
Κέικ απλό χωρίς μίξερ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Γίνεται με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Αφράτο και πεντανόστιμο.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
180 gr βούτυρο Lurpak soft
200 gr ψιλή ζάχαρη (της επιλογής σας)
2 τεμάχια μεγάλα αυγά (2Χ70 γραμ.)
1 κ.γ. βανίλια υγρή
1 τεμάχια πορτοκάλι, χυμό
1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 πρέζες αλάτι
350 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 gr γάλα
ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
Λίγο βούτυρο
Λίγο αλεύρι.
Εκτέλεση
Πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείς να δώσεις ό,τι αρώματα σου αρέσουν στο δικό σου κέικ χωρίς μίξερ. Βανίλια, λεμόνι, πορτοκάλι, κανέλα. Αρωμάτισέ το σύμφωνα με το γούστο σου.
Βουτυρώνουμε με Lurpak soft και αλευρώνουμε στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκατ.
Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και με ένα σύρμα ανάδευσης ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την ψιλή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Μόλις πάρει υγρασία η ζάχαρη από το βούτυρο τότε προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά, να γίνουν κρέμα.
Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκαλιού.
Τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι ανακατεύοντας να διαλυθούν οι κόμποι του.
Ρίχνουμε εναλλάξ το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα ή με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μίγμα στην έτοιμη βουτυρωμένη φόρμα.
Τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45’.
Ελέγχουμε αν ψήθηκε το κέντρο του με ένα μαχαίρι πριν το βγάλουμε.
Το αφήνουμε για 10’ στη φόρμα.
Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να στεγνώσει και να κρυώσει.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr