X

Φθινοπωρινό κέικ με κολοκύθα - Αφράτο και αρωματικό, δεν χρειάζεται καν μίξερ

Ενα πανεύκολο, νηστίσιμο και ζουμερό κέικ κολοκύθας. Το φτιάχνουμε όλο στο χέρι.

Γράφει: TheToc team

Ενα πανεύκολο, νηστίσιμο και απίστευτα νόστιμο και ζουμερό κέικ κολοκύθας, που το ετοιμάζουμε όλο στο χέρι, χωρίς καν να χρησιμοποιήσουμε μίξερ.

Συνταγή: Φθινοπωρινό κέικ με κολοκύθα - Αφράτο και αρωματικό, δεν χρειάζεται καν μίξερ

Υλικά - Κομμάτια 12

1/2 κιλό κόκκινη κολοκύθα (τη ζυγίζουμε καθαρισμένη)
200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
250 γρ. (2 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. (1½ κούπα) σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ. (1/2 κούπα) ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα
200 γρ. (1/2 κούπα) χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κούπα σταφίδες της αρεσκείας μας
1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
3 κουτ. σούπας κονιάκ
1/2 κουτ. σούπας κανέλα (σκόνη)
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο (σκόνη)
1/4 κούπας σουσάμι

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση


Για να φτιάξουμε κέικ κολοκύθας, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στη συνέχεια, ξύνουμε την κολοκύθα στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
Αφού τη στύψουμε δύο τρεις φορές με το χέρι μας για να βγάλει τα υγρά της, την αφήνουμε να στραγγίσει σε σουρωτό για λίγη ώρα.
Τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, και ανακατεύουμε με το χέρι.
Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
Πασπαλίζουμε τον πάτο με το σουσάμι.
Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε.
Ψήνουμε για 1 ώρα.
Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
Βγάζουμε το κέικ κολοκύθας, περιμένουμε λίγο να χλιαρύνει και ξεφορμάρουμε.