
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει δοκιμάσει το Glühwein, το απόλυτο ποτό των Χριστουγέννων και να μην έχει ενθουσιαστεί από τα μεθυστικά αρώματά του και τη γεύση του.
Το Glühwein είναι το κρασί των Χριστουγέννων, που καταναλώνεται ζεστό. Εχει μια μακρά παράδοση ήδη από τη Ρωμαϊκή εποχή. Σήμερα, αποτελεί παραδοσιακό ποτό του ευρωπαϊκού βορρά, όπως της Γερμανίας.
Εχει πλούσιο άρωμα, από μπαχαρικά και φρούτα, φτιάχνεται πανεύκολα και είναι το ιδανικό κέρασμα για τις γιορτινές ημέρες.

Ο Ακης Πετρετζίκης μας δίνει την πιο απλή και τέλεια συνταγή για να φτιάξουμε μόνοι μας Glühwein.
Ζεστό γλυκό κρασί (Glühwein) από τον Ακη Πετρετζίκη
Υλικά
1 λίτρο κρασί κόκκινο
1 πορτοκάλι
2 στικ κανέλα
1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
100 γρ. τζίντζερ
2 κλ. δεντρολίβανο
250 γρ. μέλι
50 γρ. κονιάκ
Για το σερβίρισμα
1 στικ κανέλα
ρόδι
δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το μέλι.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.
Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Για το σερβίρισμα
Μεταφέρουμε το κρασί σε ποτήρια και σερβίρουμε με ρόδι, στικ κανέλας και δεντρολίβανο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr