Follow us

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC

Τι είναι αυτό, αλήθεια, που έχει κάνει αυτό το «σουσάδικο» ... «να σε κάνει να θες να ξαναπιάσεις τα chopsticks»;

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC

Χωρούν τα «εύκολο, ευτυχισμένο και ευχάριστο», σε μία λέξη; Ναι, στην Ιαπωνική Gaku. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που την επέλεξε η επιχειρηματική ομάδα πίσω από το GAKU Sushi Izakaya για να τιτλοδοτήσει «ένα από τα μαγαζιά που σε κάνουν να θες να ξαναπιάσεις τα chopsticks», όπως ευρέως έχει γραφτεί στον Τύπο.

Οι εμπνευστές του GAKU, λοιπόν, που μετά το Χαλάνδρι απέκτησε και ... downtown πρόσωπο, αποτελώντας ένα από τα it «σουσάδικα» της πόλης μας, ανοίγουν στο TheTOC την καρδιά και την κουζίνα τους:

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC

- Τι σημαίνει GAKU; Γιατί διαλέξατε αυτή την ονομασία για το εστιατόριό σας;

«GAKU στα Ιαπωνικά σημαίνει “εύκολο, ευτυχισμένο και ευχάριστο”, όλα σε μία λέξη. Ο λόγος που επιλέξαμε το συγκεκριμένο όνομα είναι γιατί αντικατοπτρίζει πλήρως τη φιλοσοφία του GAKU, στο οποίο ο πελάτης μπορεί να απολαύσει την υψηλής ποιότητας Ιαπωνική κουζίνα του εστιατορίου σε ένα εκλεπτυσμένο αλλά ανεπιτήδευτο περιβάλλον, αποκομίζοντας μια ευχάριστη εμπειρία».

- Ποιοι είναι εκείνοι που κινούν τα επιχειρηματικά νήματα στο Gaku και ποιο το παρελθόν τους στο χώρο της εστίασης; Ποιος ο εμπνευστής αυτής της συνεργασίας;

«Η επιχειρηματική ομάδα του GAKU δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχοντας δημιουργήσει μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια της Αθήνας, τα οποία διακρίνονται τόσο για την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών τους όσο και για τη διαχρονικότητά τους».

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC - εικόνα 2

- Εχει γραφτεί για το GAKU ότι «είναι από τα μαγαζιά που σε κάνουν να θες να ξαναπιάσεις τα chopsticks, όταν οι αλυσίδες των sushi-bars που έχουν πλημμυρίσει την Αθήνα, σε έχουν κάνει να μη θες ούτε να τ' αγγίξεις…» Σε τι διαφοροποιηθήκατε από τα υπόλοιπα «σουσάδικα» της Αθήνας;

«Αναμφισβήτητα στην ποιότητα των υλικών, η οποία αποτέλεσε εκ αρχής αδιαπραγμάτευτο κανόνα. Στόχος μας ήταν το μενού του GAKU να αποτελείται στην πλειοψηφία του από φρέσκα ελληνικά ψάρια και για το λόγο αυτό στο GAKU θα βρείτε πρωτίστως ελληνικά ψάρια, όπως μπαρμπούνι, σαφρίδι, ροφό, συναγρίδα, φαγκρί, λαβράκι, τόνο, καραβίδα, γαρίδα και πολλά άλλα ανάλογα με την εποχή. Ωστόσο, η επιτυχία ενός εστιατορίου εξαρτάται από πολλές συνισταμένες, όπως μεταξύ άλλων, η ποιότητα και η επεξεργασία των πρώτων υλών, η τεχνική κατάρτιση των μελών της κουζίνας, η ομάδα που απαρτίζει το σέρβις του εστιατορίου, το management, ο χώρος, ο πελατοκεντρικός χαρακτήρας που αποπνέει ένα εστιατόριο, και πολλά άλλα. Η σύζευξη και βελτιστοποίηση καθενός από αυτούς του παράγοντες, απαιτεί καθημερινή ενασχόληση από το σύνολο της ομάδας, με την κατάλληλη καθοδήγηση του management. Η αγάπη για το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαστε και η καθημερινή μας τριβή, προκειμένου να εξελισσόμαστε και να βελτιωνόμαστε καθημερινά σε όλους τους τομείς, είναι αυτό που μας έχει αναδείξει ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης».

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC - εικόνα 3

- Γιατί πιστεύετε ότι η Αθήνα γύρισε την πλάτη της στο sushi;

«Γιατί όπως πολλά άλλα πράγματα στην Ελλάδα, η ελληνική επιχειρηματικότητα εξαντλεί πολλές φορές την δημιουργικότητα της στην αντιγραφή της διπλανής πόρτας. Είναι μια αντιστοιχία του γιατί η Αθήνα γύρισε την πλάτη στο frozen yogurt».

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC - εικόνα 4

- Γιατί αποφασίσατε μετά το Χαλάνδρι, το GAKU να αποκτήσει δεύτερη έδρα στο Σύνταγμα; Είναι πιο «εύκολη» ή πιο «δύσκολη» περιοχή;

«Το Σύνταγμα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή του κέντρου τα τελευταία δύο χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ανάπτυξη αυτή μας βρίσκει ήδη εγκατεστημένους στην εκεί. Πολλές αξιόλογες επιχειρηματικές κινήσεις αποκαλύπτονται καθημερινά, είτε είναι στο χώρο της εστίασης είτε γενικότερα στον τουριστικό κλάδο, και αυτό μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί τόσο για την περιοχή όσο και για εμάς. Η περιοχή δεν είναι ευκολότερη ή δυσκολότερη από το Χαλάνδρι. Είναι διαφορετική».

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC - εικόνα 5

- Εγκατασταθήκατε σ' ένα χώρο που επί πολλά χρόνια στέγαζε το «Furin Kazan». Σε τι διαφοροποιηθήκατε;

«Στα πάντα. Στην ποιότητα των πρώτων υλών, στην καθαριότητα και την άνεση του χώρου με την πλήρη ανοικοδόμησή του, στην εξέλιξη της Ιαπωνικής κουζίνας. Το Furin Kazan απότελεσσε πρωτοπόρο της Ιαπωνικής κουζίνας στην Αθήνα με μια μακρά και επιτυχημένη παρουσία. Πλέον για εμάς, το GAKU είναι η ενσάρκωση μια νέας εποχής σε ότι αφορά τη γαστρονομική ταυτότητα του εστιατορίου, η οποία το μόνο κοινό που μοιράζεται με το προηγούμενο εστιατόριο που στεγαζόταν στο χώρο είναι η Ιαπωνική της προέλευση. Το μενού του GAKU είναι εμπλουτισμένο με όλα τα είδη της Ιαπωνικής κουζίνας πέρα από το sushi, όπως τα πιάτα izakaya style και αυτά του Robata Grill. Επίσης το GAKU θέλοντας να προσφέρει μια συνολική εμπειρία, διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή Premium Ιαπωνικών Sake στην Αθήνα, τα οποία πλαισιώνουν ιδανικό το μενού».

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC - εικόνα 6

-Πως κατορθώσατε και δεν «περνούν» οι μυρωδιές στον κυρίως χώρο της εστίασης, κάτι για το οποίο σχολιάστηκε η προηγούμενη ιδιοκτησία;

«Με πλήρη ανοικοδόμηση του χώρου και αλλαγή του συνόλου του μηχανολογικού εξοπλισμού του εστιατορίου. Μια επένδυση υψηλού κόστους, η οποία όμως ήταν απολύτως απαραίτητη, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ευχάριστο, το οποίο θα συνάδει με την υψηλή αισθητική του χώρου».

- Μιλήστε μας για την επιλογή του Go Nagano ως επικεφαλής στην κουζίνα. Από ποιους άλλους πλαισιώνεται; Ποια η φιλοσοφία των πιάτων του;

«Ο σεφ του GAKU Tsuyoshi Nanano πλαισιώνει την εστιατορική ομάδα από την πρώτη μέρα. Από κιθαρίστας και μάνατζερ κλασσικής μουσικής αποφάσισε πριν δέκα χρόνια να αλλάξει τη ζωή του και να ασχοληθεί με το δεύτερο πάθος του. Σπούδασε με τον sushi master Kawasumi στην Ιαπωνία. Δεν είναι όμως ένας σούσι σεφ που ξέρει να φτιάχνει μόνο σούσι άλλα όλη την γκάμα της ιαπωνικής κουζίνας, Η φιλοσοφία του για την ιαπωνική κουζίνα είναι παραδοσιακή, αλλά εξελίσσεται συνεχώς. Το sushi που φτιάχνει βασίζεται στο παραδοσιακό σούσι του Τόκιο, γνωστό ως Edomae sushi».

GAKU όπως λέμε σούσι. Οι εμπνευστές του εστιατορίου στο TOC - εικόνα 7

- Ποια είναι τα πιο ενδιαφέροντα signature πιάτα που διαθέτετε; Εσείς, για παράδειγμα, τι επιλέγετε από το μενού;

«Crab Tartare, Crispy Shrimp Bites, Rikyu Roll, Spicy Salmon Teriyaki, όλα τα νέα πιάτα από το Robata Grill όπως Wagyu steak, και φυσικά την καθημερινή επιλογή των φρέσκων ελληνικών ψαριών σε sashimi και nigiri».

- Μιλήστε μας λίγο και για την φιλοσοφία της αισθητικής των χώρων σας. Ποιος την υπογράφει; «Παντρεύεται» κατά κάποιο τρόπο η διακόσμηση με τη γεύση;

«Η φιλοσοφία του χώρου διακρίνεται από τη minimal διάθεση με καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές. Σκοπός ήταν να αποφευχθεί η υπερβολή του Ιαπωνικού στοιχείου που παρατηρείται σε άλλα εστιατόρια και να δημιουργηθεί ένας χώρος υψηλής αισθητικής. Την αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη υπογράφει το γραφείου AUDO Architechts του Κωστή και Φοίβου Σκρουμπέλου».

- Πόσο πολύ σας ενδιαφέρει η σχέση ποιότητας - τιμής στο GAKU; Με ποιο «τίμημα» μπορεί κανείς να χορτάσει απολαμβάνοντας αντιπροσωπευτικά πιάτα του μενού σας;

«Η σχέση ποιότητας-τιμής ήταν ένα από τα στοιχήματα του εγχειρήματος και για το λόγο αυτό δαπανήθηκαν πολλές ανθρωποώρες στο σχεδιασμό και την ανάλυση του project. Με αδιαπραγμάτευτη την ποιότητα των πρώτων υλών, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα Ιαπωνικό εστιατόριο κοντά στα αυθεντικά πρότυπα, στο οποία όμως δεν θα χρειάζονταν κάποιος να δαπανήσει ένα πολύ μεγάλο ποσό, όπως ήταν το σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια για εστιατόρια Ιαπωνικής κουζίνας, προκειμένου να την απολαύσει.
Ο μέσος όρος κατά άτομο από την αρχή λειτουργίας του εστιατορίου είναι περί τα 30 ευρώ για ένα πλήρες γεύμα. Ωστόσο είναι αναμενόμενο ότι υπάρχουν πελάτες που έχουν διαφορετική αντίληψη για το τι θεωρούν πλήρες γεύμα, με αποτέλεσμα κάποιοι να δαπανούν λιγότερα και κάποιοι περισσότερα. Επίσης η έννοια του να "χορτάσει" κάποιος είναι πολύ σχετική και υποκειμενική. Το σίγουρο είναι ότι η φιλοσοφία της Ιαπωνικής κουζίνας δεν συνάδει με τον "κορεσμό" του πελάτη από την κατανάλωση του φαγητού αλλά με την πλήρωση του αισθήματος της πείνας, αφήνοντας στο τέλος του μια ευχάριστη και ανάλαφρη διάθεση».

- Μετά τη βράβευση του GAKU στο Χαλάνδρι με ένα αστέρι στα FNL Best Restaurant Awards,ποιος θα μπορούσαε να είναι ο επόμενός σας στόχος;

«Το GAKU έχει βραβευτεί από το FNL για τρείς συνεχείς χρονιές, από την πρώτη χρονιά των βραβείων, και φέτος λάβαμε ανάλογη διάκριση για το εστιατόριο του Συντάγματος, το οποίο συμπλήρωσε και τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Στόχος είναι να εξελισσόμαστε και να βελτιωνόμαστε σε όλους τους τομείς, ώστε μέσω του GAKU, η Ιαπωνική κουζίνα να αποτελέσει μια σταθερή επιλογή, και το GAKU να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας».

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.gakusushi.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αστυνομικές κωμωδίες, δράματα και νεοελληνική λογοτεχνία: Οι ελληνικές σειρές που έρχονται το φθινόπωρο

Με την έναρξη της νέας σεζόν, συγκεντρώσαμε τις σειρές που έρχονται και αξίζουν την προσοχή μας.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 09 Σεπ 2025 | 08:06

Το πιο αφράτο και μοσχομυριστό κέικ καρότου χωρίς μίξερ

Πανεύκολο μοσχομυριστό κέικ καρότου χωρίς μίξερ.

08 Σεπ 2025 | 18:20

Συνταγή για τη viral σαλάτα California - Είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά

Η σαλάτα που θυμίζει sushi και θα σε ξετρελάνει με γεύση και θρεπτική αξία.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ 07 Σεπ 2025 | 09:50

Συνταγή: Ζουμερό και αφράτο κέικ σοκολάτας με καρύδια και γλάσο

Μία πανεύκολη συνταγή για ένα τέλειο και αφράτο κέικ, που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

05 Σεπ 2025 | 14:53

Τα πιο αφράτα σπανακοτυρομπαλάκια - Γρήγορα και χωρίς μίξερ

Απόλαυσε μικρές μπουκιές γεμάτες άρωμα και νοστιμιά, έτοιμες σε λίγα λεπτά!

05 Σεπ 2025 | 10:24

Βάφλες γιαουρτιού- Η υγιεινή αλλά νόστιμη συνταγή χωρίς ζάχαρη

Με γιαούρτι και μέλι- Χωρίς ζάχαρη ή βούτυρο!

04 Σεπ 2025 | 16:16

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025 | 16:08

Πέντε τροφές που απαγορεύεται να βάζεις στην πόρτα του ψυγείου

Δες ποια τρόφιμα χαλάνε πιο γρήγορα αν τα βάλεις στην πόρτα του ψυγείου.

04 Σεπ 2025 | 10:18

Αφράτο ψωμί του τοστ: Η σπιτική συνταγή χωρίς συντηρητικά

Μια υγιεινή εκδοχή του ψωμιού που τρώμε εμείς και τα παιδιά μας καθημερινά!

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ 04 Σεπ 2025 | 08:09

Συνταγή: Γλυκό του κουταλιού σταφύλι σαν της γιαγιάς

Παραδοσιακή συνταγή με όλα τα μυστικά για να κάνεις το καλύτερο γλυκό του κουταλιού ακριβώς σαν της γιαγιάς.

03 Σεπ 2025 | 16:52

Πόσο καιρό θέλουν τα φρύδια σου να ξαναμεγαλώσουν; 6 τρόποι για να επιταχύνεις τη διαδικασία

Αναρωτιέσαι αν τα φρύδια σου θα ξαναμεγαλώσουν; Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να ξέρεις τι να προσέξεις.

03 Σεπ 2025 | 15:29

Σπιτική σοκολάτα με σταφύλια - Θα χρειαστείς μόνο 2 υλικά

Και γλυκό και υγιεινό και άκρως καλοκαιρινό!

03 Σεπ 2025 | 14:01

Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για την πρώτη μέρα στο σχολείο;

Τα πρωτάκια χρειάζονται ενθάρρυνση και οι μεγαλύτεροι μαθητές που επιστρέφουν χρειάζονται ενσυναίσθηση.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 03 Σεπ 2025 | 08:00

Συνταγή για κέικ μήλου - Ζουμερό και αρωματικό, ταιριάζει τέλεια με παγωτό

Μυρωδάτο και ζουμερό κέικ μήλου, ιδανικό για τους φθινοπωρινούς μήνες.

02 Σεπ 2025 | 15:48
02 Σεπ 2025 | 10:29

Τυρόπιτα βρώμης: Η εύκολη επιλογή για ένα αλμυρό πρωινό

Φτιαγμένη με υλικά χαμηλών λιπαρών και χωρίς αλεύρι.

VAMVAKOU REVIVAL 02 Σεπ 2025 | 08:49

Σεπτέμβριος ευεξίας στη Βαμβακού Λακωνίας: Ποδηλατάδες, γιόγκα και πεζοπορίες στο βουνό

Σεπτέμβριος και το φθινόπωρο ξεπρόβαλλε, όμως στη Βαμβακού κρατάμε ακόμα τη ζεστασιά του καλοκαιριού και ζούμε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης στις πλαγιές του Πάρνωνα.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 02 Σεπ 2025 | 07:08

Γλυκό ψυγείου ρολό μπισκότο - Ο,τι πιο δροσερό, τραγανό και με αέρινη σαντιγί

Αυτό το γλυκό ψυγείου ρολό μπισκότο είναι το τέλειο απογευματινό γλύκισμα για αυτό το διάστημα που ακόμα έχει ζέστη.

01 Σεπ 2025 | 17:25

Δίαιτα μετά τις 6 μ.μ: Το κόλπο που αλλάζει το σώμα σου και τα κιλά σου

Μπορείς να χάσεις βάρος αν σταματήσεις να τρως μετά τις 6 μ.μ; Τι λένε οι ειδικοί;

01 Σεπ 2025 | 17:25

Τα οκτώ δημοφιλέστερα fast food και οι έξυπνες healthy εναλλακτικές τους - Τι προτείνει η ειδικός

Λατρεύεις το fast food ή αποτελεί επιλογή σου σε δύσκολες περιόδους; Κανένα πρόβλημα, καμία ενοχή! Αρκεί να δεις πώς οι παραγγελίες σου απέξω μπορούν να μετατραπούν σε σούπερ υγιεινές επιλογές!

01 Σεπ 2025 | 17:23

Θέλεις να μυρίζεις σαν μωρό; 5 αρώματα πούδρας που θυμίζουν ταλκ

Χαρίζουν ένα ανάλαφρο άρωμα και αποπνέουν την απόλυτη αίσθηση φρεσκάδας για το καλοκαίρι.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 01 Σεπ 2025 | 06:34

Εύκολο κέικ της στιγμής - Χωρίς μίξερ, με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι

Κέικ απλό χωρίς μίξερ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Γίνεται με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 29 Αυγ 2025 | 06:36

Το γλυκό της τεμπέλας: Το πιο λαχταριστό και γρήγορο γλυκό μόνο με 4 υλικά

Ένα απίστευτα λαχταριστό και πανεύκολο γλυκό ιδανικό ακόμα και για όσους δεν έχουν καλή σχέση με την κουζίνα.

28 Αυγ 2025 | 14:18

Καλαμάκι κοτόπουλο απ’ έξω: Πόσο υγιεινή επιλογή είναι τελικά;

Το πιο "αθώο" fast food ή μια θερμιδική παγίδα; Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις πριν παραγγείλεις.

28 Αυγ 2025 | 11:15

Γεμιστοί κολοκυθοκορφάδες με ρύζι: Μια απλή, νόστιμη και απόλυτα ελληνική συνταγή

Πώς να φτιάξεις γευστικούς γεμιστούς κολοκυθοκορφάδες με ρύζι, εύκολα και γρήγορα, για το καλοκαιρινό σου τραπέζι.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 28 Αυγ 2025 | 06:50

Γλυκό που μυρίζει γιαγιά: Μπισκοτένια γαλατόπιτα με βελούδινη κρέμα που μοσχοβολάει

Το ταψί βγαίνει από τον φούρνο, η μπισκοτένια βάση τραγανή, η κρέμα βελούδινη και η κανέλα γεμίζει τον αέρα με αρώματα.

TASTE ATLAS 27 Αυγ 2025 | 07:59

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα λικέρ παγκοσμίως - Το ελληνικό που βρίσκεται στα πρώτα και η ιστορία του

Ανάμεσα στα δέκα λικέρ που ξεχώρισαν για τη γεύση και την παράδοσή τους, συναντάμε και ένα ελληνικό απόσταγμα.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 27 Αυγ 2025 | 07:05

Ο πιο γευστικός και light κορμός - Χωρίς κουβερτούρα, βούτυρο και ζάχαρη

Αν λατρεύεις τον κορμό αλλά θέλεις μια πιο υγιεινή εκδοχή, αυτός ο κορμός χωρίς σοκολάτα είναι για εσένα!

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 26 Αυγ 2025 | 06:25

Γιατί φτιάχνουμε φανουρόπιτα σήμερα - Η παραδοσιακή συνταγή με τα 9 υλικά

Δεν υπάρχει εκκλησία από την οποία να μην περάσετε σήμερα και να μην δείτε δεκάδες φανουρόπιτες.

25 Αυγ 2025 | 10:57

Kλασική συνταγή για την παραδοσιακή μουσταλευριά - με 3 υλικά

Απλή και αυθεντική γεύση από τον τρύγο του Αυγούστου, με μούστο, αλεύρι και κανέλα – όπως τη φτιάχνανε οι γιαγιάδες μας.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ 25 Αυγ 2025 | 06:16

Συνταγή για κλασική φανουρόπιτα - Πεντανόστιμη, αφράτη, πολύ αρωματική

Κάθε ελληνικό σπίτι έχει κι από μια δική του συνταγή φανουρόπιτας που ισχυρίζεται μάλιστα η κάτοχος της συνταγής πως είναι η καλύτερη!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 24 Αυγ 2025 | 06:45

Πανεύκολα τρουφάκια σοκολάτας με μόνο δύο υλικά

Τρουφάκια σοκολάτας μόνο με 2 υλικά, πολύ εύκολα και γρήγορα και χωρίς να λερώσουμε πάνω από 2 σκεύη.

ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 23 Αυγ 2025 | 09:02

Εύκολη φανουρόπιτα χωρίς μίξερ που γίνεται σε μόλις 5 λεπτά

Αυτή η λαχταριστή φανουρόπιτα φτιάχνεται μέσα σε μόλις 5 λεπτά και είναι αφράτη και πανεύκολη.

ΣΥΝΤΑΓΗ 21 Αυγ 2025 | 07:03

Γλυκό ψυγείου που θυμίζει μαμά - Χωρίς αυγά, χωρίς μίξερ και με ελάχιστα υλικά

Γρήγορο και απλό γλυκό για κάθε στιγμή. Εύκολο και απίθανα απολαυστικό.

20 Αυγ 2025 | 13:31

5 τρόφιμα που ποτέ δεν μπαίνουν στην πόρτα του ψυγείου

Μάθε πού πρέπει να τα φυλάς για να μείνουν ασφαλή και φρέσκα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ 20 Αυγ 2025 | 10:18

Συνταγή για φανουρόπιτα που δεν τρίβεται – Με 9 υλικά

Αφράτη, μυρωδάτη και πανεύκολη φανουρόπιτα με απλά υλικά, για να τη μοιραστείς όπως ορίζει το έθιμο.

ΣΥΝΤΑΓΗ 20 Αυγ 2025 | 10:16

Δροσερό και κρεμώδες γλυκό με μπισκότα Lotus και άλλα 4 υλικά - Δεν χρειάζεται ψήσιμο

Δροσερό γλυκό Lotus με μόνο 5 υλικά. Χωρίς ψήσιμο, εύκολο και γρήγορο, με τραγανή βάση μπισκότου, κρεμώδη γέμιση και πλούσια επικάλυψη πραλίνας Lotus.

19 Αυγ 2025 | 14:04

Πώς το πρόσωπο "ξεφουσκώνει" σε 14 μέρες – Η τροφή που πρέπει να αποκλείσεις

Μάθε πώς ένα απλό διατροφικό τρικ ξεφουσκώνει το πρόσωπό σου και τα μάτια σε μόλις 2 εβδομάδες – ιδανικό μετά τις διακοπές.

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ 19 Αυγ 2025 | 06:54

Γιαουρτογλυκό με μπισκότα σε μόνο 5 λεπτά - Φανταστική συνταγή που θα λατρέψετε

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ μπισκότα και με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

18 Αυγ 2025 | 07:43

Το πιάτο που δεν πρέπει να παραγγέλνουμε όταν έχει ζέστη και τρώμε έξω

Καλό είναι να προσέχουμε τι παραγγέλνουμε σε ένα εστιατόριο! Ορισμένα πιάτα μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας!

ΚΑΙ ΘΥΛΑΚΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 16 Αυγ 2025 | 10:17
14 Αυγ 2025 | 09:32

Πώς κάνουμε gaslighting στα παιδιά μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Μπορούν οι γονείς να κάνουν gaslighting στα παιδιά τους; Φυσικά και μάλιστα πολλές φορές δεν μιλάμε για περιπτώσεις τοξικών γονιών!

14 Αυγ 2025 | 09:01

H πιο εύκολη τούρτα - Με βάση μπισκότου και παντεσπάνι

Η πιο εύκολη τούρτα που έχεις φτιάξει ποτέ!

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ 14 Αυγ 2025 | 07:24

Υπέροχη συνταγή για ατομικό τιραμισού - Σερβίρεται σε κομμάτια ή στο ποτήρι

Μία υπέροχη συνταγή για ατομικό τιραμισού! Όλα τα μυστικά για το πώς να φτιάξετε σπιτική κρέμα πατισερί. Σερβίρετέ το σε κομμάτια ή στο ποτήρι.

13 Αυγ 2025 | 14:18

Η κολοκυθόπιτα ρολό με μοτσαρέλα που πρέπει να δοκιμάσεις - Μόνο με 105 θερμίδες

Δοκίμασε την υγιεινή και γευστική κολοκυθόπιτα ρολό με μοτσαρέλα, μόνο με 105 θερμίδες, ιδανική για ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό.

13 Αυγ 2025 | 08:38

Μπισκοτογλυκό σαν cheesecake- Η εύκολη συνταγή με γκανάζ σοκολάτας

Το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό που θυμίζει cheesecake!

12 Αυγ 2025 | 09:26

Πέντε τρόφιμα που συμβάλλουν στην κακή διάθεση και στις αλλαγές συμπεριφοράς στα παιδιά

Οι γονείς ξέρουν ότι κάποια τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και τη διάθεση του παιδιού τους.

12 Αυγ 2025 | 09:10

Μελιτζάνες στο φούρνο με σάλτσα και φέτα- Το απόλυτο καλοκαιρινό γεύμα

Ένα πεντανόστιμο γεύμα που μυρίζει καλοκαίρι!

ΣΥΝΤΑΓΗ 12 Αυγ 2025 | 07:32

Cheesecake ψυγείου χωρίς ζάχαρη - Εύκολο και γρήγορο

Καταπληκτικό και ελαφρύ γλυκό χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις. Εύκολα και γρήγορα απολαμβάνετε τη δροσιά του μόνοι σας ή με φίλους.

11 Αυγ 2025 | 09:53

Σoκολατένια δημητριακά - Η εύκολη συνταγή για να τα φτιάξεις στο σπίτι

Τα δημητριακά είναι απαραίτητα στο πρωινό, αλλά χωρίς τα πρόσθετα και τη ζάχαρη! Η υγιεινή συνταγή για να τα απολαμβάνεις κάθε μέρα.

ΣΥΝΤΑΓΗ 11 Αυγ 2025 | 08:01

Πανεύκολο και γρήγορο μπισκοτογλυκό με ελάχιστα υλικά - Δεν χρειάζεται ψήσιμο, μόνο ψυγείο

Το μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου και είναι ιδανικό για όλες τις στιγμές της ημέρας!

11 Αυγ 2025 | 07:25

Οκτώ μάσκες προσώπου για -εγγυημένα- πιο λαμπερή επιδερμίδα

Όταν οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται η πιο λαμπερή και αληθινή εικόνα της επιδερμίδας μας!