώρα της απογείωσης. Αν και δεν θα το αφήσω να φανεί.

Πραγματικά πιστεύω στα όνειρά μου και αυτά γίνονται πραγματικότητα. Δεν γνωρίζω το μέλλον, δεν ξέρω αν θα καταφέρω να χτίσω τον Ουρανοξύστη «Κομήτη του Μονακό».

Αυτό που ξέρω είναι ότι μόνοι μας δημιουργούμε το μέλλον μας, με τη βοήθεια των ονείρων μας και των πράξεών μας.

Ο Ρώσος εκατομμυριούχος Vasily Klyukin μαζί με τις ελληνίδες θεές του

Ουρανοξύστης με την Αφροδίτη της Μήλου

Ουρανοξύστης με την Νίκη της Σαμοθράκης

banner

Ουρανοξύστης εμπνευσμένος από την Ολυμπιακή Φλόγα

Η Νίκη της Σαμοθράκης

Η Αφροδίτη της Μήλου

banner

Πύργος εμπνευσμένος από το διαστημόπλοιο που θα ταξιδέψει το 2015

Η Ολυμπιακή Φλόγα

Σχέδια του Ρώσου φιλόδοξου επιχειρηματία

banner

Σχέδια του Ρώσου φιλόδοξου επιχειρηματία

Σχέδια του Ρώσου φιλόδοξου επιχειρηματία

Σχέδια του Ρώσου φιλόδοξου επιχειρηματία

banner

Σχέδια του Ρώσου φιλόδοξου επιχειρηματία

Σχέδια του Ρώσου φιλόδοξου επιχειρηματία

Σχέδια του Ρώσου φιλόδοξου επιχειρηματία

banner

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ 16 Φεβ 2021 | 11:38

Μυτιλήνη: Κινδυνεύει με κατάρρευση το εμβληματικό αρχοντικό του Ι. Παπουτσάνη στο Πλωμάρι

Ένα εμβληματικό, για την αρχιτεκτονική και οικονομική - κοινωνική ιστορία της Λέσβου, αρχοντόσπιτο κινδυνεύει.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ 2009 12 Φεβ 2021 | 11:24

Sotheby's: Στο σφυρί αθλητικά παπούτσια του Ομπάμα - Δημοπρατούνται για πάνω από 25.000 δολάρια

Ο οίκος Sotheby's στη Νέα Υόρκη δημοπρατεί ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που σχεδιάστηκαν το 2009 ειδικά για τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

23 Φεβ 2021 | 09:39

LIDL Ελλάς: Κορυφαίος εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη για 5η χρονιά, με σεβασμό στους εργαζομένους της

Η Lidl Ελλάς έχει δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον υποστήριξης με αμοιβές και παροχές για τους εργαζομένους της, που την ανέδειξε Κορυφαίο Εργοδότη σε Ελλάδα και Ευρώπη για 5η συνεχόμενη χρονιά.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ 4Η ΜΕΡΑ 19 Φεβ 2021 | 07:42

Operation Forth Bridge: Τι θα συμβεί όταν πεθάνει ο Πρίγκιπας Φίλιππος - Όλο το σχέδιο δράσης

Έτοιμο εδώ και χρόνια το σχέδιο δράσης Forth Bridge για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου. Η ανακοίνωση, η χαμηλών τόνων στρατιωτική τελετή και η μυστική ταφή.

02 Φεβ 2021 | 13:20

Η δημιουργία ιστοσελίδας και e-shop της επιχείρησής σας είναι πλέον εύκολη υπόθεση

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν να αποκτήσουν ψηφιακή παρουσία πιο εύκολα από ποτέ, με το COSMOTE Click & Site.

ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΗ ΙΔΕΑ 02 Φεβ 2021 | 07:40

Βασιλική οικογένεια: Tι δείχνει το απαγορευμένο ντοκιμαντέρ του 1969 που "έκοψε" η βασίλισσα Ελισάβετ

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ απαγόρευσε την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ που έδειχνε πώς ήταν ως μητέρα με τα παιδιά της - Τα απίστευτα στιγμιότυπα [Βίντεο]

ΝΕΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΙΗΤΡΙΑ 02 Φεβ 2021 | 07:38

Αμαντα Γκόρμαν: H 22χρονη ποιήτρια της ορκωμοσίας υπέγραψε με πρακτορείο μοντέλων

Η λαμπερή Αμάντα Γκόρμαν που συγκίνησε με το ποίημά της στην ορκωμοσία Μπάιντεν, μόλις υπέγραψε με μεγάλο πρακτορείο μοντέλων [Εικόνες].

ΔΕΝ "ΦΟΡΤΩΝΕΙ" Η ΣΕΛΙΔΑ 25 Φεβ 2021 | 19:23

Facebook: "Έπεσε" το Messenger - Προβλήματα σε πολλές χώρες

Σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή "Messenger" του Facebook

23 Φεβ 2021 | 15:15

Κάτι μας θυμίζουν τα νέα (περίεργα) γραφεία της Άμαζον

Ήρθε η ώρα να διαλευκάνουμε το καυτό ζήτημα του αν όντως μοιάζουν με poop emoji.

18 Φεβ 2021 | 15:56

Τα μειονεκτήματα του Clubhouse

Κάτι "σάπιο" υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

17 Φεβ 2021 | 15:50

Η σπάνια Porsche 911 Carrera του Ντιέγκο Μαραντόνα βγαίνει στο σφυρί

Το supercar του Diegito στη Σεβίλλη αναζητά νέο γκαράζ.

16 Φεβ 2021 | 13:16

Lifebuoy: Η Νο 1 μάρκα σαπουνιού υγιεινής χεριών στον κόσμο ήρθε στην Ελλάδα

Το Lifebuoy, το θρυλικό… "σωσίβιο" δίνει το "παρών" στην πανδημία Covid-19, όπως κάνει εδώ και 127 χρόνια.

11 Φεβ 2021 | 15:32

Αυτή είναι η μάσκα της Apple για τον κορονοϊό

Έχει packaging παρόμοιο με αυτό του iPhone.