X

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες, το απόλυτο γλυκό του φθινοπώρου

Η εποχή της κολοκύθας έφτασε και οι συνταγές στις οποίες μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε -είτε γλυκιά είτε αλμυρή- είναι δεκάδες.

Γράφει: TheToc team

Η εποχή της κολοκύθας έφτασε και οι συνταγές στις οποίες μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε -είτε γλυκιά είτε αλμυρή- είναι δεκάδες.

Εμείς βρήκαμε μία τέλεια συνταγή του Ακη Πετρετζίκη για γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες, η οποία θα σας ξετρελάνει και θα κάνει ολο το σπίτι σας να μυρίσει φθινόπωρο!

Συνταγή: Γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες, το απόλυτο γλυκό του φθινοπώρου

Υλικά


1.200 γρ. κολοκύθα, κίτρινη
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
2 κ.γ. κανέλα
80 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
200 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
60 γρ. σταφίδες
100-150 γρ. σπορέλαιο, για το άλειμμα των φύλλων
450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
άχνη ζάχαρη

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη, την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, και την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
Η κολοκύθα λόγω της ζάχαρης βγάζει νερά. Σουρώνουμε την περιττή υγρασία και την πετάμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Αλείφουμε ένα ταψί 25x35 εκ. με σπορέλαιο και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα.
Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα πάλι καλά ένα ένα.
Χαράζουμε ελαφρά την πίτα και την ψήνουμε για μία ώρα.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, και τη σερβίρουμε.