Για τον Αρι Πετράκη, η ζωή έχει νόημα μόνο αν τη ζεις «Ως το τέρμα»

Η ιστορία του 23χρονου τραγουδοποιού Αρι Πετράκη ξεκινά από μια κιθάρα και έναν δάσκαλο μουσικής. Και φτάνει «Ως το τέρμα».

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ
Για τον Αρι Πετράκη, η ζωή έχει νόημα μόνο αν τη ζεις «Ως το τέρμα»

«Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις»; Πόσοι από εμάς γνωρίζαμε την απάντηση σε αυτή την ερώτηση όταν ακόμα πηγαίναμε στο δημοτικό; Πόσοι γεννηθήκαμε με ένα χάρισμα, ένα ταλέντο που όριζε τη ζωή μας και τα «θέλω» μας; Ελάχιστοι. Πάντα θαύμαζα τους ανθρώπους που «κουβαλούσαν» από μικροί αυτή την «προίκα», την ιδιαίτερη κλίση και το ταλέντο που οδηγούσε τα βήματα τους σαν ένα φωτεινό αστέρι.

Ενα τέτοιο ταλαντούχο πλάσμα είναι ο Αρις Πετράκης. Η ιστορία του ξεκινά από μια κιθάρα και έναν δάσκαλο μουσικής. Και φτάνει «Ως το τέρμα».

Για τον Αρι Πετράκη, η ζωή έχει νόημα μόνο αν τη ζεις «Ως το τέρμα»

Ως παιδί, δεν μπορεί να θυμηθεί πότε αγάπησε τη μουσική. Γεννήθηκε με αυτή την αγάπη να σπαρταράει μέσα του. Μεγαλώνοντας «καταβρόχθιζε» κάθε νότα που βρισκόταν μπροστά του και δεν σταματούσε να τραγουδά. Κάποια στιγμή, ενώ φοιτούσε στο δημοτικό, ο δάσκαλος της μουσικής υποσχέθηκε να αφήσει την τάξη να αγγίξει τις χορδές της κιθάρας του στο επόμενο μάθημα. Ο Αρις ένιωσε δέος, αλλά έχασε αυτή την ευκαιρία γιατί αρρώστησε. Στεναχωρήθηκε πολύ, αλλά με αφορμή αυτό το περιστατικό συνειδητοποίησε ότι μέσα του, υπήρχε κάτι περισσότερο από ενδιαφέρον για τη μουσική. Υπήρχε αγάπη. Τότε, ενώ ήταν ακόμα μαθητής δημοτικού, ασχολήθηκε πιο ενεργά με τη μουσική, συμμετείχε σε χορωδίες και άρχισε να έρχεται σε επαφή με διάφορα μουσικά όργανα.

Σταδιακά, αυτή η αγάπη εξελίχθηκε σε εφηβικό έρωτα που εκφραζόταν μέσα από μπάντες και γκρουπάκια, live εμφανίσεις και επαφή με τον κόσμο.

Σήμερα, στα 23 του χρόνια, ο Αρις Πετράκης δεν ξέρει απλά τι θέλει να κάνει στη ζωή του, αλλά είναι αποφασισμένος να τα ζήσει όλα «Ως το τέρμα». Αυτός ειναι άλλωστε (όχι τυχαία) ο τίτλος της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς, τη μουσική και τους στίχους της οποίας υπογράφει ο ίδιος.

Τι είναι για σένα η μουσική;

H μουσική για μένα είναι τρόπος έκφρασης, τρόπος ζωής. Έχει αποδείξει περίτρανα στη δική μου πραγματικότητα πως ενώνει προσωπικότητες, αφού πρώτα παίζει καθοριστικό ρόλο στη δόμησή τους. Η μουσική κρύβει την αλήθεια που έχει ο καθένας μέσα του και αυτό είναι που με συναρπάζει.

Πότε ένιωσες αυτή την έλξη και πώς εξελίχθηκε σε αγάπη;

Δεν πιστεύω πως υπήρξε κάποια συγκεκριμένη στιγμή που ένιωσα κάποια έλξη για τη μουσική, καθώς πιστεύω πως γεννήθηκα μ' αυτήν... Από τριών χρονών τραγουδούσα ότι άκουγα να παίζει στο σπίτι.

Το πάθος για τη μουσική άρχισε να εξελίσσεται μέσα από τα ερεθίσματα που μου έδωσε ο δάσκαλος της μουσικής, στο δημοτικό. Κάποια μέρα ο δάσκαλος μας είπε πως στο επόμενο μάθημα θα μας άφηνε να ακουμπήσουμε τις χορδές της κιθάρας του, όμως εγώ έχασα το μάθημα γιατί ήμουν άρρωστος. Αυτό μου στοίχησε πολύ, αλλά με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι μέσα μου υπήρχε κάτι περισσότερο από ενδιαφέρον για τη μουσική. Υπήρχε αγάπη.

Ετσι αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά με τη μουσική, μέσα από συμμετοχή σε χορωδίες και να έχω επαφή με μουσικά όργανα. Σταδιακά, αυτή η αγάπη εξελίχθηκε σε εφηβικό έρωτα με μπάντες και γκρουπάκια, live εμφανίσεις και μουσική επαφή με τον κόσμο.

Για τον Αρι Πετράκη, η ζωή έχει νόημα μόνο αν τη ζεις «Ως το τέρμα» - εικόνα 2

Στα 23 σου, έχεις ήδη αρκετές σπουδές και όχι μόνο στη μουσική

Ένα μουσικό διάλειμμα -που ποτέ δεν πάει χαμένο- έκανα με τις σπουδές μου και το πτυχίο στο Μάρκετινγκ και τη Διοίκηση, ενώ το μυαλό μου έτρεχε ασταμάτητα στο να παίζω σε live. Φυσικά έχω κάνει σπουδές στην κιθάρα, στην jazz και το τραγούδι, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, ένα από τα καλύτερα τμήματα των Βαλκανίων.

Τι μουσική ακούς;

Ίσως η Rock να είναι η μεγάλη μου αγάπη, παρόλα αυτά απολαμβάνω να ακούω ηλεκτρονική μουσική αλλά και jazz, πάντα με κριτήριο τη διάθεση μου. Και όταν συνθέτω, μου αρέσει να ενώνω διάφορα είδη και να παράγω νέους ήχους, με στοιχεία και όργανα που προχωρούν τη μουσική ένα βήμα μπροστά.

Για τον Αρι Πετράκη, η ζωή έχει νόημα μόνο αν τη ζεις «Ως το τέρμα» - εικόνα 3

Πώς βλέπεις τον κλάδο της μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα;

Η μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα περνάει και αυτή τη δική της κρίση. Το κοινό όμως πια δεν χαρίζεται και αυτό μου αρέσει. Ακούει και στηρίζει όποιον πραγματικά του αρέσει. Παλαιότερα, το κοινό πήγαινε πιο πολύ με το ρεύμα και με ό,τι μας επέβαλλε η μουσική βιομηχανία. Ο θετικός απόηχος της δύσκολης σημερινής κατάστασης, είναι ότι μπορεί μεν να έχουν σταματήσει τα grande θεάματα και οι υπερπαραγωγές, αλλά έχουν ευδοκιμήσει οι αληθινές φωνές και τα πιο παρεϊστικα μουσικά δρώμενα. Έτσι δίνεται η ευκαιρία και σε νέους καλλιτέχνες, να ακουστούν, να δημιουργήσουν το δικό τους υλικό και με τα σημερινά μέσα, ακόμη και πιο απλά, να καταφέρουν να μπουν στη μουσική αγορά και να ξεχωρίσουν. Εγώ και η ομάδα μου έχουμε ως στόχο να κρατήσουμε την ποιότητα σε ό,τι κάνουμε, ώστε να τροφοδοτούμε μουσικά, σώμα και πνεύμα και να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα σε ό,τι παρουσιάζουμε.

Εσύ, στα 23 σου, τι νέο έχεις να προσφέρεις σε αυτόν τον κλάδο;

Σε μία χώρα όπου η δισκογραφία απαρτίζεται κυρίως από λαϊκούς τραγουδιστές, πιστεύω πως μέσα από τα τραγούδια μου και τις φρέσκιες ενορχηστρώσεις που επιλέγω, μπορώ να δώσω στο κόσμο αυτό που του λείπει. Το συναίσθημα για κάτι νέο- την ανάγκη για νεανικό ερωτισμό, σε συνδυασμό με ένα ιδιαίτερα υψηλό μουσικό επίπεδο.

Θέλω ο κόσμος να ταυτίζει τις προσωπικές του στιγμές με τη μουσική μου. Ως τραγουδοποιός, θέλω αυτά που γράφω και ερμηνεύω να δημιουργούν συναισθήματα. Άλλοτε να ξεκουράζουν και να ψυχαγωγούν και άλλοτε να προβληματίζουν και να σε ταξιδεύουν σε μονοπάτια που ψάχνεις την αλήθεια.

Θέλω να γράφω με ουσία.

Για τον Αρι Πετράκη, η ζωή έχει νόημα μόνο αν τη ζεις «Ως το τέρμα» - εικόνα 4

Τι σηματοδοτεί για σένα η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά και τι εννοείς όταν λες «Ως το τέρμα;».

Το «Ως το τέρμα» είναι η πρώτη μου δισκογραφική απόπειρα. Είναι νέος ήχος για τα ελληνικά δεδομένα, αφού για πρώτη φορά κυκλοφορεί τραγούδι με ελληνικό στίχο σε tropical pop house μουσική. Είναι τραγούδι με μουσική εξέλιξη και κορύφωση.

Η μουσική ακολουθεί τον στίχο. Ξεκινάει πιο μελωδικά συμβαδίζοντας με την εσωτερική αναζήτηση «τι πιστεύεις και τι είναι αληθινό», ενώ σταδιακά ο ρυθμός σε ανεβάζει, σε κάνει να θες χορέψεις και να ταξιδέψεις, πατώντας σημειολογικά στα πόδια σου… και έτσι συνειδητά πια, χωρίς να το βάζεις κάτω, εκτοξεύεσαι και προχωράς δυναμικά Ως το Τέρμα!

Εξάλλου, ο τίτλος του πρώτου μου τραγουδιού - ως το τέρμα - δεν είναι τυχαίος, με χαρακτηρίζει 100% και ως προσωπικότητα, καθώς ό,τι ζω, θέλω να το ζω ως το Τέρμα!

Για τον Αρι Πετράκη, η ζωή έχει νόημα μόνο αν τη ζεις «Ως το τέρμα» - εικόνα 5

Αναζητήστε τον Αρι Πετράκη στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/ArisPetrakis/

Instagram: https://www.instagram.com/arispetrakis_official/

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΣΤΙΛΑΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 26 Ιουλ 2020 | 09:22

H Βασίλισσα Ράνια με casual chic look: Πώς μετέτρεψε ένα αδιάφορο πουκάμισο σε μια στιλάτη εμφάνιση

Η βασίλισσα Ράνια εντυπωσίασε ξανά με μια απλή casual chic εμφάνιση.

ΟΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 26 Ιουλ 2020 | 09:22

Highgrove House: Οι σπάνιες εικόνες από το απίθανο, πνιγμένο στα λουλούδια σπίτι του Πρίγκιπα Κάρολου [Εικόνες]

Σε αυτό το σπίτι έζησαν κάποτε η πριγκίπισσα Νταϊάνα μαζί με τα παιδιά της πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι.

ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ 25 Ιουλ 2020 | 08:35

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το προφητικό σημείωμα που έγραψε στα 30 της - Για ποιο πράγμα ανησυχούσε

Το συγκινητικό χειρόγραφο σημείωμα της πριγκίπισσας που τότε ήταν σε διάσταση με τον πρίγκιπα Κάρολο αλλά εξακολουθούσε να ζει στο παλάτι [Εικόνα]

24 Ιουλ 2020 | 15:57

Εδώ και 30 χρόνια η ΑΙΜ φροντίζει τα χαμόγελα που δοκιμάζονται, γιατί κάθε χαμόγελο μετράει…

Ο κοινωνικός… μαραθώνιος της ΑΙΜ που βρίσκεται πάντα κοντά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την προσφορά της κατά την περίοδο της πανδημίας.

24 Ιουλ 2020 | 11:49

Ότι σπέρνεις θερίζεις: Τα δώρα της ελληνικής γης από τους Έλληνες παραγωγούς στο τραπέζι μας

H Melissa συλλέγει κάθε χρόνο τα "δώρα" της ελληνικής γης σε συνεργασία με τους Έλληνες παραγωγούς παραμένοντας στο πλευρό τους από τη σπορά μέχρι τον θερισμό.

"ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ" ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ 24 Ιουλ 2020 | 10:49

Σε πανικό Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Μήνυση σε παπαράτσι που τράβηξαν "παράνομες" φωτογραφίες του γιου τους, Άρτσι

Ο Χάρι και η Μέγκαν έκαναν μήνυση σε παπαράτσι που "παραβίασαν" το σπίτι τους και τράβηξαν "παράνομες" φωτογραφίες του γιου τους, Άρτσι.

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 24 Ιουλ 2020 | 07:38

Βασίλισσα Ελισάβετ: To άγνωστο δράμα με τη μητέρα της - Την ζήλευε τρελά γιατί της "έκλεψε" την εξουσία και τα προνόμια

Η βασιλομήτωρ ζήλευε την Ελισάβετ γιατί πίστευε ότι της "έκλεψε" όλη τη "δύναμη και τα προνόμια" που είχε ως βασίλισσα.

ROYAL CHIC 23 Ιουλ 2020 | 07:42

Το απαράμιλλο στιλ της βασιλικής οικογένειας του Βελγίου: Η βασίλισσα Ματθίλδη, η 18χρονη διάδοχος και τα floral [Εικόνες]

Η βασίλισσα και η πριγκίπισσα του Βελγίου φόρεσαν εντυπωσιακά floral φορέματα και πρωτοτύπησαν με τις ασορτί μάσκες τους.

22 Ιουλ 2020 | 10:17
«ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΛΑΨΑΜΕ ΓΟΕΡΑ» 22 Ιουλ 2020 | 07:47

Αυτή την ημέρα κλάψαμε γοερά: Η νύφη πριγκίπισσα Βεατρίκη φόρεσε κάτι από τον γάμο της Κέιτ και του Γουίλιαμ [Εικόνα]

Αν και κανονικά δεν θα ήθελε τίποτα να της θυμίζει εκείνη την ημέρα, η Βεατρίκη είχε πάνω της κάτι από τον γάμο στον οποίο η ίδια και η αδελφή της πριγκίπισσα Ευγενία έκλαψαν γοερά.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΠΤΑ 22 Ιουλ 2020 | 07:47

Το νέο πορτρέτο του πρίγκιπα Τζορτζ για τα γενέθλιά του: Χαμογελαστός και ίδιος ο πατέρας του [Εικόνες]

Η νέα φωτογραφία που τράβηξε η Κέιτ Μίντλετον για έβδομα γενέθλια του πρίγκιπα Τζορτζ: Το αστείο, δυναμικό και ντροπαλό αγόρι και η... χαμένη παιδική ηλικία του.

ΟΙ EXTRAVAGANT ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ 21 Ιουλ 2020 | 07:54

Γάμος πριγκίπισσας Βεατρίκης: O εκκεντρικός florist των διασήμων πίσω από τον παραμυθένιο, ρομαντικό στολισμό

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη έκανε την ανατροπή και επέλεξε χρωματιστά λουλούδια αντί για το παραδοσιακό λευκό στον γάμο της, ενώ ανέθεσε τον στολισμό στον top florist στο Λονδίνο, που φημίζεται για τις extravagant δημιουργίες του.

ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ZARA 20 Ιουλ 2020 | 07:41

Τα ρούχα δεν κάνουν τη βασίλισσα: Η Λετίσια ξαναφορά το ίδιο φόρεμα Zara και δείχνει ότι το στιλ δεν θέλει χρήματα

Το απλό αέρινο φλοράλ φόρεμα, με το πολύ όμορφο πατρόν που στενεύει τη μέση, το οποίο φόρεσε διαφορετικά.