X

Έτσι φτιάχνουμε το πανεύκολο και λαχταριστό σουφλέ με ψωμί του τοστ

Το πιο γρήγορο φαγητό φούρνου που μπορείς να φτιάξεις.

Γράφει: TheToc team

Υπάρχουν φαγητά που είναι απλά νόστιμα, και υπάρχουν εκείνα που είναι εμπειρίες. Το σουφλέ ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη κατηγορία. Αφράτο, αέρινο, με εκείνη την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη λεπτή τραγανή κρούστα και την κρεμώδη, σχεδόν εθιστική καρδιά του, το σουφλέ είναι η απόδειξη ότι η μαγειρική μπορεί να αγγίξει επίπεδα τέχνης. Γλυκό ή αλμυρό, σοκολατένιο ή τυρένιο, κάθε εκδοχή του έχει έναν κοινό παρονομαστή: τη μαγεία της φουσκωτής, ανάλαφρης υφής που σε κάνει να ανυπομονείς για την πρώτη (και κάθε επόμενη) μπουκιά. Δεν είναι απλώς ένα πιάτο – είναι μια ιεροτελεστία, μια μικρή γιορτή γεύσης που, όταν εκτελεστεί σωστά, μπορεί να κλέψει την παράσταση σε οποιοδήποτε τραπέζι. Η συγκεκριμένη αλμυρή συνταγή, κάνει το σουφλέ εκτός από ονειρικό και πανεύκολο στη δημιουργία του, χρησιμοποιώντας ένα απρόσμενο συστατικό, το ψωμί του τοστ.

H συνέχεια στο womantoc.gr