Ετοιμάζεις ταξίδι, ναι... αλλά το κάνεις σωστά;

Ένα ταξίδι, είτε μικρής είτε μεγάλης διάρκειας, απαιτεί μια στοιχειώδη προετοιμασία. Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές για να είσαι σίγουρος ότι τίποτα δεν θα χαλάσει τη πασχαλινή σου απόδραση!

Ετοιμάζεις ταξίδι, ναι... αλλά το κάνεις σωστά;

Είτε είσαι ο τύπος που αγαπάς την οργάνωση και δεν μπορείς χωρίς, είτε είσαι αυτός που φοράς στραβά το καπελάκι σου και φεύγεις, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορούν να διευκολύνουν τη ζωή σου και να σου επιτρέψουν να απολαύσεις ένα ταξίδι όπως το έχεις ονειρευτεί: ανέμελο κι ανέφελο! Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Πρώτα βάλε στη βαλίτσα όλα τα ρούχα που θες και όσα αντικείμενα δεν χρειάζεσαι όσο είσαι ακόμα στο σπίτι

Πακετάρεις και ελέγχεις

Είσαι ο τύπος που πακετάρεις τα πράγματά σου βιαστικά τη μέρα της αναχώρησης; τότε ξέρεις ότι πολλά απ' αυτά που χρειάζεσαι μένουν στο σπίτι. Γι' αυτό, ιδανικά, την επόμενη φορά που θα ταξιδέψεις, φτιάξε μια λίστα με όλα όσα χρειάζεσαι. Αλλά, μιας και αυτό μοιάζει μάλλον απίθανο, κάνε το πακετάρισμα σε δύο μέρη. Πρώτα βάλε στη βαλίτσα όλα τα ρούχα που θες και όσα αντικείμενα δεν χρειάζεσαι όσο είσαι ακόμα στο σπίτι. Στη συνέχεια τοποθέτησε τα καλλυντικά και τα είδη του μπάνιου. Κάνε τον κόπο να ελέγξεις ξανά τα πάντα προσεκτικά – μην αφήσεις απ' έξω την τσάντα χειρός. Και έχε στο νου σου, αν ταξιδεύεις αεροπορικώς, να μην ξεφύγεις με το βάρος ή των όγκο των αποσκευών σου.

Τακτοποίησε το σπίτι σου

Τσέκαρε το ψυγείο για ευπαθή τρόφιμα, πλύνε τα πιάτα και άδειασε τον σκουπιδοτενεκέ

Τη μέρα της αναχώρησης, θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα έχεις στο μυαλό σου. Γι αυτό και η συμβουλή είναι να καθαρίσεις το σπίτι μια μέρα πριν το ταξίδι σου. Γιατί όταν θα επιστρέψεις σ' αυτό και θα είναι όμορφο και καθαρό θα νιώσεις ικανοποίηση, έτσι δεν είναι; Τσέκαρε το ψυγείο για ευπαθή τρόφιμα, πλύνε τα πιάτα και άδειασε τον σκουπιδοτενεκέ. Όσο θα καθαρίζεις, μπορείς να τσεκάρεις τα παράθυρα, να κλείσεις τη θέρμανση και τα κλιματιστικά. Πότισε τις γλάστρες σου και βρες ένα προσωρινό σπίτι για το κατοικίδιο σου, αν έχεις, ή φρόντισε να βρεις κάποιον που θα το προσέχει.

«Κατέβασε» ό,τι χρειάζεσαι στο σπίτι

Φρόντισε να κάνεις όλα τα απαραίτητα downloads των εγγράφων ή των χαρτών ή ακόμα των βιβλίων που θα χρειαστείς, από το σπίτι. Αφ' ενός μεν δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεις δωρεάν wi-fi εκεί που θα πας (αν δεν βρεις δωρεάν, μη το επιχειρήσεις, οι χρεώσεις είναι εξωφρενικές), αλλά ακόμα κι αν βρεις, πώς θα το ψάξεις ή θα βρεις τον κωδικό σε μια άγνωστη πόλη; Για να γλιτώσεις όλον αυτό τον κόπο, προσπάθησε να συγκεντρώσεις όλα τα έγγραφα από νωρίς.

Φόρτισε τις ηλεκτρικές σου συσκευές

Ρίξε μια ματιά για τους αντάπτορες που πιθανόν να χρειαστείς αν ταξιδεύεις σε άλλη χώρα

Τη σήμερον ημέρα η προτροπή αυτή είναι μάλλον παρωχημένη, μιας και οι περισσότερες συσκευές «αντέχουν» μόλις λίγες ώρες συνεχούς χρήσης πριν τελειώσει η μπαταρία τους, οπότε εκτός της φόρτισης, να θυμάσαι να πακετάρεις και τους φορτιστές για το κινητό, την κάμερα, το tablet, το mp3 κ.τ.λ. Ρίξε και μια ματιά για τους αντάπτορες που πιθανόν να χρειαστείς αν ταξιδεύεις σε άλλη χώρα.

Τηλεφώνησε στην τράπεζα σου

Όσο χρησιμοποιείς την πιστωτική σου κάρτα στο εξωτερικό, η τράπεζα μπορεί να θεωρήσει ότι υπάρχει ύποπτη δραστηριότητα και να τη μπλοκάρει, αφήνοντάς σε ξεκρέμαστο, καθώς τέτοια προβλήματα δύσκολα επιλύονται όσο βρίσκεσαι εκτός. Γι' αυτό φρόντισε να αποφύγεις ένα τέτοιο ανεπιθύμητο μπλέξιμο. Τηλεφώνησε την τράπεζα σου και ενημέρωσε, ακόμα κι αν δεν πρόκειται να κάνεις ιδιαίτερη χρήση της κάρτας σου. Δεν μπορείς ποτέ να προβλέψεις τι έκτακτο μπορεί να προκύψει ξαφνικά!

Έλεγξε τα πάντα

Δεν είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου» να τσεκάρεις τις καιρικές συνθήκες στον προορισμό που θα πας. Είναι ένα κλικ παρακάτω

Μπορεί να σου φαίνεται αστείο, αλλά έλεγξε ότι έχεις κλείσει τα εισιτήρια, ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια κι ότι το ξενοδοχείο έχει επιβεβαιώσει την κράτηση σου, γιατί αλλιώς είναι πολύ εύκολο να βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Φρόντισε επίσης για το ταξί, το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή το πάρκινγκ και τσέκαρε ξανά ότι έχεις στην τσάντα σου την ταυτότητα, το διαβατήριο, τις πιστωτικές κάρτες και τα εισιτήρια. Προσπάθησε, τέλος, να κάνεις συνάλλαγμα πριν φύγεις, γιατί πιθανώς να το αγοράσεις στον προορισμό που πας πιο ακριβά.

Έλεγξε τον καιρό

Εντάξει, δεν είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου» να τσεκάρεις τις καιρικές συνθήκες στον προορισμό που θα πας. Είναι ένα κλικ παρακάτω. Γιατί γνωρίζοντας τι καιρό θα συναντήσεις, θα κινηθείς αναλόγως και στα ρούχα που θα πακετάρεις. Επιπλέον, θα είσαι προετοιμασμένος σε περίπτωση που αλλάξει ο καιρός ή η πτήση σου έχει καθυστέρηση. Προκειμένου να μην κάνεις αλλαγές (ή ψώνια) την τελευταία στιγμή, καλύτερα είναι να έχεις προνοήσει από πριν.

Πλήρωσε τους λογαριασμούς σου

Αν σκοπεύεις να λείψεις για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε καλό θα είναι να φροντίσεις να τακτοποιήσεις τους λογαριασμούς που έχεις λάβει μέχρι και πριν το ταξίδι, ώστε να μην χρωστάς αλλά και να μη χρειαστεί να τρέχεις στην τράπεζα αμέσως με την επιστροφή σου. Φρόντισε όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες πριν αναχωρήσεις και τίποτα δεν θα σε ταράξει κατά την απουσία σου.

Άλλες εκκρεμότητες

Ζήτα από τον γείτονα σου να σου προσέχει τα φυτά, σταμάτα τις μηνιαίες συνδρομές και δώσε άλλη διεύθυνση για να πηγαίνει η αλληλογραφία σου

Ειδικά τις περιόδους που φεύγεις σε ένα μεγάλο ταξίδι, θα πρέπει να τακτοποιήσεις μια σειρά από λεπτομέρειες. Ζήτα από τον γείτονα σου να σου προσέχει τα φυτά, σταμάτα τις μηνιαίες συνδρομές και δώσε άλλη διεύθυνση για να πηγαίνει η αλληλογραφία σου. Ενημέρωσε την στενή οικογένεια σου ότι σκοπεύεις να λείψεις ώστε να μην ανησυχούν. Κλείσε όποιες εκκρεμότητες έχεις ώστε να μην εμφανιστούν ξαφνικά σαν «προβλήματα» όταν επιστρέψεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 01 Αυγ 2020 | 14:01

Βασιλικός: Πληρότητα 22% στα ξενοδοχεία - Μεγάλες και μη αναστρέψιμες οι απώλειες στον τουρισμό

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, εκτιμά ότι θα είναι μη αντιστρέψιμες οι απώλειες στον τουρισμό και δίνει την εικόνα που επικρατεί σήμερα στον ξενοδοχειακό χώρο.

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 30 Ιουλ 2020 | 12:53

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας- Ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς μάσκες για ένα εισιτήριο [εικόνες και βίντεο]

Το πρωί της Πέμπτης στο δημοτικό θέατρο της Πάτρας Απόλλων, απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν για ένα εισιτήριο.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ 30 Ιουλ 2020 | 10:49

Θεοχάρης: Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα των πλοίων - Το απέρριψαν οι λοιμωξιολόγοι

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σημείωσε πως δεν θα αυξηθεί η πληρότητα των πλοίων.

ΠΑΝΤΑ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΚΟΜΨΑ 29 Ιουλ 2020 | 15:18

Η βασίλισσα Λετίθια φόρεσε το κυρίαρχο print του καλοκαιριού

H βασίλισσα Λετίθια φαίνεται πως έχει αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις το τελευταίο διάστημα, και μάς χαρίζει υπέροχες στιλιστικές εμφανίσεις.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΑΣΙΟΣ 28 Ιουλ 2020 | 11:08

Πρ. Ομοσπονδίας Ξενοδόχων: 25% η πληρότητα στα ξενοδοχεία- Χωρίς μέτρα προστασίας τα airbnb

"Οι τουρίστες που τίθενται σε καραντίνα προέρχονται όλοι από βραχυχρόνια μίσθωση", είπε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Τάσιος.

ΑΔΕΙΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 28 Ιουλ 2020 | 08:17

Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία για τον τουρισμό: Στο 25% η μέση πληρότητα τον Ιούλιο - Άδεια τα αεροδρόμια

Μεγάλες οι απώλειες στον τουρισμό. Η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων δεν ξεπερνά το 25%, ενώ και οι πτήσεις κινήθηκαν πολύ χαμηλά.

ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 27 Ιουλ 2020 | 21:43

Κορονοϊός: Γάτος βρέθηκε θετικός στη Βρετανία - Το πρώτο κατοικίδιο στη χώρα που μολύνθηκε

Σύμφωνα με τις Αρχές δεν υπάρχει απόδειξη πως ο γάτος μπορεί να μεταδώσει την κορονοϊό στον άνθρωπο

ΟΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ 17 Ιουλ 2020 | 13:28

Εκσυγχρονίζονται ψηφιακά τα ΚΤΕΛ - Οι αλλαγές σε δρομολόγια και εισιτήρια

Τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή των επενδυτικών σχεδίων, αναμένεται να επιφέρουν άμεσα, θετικά αποτελέσματα στην καθημερινή λειτουργία των ΚΤΕΛ.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ 05 Ιουλ 2020 | 18:48

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου "Θεολόγος" λόγω βλάβης - Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα δρομολόγιά του

Τα άλλα δύο δρομολόγια αναμένεται να πραγματοποιήσει το πλοίο "Fast Ferries Andros".

24 Ιουλ 2020 | 15:00

Οι ομορφότερες φωτογραφίες του 2020 που τραβήχτηκαν με iPhone

Η 13η εκδοχή του διαγωνισμού της Apple μας χάρισε και πάλι υπέροχες εικόνες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

23 Ιουλ 2020 | 14:55

5 πρωινές συνήθειες που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Ξεκίνα την προσπάθεια να χάσεις κιλά με το "καλημέρα"

"ΙF ONLY" 21 Ιουλ 2020 | 23:42

Τουρκία: Μπλόκαρε σειρά του Netflix η Άγκυρα λόγω ενός ομοφυλόφιλου χαρακτήρα

Το Netflix ακύρωσε μια τουρκική σειρά, αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε να συμπεριληφθεί στο σενάριο ομοφυλόφιλος "ήρωας"

17 Ιουλ 2020 | 13:37

Miss Polyplexi: Ένα ελληνικό brand σχεδιάζει τις ωραιότερες τσάντες του καλοκαιριού

Το αυθεντικό στυλ κρίνεται στις λεπτομέρειες, δηλαδή στα αξεσουάρ που μπορούν να απογειώσουν μια εμφάνιση. Γνωρίστε ένα ελληνικό brand που ήρθε για να μείνει.