Είναι από τα γλυκά που τρώγονται όλες τις εποχές του χρόνου. Έχει πολλές παραλλαγές και ανήκει στην κατηγορία των γλυκισμάτων που αποτελούν μια εύκολη λύση για όλες τις ώρες. Τα παιδιά τον λατρεύουν και οι μεγάλοι δύσκολα του αντιστέκονται. Ο λόγος για τον κορμό που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα με υλικά που όλοι διαθέτουμε στο σπίτι. Μάλιστα, η συνταγή που προτείνει το foodaholics.gr για κορμό κατσαρόλας θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά
- 30 πτι μπερ
- 350 ml γάλα
- 60 γρ. κακάο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 450 γρ. πτι μπερ
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 100 ml γάλα
Εκτέλεση
1. Απλώνουμε 15 μπισκότα σε ταψί ή φόρμα 35 x 23 εκατοστών.
2. Διαλύουμε το κακάο στο γάλα.
3. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να δέσουν.
4. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε 450 γρ. πτι μπερ.
5. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και στρώνουμε.
6. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και βάζουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
7. Λιώνουμε την σοκολάτα και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
8. Απλώνουμε την χλιαρή γκανάζ πάνω από το γλυκό και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr