Ελληνική μαθητική επιχειρηματικότητα στην κορυφή της Ευρώπης

Μια σπουδαία διάκριση που θα συμβάλλει έτσι ώστε ο οργανισμός να μπει σε νέα, δυναμική τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ελληνική μαθητική επιχειρηματικότητα στην κορυφή της Ευρώπης

Πολύ σπουδαία διάκριση, που τοποθετεί στην κορυφή της Ευρώπης την Ελληνική μαθητική επιχειρηματικότητα και το Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, πέτυχε ο Γενικός Διευθυντής (CEO) του Junior Achievement Greece, Aργύρης Τζικόπουλος. Εξελέγη Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe από τους συναδέλφους του στα συνολικά 41 παραρτήματα του Junior Achievement σε όλη την Ευρώπη και θα τους εκπροσωπεί στα Διοικητικά Συμβούλια του JA EUROPE και JA WORLDWIDE με δικαίωμα ψήφου.

Οι Ευρωπαίοι CEO του Junior Achievement, ψήφισαν τον κ. Τζικόπουλο για Πρόεδρό τους, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες επιτυχίες στις οποίες οδήγησε τη μαθητική επιχειρηματικότητα και το Junior Achievement Greece και προσδοκώντας ότι με τις ηγετικές του ικανότητες θα καταφέρει να συμβάλλει έτσι ώστε ο οργανισμός να μπει σε νέα, δυναμική τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στο Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο του Junior Achievement που διεξάγεται αυτές τις ημέρες (18-22 Noεμβρίου 2019) στο Βερολίνο με συμμετέχοντες εκπροσώπους και διευθυντικά στελέχη 75 χωρών του Junior Achievement από όλο τον κόσμο. Τον κ. Τζικόπουλο βράβευσε η CEO του JA EuropeCaroline Jenner, μαζί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Junior Achievement Europe, Adam Warby. Μαζί με την ανάληψη της Προεδρίας ο κ. Τζικόπουλος παρέλαβε και το βραβείο της 2ης Πανευρωπαϊκής θέσης που κατέκτησε το Junior Achievement Greece, με την οποία η Ελλάδα ανακηρύχθηκε MODEL NATION. Η βράβευση αυτή έρχεται να επισφραγίσει την εξαιρετικά θετική εικόνα του Junior Achievement Greece στην ελληνική κοινωνία και την μεγάλη προοπτική για ευρεία εφαρμογή των προγραμμάτων μαθητικής επιχειρηματικότητας για το καλό των παιδιών και της Ελλάδας.

Ελληνική μαθητική επιχειρηματικότητα στην κορυφή της Ευρώπης

Αναλαμβάνοντας επίσημα τα καθήκοντά του, ο κ. Τζικόπουλος δήλωσε: «Μετά από 5 χρόνια στον οργανισμό Junior Achievement Greece, έχω τη μεγάλη τιμή να αναλάβω τη θέση του Chair of the Boardof Executives του Junior Achievement Εurope. Η ανάληψη των νέων καθηκόντων, που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του JA Global Leadership Conference στο Βερολίνο, με δεσμεύει ώστε να εργαστώ ακόμα πιο εντατικά για την προώθηση της επιχειρηματικής σκέψης, της καινοτομίας και του οικονομικού εγγραμματισμού στα σχολεία της χώρας μας αλλά και όλης της Ευρώπης. Είναι η ώρα το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο, να υιοθετήσει καλές πρακτικές και να εκσυγχρονιστεί έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον μαθητή».

Ελληνική μαθητική επιχειρηματικότητα στην κορυφή της Ευρώπης - εικόνα 2

Ο CEO του Junior Achievement Greece άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στη θέση του Αντιπροέδρου, στην οποία εξελέγη το 2017 και τώρα από τη θέση του Προέδρου είναι έτοιμος να αναδείξει τη μαθητική επιχειρηματικότητα σε κορυφαία προτεραιότητα καθώς πετυχαίνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Η CEO του JAΣουηδίας, Cecilia Nykvist, προηγούμενη κάτοχος της Προεδρίας, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που ο Έλληνας CEO, o Aργύρης Τζικόπουλος εξελέγη νέος Πρόεδρος των CEOs των 41 παραρτημάτων του Junior Achievement στην Ευρώπη. Του εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία». Ο CEO του Junior Achievement Worldwide, Asheesh Advani, δήλωσε πως ο Αργύρης Τζικόπουλος είναι «ένας εξαιρετικός ηγέτης» και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο σπουδαίο ρόλο που αναλαμβάνει.

Ελληνική μαθητική επιχειρηματικότητα στην κορυφή της Ευρώπης - εικόνα 3

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου JA Global Leadership Conference στο Βερολίνο, ο κ. Τζικόπουλος τιμήθηκε για την 5ετή δράση και συνεισφορά του στο Junior Achievement Greece, το οποίο τα έτη της θητείας του, έχει αναδειχθεί σε έναν οργανισμό που δίνει στους εφήβους αναρίθμητες επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες και κυρίως γεμίζει τους μαθητές και τις μαθήτριες χαρά και δύναμη.

Τι είναι το Junior Achievement Worldwide

Το Junior Achievement Worldwide, που υλοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικότητας σε 120 χώρες, είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, με ιστορία 100 ετών. Το δημοφιλέστερο πρόγραμμα-διαγωνισμός του Junior Achievement είναι η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» - «The Company Programme» που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες 15 έως και 18 ετών. Στην Ελλάδα συμμετέχουν με μεγάλη επιτυχία εδώ και 15 χρόνια, χιλιάδες Γυμνάσια και Λύκεια, ακόμα και από ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, ενώ το πρόγραμμα έχει τεθεί για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Στόχος του Junior Achievement Greece είναι η επέκταση του προγράμματος σε όλα τα ελληνικά σχολεία καθώς με τη δράση τους, οι μικροί «επιχειρηματίες», αλλάζουν τις ζωές τους και την Ελλάδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ 22 Σεπ 2020 | 16:32

Ύμνοι από το γερμανικό Ntv για Μητσοτάκη: Η Ευρώπη έχει έναν νέο φύλακα των συνόρων

Ο γερμανικός ειδησεογραφικός σταθμός ntv εκθειάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας ότι η Ευρώπη έχει έναν νέο φύλακα των συνόρων

ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΡΘΡΟ 18 Σεπ 2020 | 15:50

Handelsblatt: Η Toυρκία εξελίσσεται σε απειλή για την Ευρώπη

"Πρόκληση ή όχι, η στάση της Τουρκίας είναι συστηματική", αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο της η Handelsblatt.

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΝΕΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 17 Σεπ 2020 | 14:17

Κορονοϊός: Καμπανάκι από ΠΟΥ - "Ανησυχητικό το επίπεδο της μετάδοσης στην Ευρώπη"

Ανησυχητικό το επίπεδο της μετάδοσης του κορονοϊού στην Ευρώπη σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

14 Σεπ 2020 | 16:04

Κορονοϊός: Ηχηρό "καμπανάκι" ΠΟΥ στην Ευρώπη - Οκτώβριο και Νοέμβριο θα αυξηθούν οι νεκροί

Δύσκολοι μήνες - Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για άνοδο των θανάτων από κορονοϊό στην Ευρώπη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

ΤΟ «ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 10 Σεπ 2020 | 21:01

Αποκάλυψη Nordic Monitor: Πώς η τουρκική MIT στρατολογεί πράκτορες στην Ευρώπη

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Nordic Monitor για την στρατολόγηση τούρκων κατασκόπων από τη MIT μέσω ΜΚΟ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 08 Σεπ 2020 | 08:35

Απώλεια 10 δισ. ευρώ από το λαθρεμπόριο τσιγάρων στην ΕΕ

Το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει τις μικρές επιχειρήσεις λιανικής που λειτουργούν νόμιμα.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 05 Σεπ 2020 | 09:57

Σταϊκούρας: Έφτασαν τα πρώτα χρήματα από την Ευρώπη – Φέτος τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι εχουν έχουν φτάσει τα πρώτα χρήματα από την Ευρώπη - Τι είπε για σχέδιο νόμου

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΒΕ 04 Σεπ 2020 | 22:55

Νέο μήνυμα Σχοινά στην Τουρκία: Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη με κραυγές ή απειλές

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επανέλαβε τη θέση του για τις προκλήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν εκβιάζεται

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ 03 Σεπ 2020 | 19:27

Σκληρός ο Ερντογάν με Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία - "Απαράδεκτο να υποστηρίζετε την Ελλάδα"

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο στο επίκεντρο της επικοινωνίας Μέρκελ με Ερντογάν - Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την Ευρώπη ότι υποστηρίζει την Ελλάδα

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT 01 Σεπ 2020 | 13:24

Κορονοϊός: Αυξάνεται η ανεργία στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας

Αυξήθηκαν οι άνεργοι στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ 30 Αυγ 2020 | 09:09

Η "Διεθνής των Ψεκασμένων": Μεγάλες διαδηλώσεις στην Ευρώπη με σύνθημα "Ο κορονοϊός είναι ένα μεγάλο ψέμα" [εικόνες]

Οι πολέμιοι της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού κατέβηκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΥΠΕΞ 28 Αυγ 2020 | 10:50

Ηχηρό μήνυμα Δένδια σε Γερμανία και Μπορέλ: Απόλυτη αναγκαιότητα οι κυρώσεις στην Τουρκία

Ο Υπουργός προσήλθε στο Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ. Σήμερα η συζήτηση για την Τουρκία.

ΤΖΕΡΟΜ ΠΑΟΥΕΛ 27 Αυγ 2020 | 13:26

Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκή χρηματιστήρια - Περιμένουν όλοι τι θα πει ο αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει της ομιλίας του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ