X

Εύκολη φανουρόπιτα χωρίς μίξερ που γίνεται σε μόλις 5 λεπτά

Αυτή η λαχταριστή φανουρόπιτα φτιάχνεται μέσα σε μόλις 5 λεπτά και είναι αφράτη και πανεύκολη.

Γράφει: TheToc team

Πλησιάζει η ώρα που θα φτιάξουμε φανουρόπιτα στο σπίτι μας προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου. Η συνταγή του Γιάννη Βαλλιάνου είναι η πιο εύκολη που θα βρείτε στο διαδίκτυο!

Υλικά

100 μλ ηλιέλαιο

200 μλ φρέσκο χυμό πορτοκάλι

130 γρ ζάχαρη

1 κ.γλ κανέλα

1 κ.σ κονιάκ ( προαιρετικά )

1/4 κ.γλ γαρύφαλλο (προαιρετικά)

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

1 φακ baking powder 20γρ

1/2 φλ καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά )

Λίγο λάδι και λίγο σουσάμι για τη φόρμα.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλύσουμε την ζάχαρη όσο περισσότερο μπορούμε (βοηθάει στο να μην μας τρίβεται το αποτέλεσμα). Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε τόσο ώστε να έχουμε ένα ωραίο μείγμα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ρίχνουμε ένα ανακάτεμα.

Λαδώνουμε μια φόρμα 20 εκ και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Εάν βάλετε φόρμα 26 εκ. θα σας γίνει κοντό όπως και στο βίντεο. Αν βάλετε φόρμα 20 εκ. θα σας γίνει ψηλό όπως στην φωτογραφία. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στον αέρα στους 160-170 βαθμούς αναλόγως το ποσό δυνατός είναι ο φούρνος σας για περίπου 40 λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος ακουμπάμε ελαφρά το χέρι μας πάνω στην φανουρόπιτα και αν είναι σταθερή τότε μπορούμε να μπήξουμε την λάμα ενός μαχαιριού και να σιγουρευτούμε ότι είναι ψημένη! Αν βγει στεγνό είναι έτοιμη.