Το γλυκό ψυγείου με μπισκότα είναι μία ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι, ιδίως για όσους θέλουν κάτι γευστικό αλλά χωρίς πολλές θερμίδες.
Ο γνωστός σεφ Πέτρος Συρίγος προτείνει μία εύκολη, γρήγορη και πεντανόμιστη συνταγή για ένα θεσπέσιο λευκό γλυκό που χρειάζεται μόλις πέντε λεπτά για να γίνει.
Υλικά
250g μπισκότα της αρεσκείας σας
100g βούτυρο
500g στραγγιστό γιαούρτι
150g λευκή σοκολάτα
1 ξύσμα λεμόνι
3 φύλλα ζελατίνης
250g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
1. Σπάμε τα μπισκότα και τα ενσωματώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα μοιράζουμε σε μπολάκια για βάση.
2. Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό.
3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή, προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
4. Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μικροκυμάτων σε μικρά κομμάτια για 3 λεπτά στα 300-360watt ή σε μπαίν μαρί αλλά όχι να ανεβάσει μεγάλη θερμοκρασία.
5. Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μπολ με το γιαούρτι και την κρέμα.
6. Στύβουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε σε 1κ.τ.σ βραστό νερό για να διαλυθεί καλά και το προσθέτουμε όλο το υγρό στο μπολ.
7. Βάζουμε πάνω από το μπισκότο στα ποτηράκια μας και βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες.
8. Σερβίρουμε με φρούτα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.