Μια γρήγορη συνταγή για ροδακινόπιτα με έτοιμη βάση για τάρτα. ‘Ο,τι πιο καλοκαιρινό!
Ενα τέλειο γλυκό με ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού!
Συνταγή: Εύκολη και αρωματική ροδακινόπιτα με βάση τάρτα
Υλικά
1 βάση για τάρτα, έτοιμη
4 ροδάκινα μεσαίου μεγέθους, ώριμα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
2 κουτ. σούπας βούτυρο, σε κομματάκια
1/2 κούπα φιλέ αμυγδάλου
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη ροδακινόπιτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Βάζουμε τη ζύμη για την τάρτα σε μια αντικολλητική ταρτιέρα.
Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στη βάση.
Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, το βούτυρο και το φιλέ αμυγδάλου.
Τη βάζουμε να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά.
Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε τη ροδακινόπιτα.