Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και ο μπακαλιάρος με την παραδοσιακή σκορδαλιά, φυσικά θα έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι.
Η παραδοσιακή σκορδαλιά συνδυάζει την έντονη γεύση του σκόρδου με την κρεμώδη υφή της πατάτας ή του ψωμιού.
Παρακάτω δείτε μία συνταγή για πανεύκολη, πολύ γευστική και βελούδινη σκορδαλιά.
Συνταγή για παραδοσιακή σκορδαλιά
Υλικά
4 μέτριες πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση)
100 ml ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές ξίδι
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15-20 λεπτά).
Στραγγίξτε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς.
Παράλληλα, ξεφλουδίστε και λιώστε το σκόρδο με το πίεστρο ή τον πολτοποιητή.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, λιώστε τις σε πουρέ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή μίξερ.
Προσθέστε το σκόρδο στον πουρέ και ανακατέψτε καλά.
Σιγά-σιγά, προσθέστε το ελαιόλαδο και το ξίδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πετύχετε μια ωραία, κρεμώδη υφή.
Διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε!