Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη τύπου στο Royal Society, στο Λονδίνο, το φεστιβάλ Starmus ανακοίνωσε τη νέα του συνεργασία με την κορυφαία Ελβετική Μάρκα Ωρολογοποιίας OMEGA.
Το φεστιβάλ Starmus είναι ένας συνδυασμός επιστήμης, τέχνης και μουσικής, που έχει σκοπό να βοηθήσει το ευρύ κοινό να καταλάβει και να εκτιμήσει την επιστήμη. Από το 2011, έχουν πραγματοποιηθεί παραστάσεις και παρουσιάσεις από αστροναύτες, κοσμοναύτες, κατόχους βραβείου Νόμπελ και εξέχουσες προσωπικότητες από τον κλάδο της επιστήμης, της κουλτούρας, των τεχνών και της μουσικής.
Η πρωτοποριακή ιστορία της OMEGA είναι γεμάτη επιστημονικά επιτεύγματα, όπως η κατάκτηση του διαστήματος και των ωκεανών, καθώς και επαναστατικές ανακαλύψεις σχετικά με την ακρίβεια των μηχανισμών και τον μαγνητισμό στον τομέα της ωρολογοποιίας.
Ο Raynald Aeschlimann, Πρόεδρος και CEO της OMEGA, μίλησε σχετικά με τη νέα συνεργασία αναφέροντας, «Οπως γνωρίζουμε καλά στην Ωρολογοποιία, δεν είναι πάντα εύκολο να επικοινωνούμε τις νέες καινοτομίες ή τις περίπλοκες τεχνολογίες. Στον επιστημονικό τομέα σίγουρα συμβαίνει το ίδιο. Για αυτό αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του φεστιβάλ Starmus. Το φεστιβάλ αυτό προωθεί τη δημιουργικότητα, ώστε να βοηθήσει το ευρύ κοινό να καταλάβει και να εκτιμήσει τα πάντα γύρω από την επιστήμη. Η OMEGA έχει μια πλούσια ιστορία στον επιστημονικό κλάδο και θα θέλαμε να διατηρήσουμε την αφοσίωση μας σε αυτόν τον σημαντικό τομέα.”
Στις 20 Ιουνίου, στο φεστιβάλ Starmus, οι τρεις νικητές θα παραλάβουν και θα φορέσουν ένα καινούργιο ρολόι OMEGA Speedmaster από 18K κίτρινο χρυσό. Στην πίσω πλευρά του ρολογιού, η Μάρκα έχει συμπεριλάβει μια μοναδική χάραξη που προσομοιάζει τον σχεδιασμό του ίδιου του μεταλλίου. Απεικονίζει δηλαδή την εικόνα του κοσμοναύτη Alexei Leonov κατά τη διάρκεια του πρώτου διαστημικού περιπάτου της ανθρωπότητας, καθώς και της “Red Special” κιθάρας του Brian May, του συγκροτήματος Queen.
Ο ίδιος ο καθηγητής Hawking παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου και μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για την υποστήριξη της OMEGA. “Είμαι πανευτυχής που η OMEGA ενώνει φέτος τις δυνάμεις της μαζί μας και που θα δοθούν αυτά τα ρολόγια στους νικητές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την OMEGA για αυτή την πρωτοβουλία και για τη χορηγία της.»