X

Γευστική και κρεμώδης σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου - Η παραδοσιακή συνταγή

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και ο μπακαλιάρος με την παραδοσιακή σκορδαλιά, φυσικά θα έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι.

Γράφει: TheToc team

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και ο μπακαλιάρος με την παραδοσιακή σκορδαλιά, φυσικά θα έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι.

Η παραδοσιακή σκορδαλιά συνδυάζει την έντονη γεύση του σκόρδου με την κρεμώδη υφή της πατάτας ή του ψωμιού.

Παρακάτω δείτε μία συνταγή για πανεύκολη, πολύ γευστική και βελούδινη σκορδαλιά.

Συνταγή για παραδοσιακή σκορδαλιά

Υλικά

4 μέτριες πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση)
100 ml ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές ξίδι
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15-20 λεπτά).
Στραγγίξτε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς.
Παράλληλα, ξεφλουδίστε και λιώστε το σκόρδο με το πίεστρο ή τον πολτοποιητή.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, λιώστε τις σε πουρέ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή μίξερ.
Προσθέστε το σκόρδο στον πουρέ και ανακατέψτε καλά.
Σιγά-σιγά, προσθέστε το ελαιόλαδο και το ξίδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πετύχετε μια ωραία, κρεμώδη υφή.
Διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε!

Διαβάστε Επίσης