X

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα λεμόνι - Πανεύκολο, δροσερό και απόλυτα καλοκαιρινό

Αυτό το δροσερό γλυκό έχει εναλλασσόμενες στρώσεις από μπισκότα λεμόνι με πλούσια, βελούδινη κρέμα λάιμ.

Γράφει: TheToc team

Αυτό το γλυκό έχει εναλλασσόμενες στρώσεις από μπισκότα λεμόνι με πλούσια, βελούδινη κρέμα λάιμ. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

130 ml χυμό λάιμ

Ξύσμα από 2 λάιμ + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

600 gr εβαπορέ γάλα

600 gr ζαχαρούχο γάλα

2 συσκ. μεγάλες γεμιστά μπισκότα λεμονιού

Σαντιγί για το σερβίρισμα

Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στον κάδο του μπλέντερ το γάλα (ζαχαρούχο και εβαπορέ), το ξύσμα και το χυμό λάιμ για 1 λεπτό μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρρευστη κρέμα.

Ρίχνουμε δύο κουταλιές κρέμα λάιμ σε ένα πυρίμαχο σκεύος 24 x 24 εκ. και κάνουμε από πάνω μία στρώση με γεμιστά μπισκότα λεμονιού.

Σπάμε μερικά μπισκότα και καλύπτουμε τα κενά της βάσης.

Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις κρέμας και γεμιστών μπισκότων άλλες δύο φορές και καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα.

Συνολικά έχουμε τρεις στρώσεις μπισκότου και τέσσερις στρώσεις κρέμας.

Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, να σταθεροποιηθεί ώστε να κόβεται σε κομμάτια.

Το γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί, ξύσμα και φέτες λάιμ και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.