Γρήγορο και απλό γλυκό για κάθε στιγμή. Εύκολο και απίθανα απολαυστικό.
Υλικά
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής (βανίλια)
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής (σοκολάτα)
2 φακελάκια κρέμα στιγμής γεύση μπισκότο
1 φακελάκι σαντιγί
3 κουτιά γάλα εβαπορέ
2 συσκευασίες μπισκότα τύπου πτι μπερ.
Εκτέλεση
Αρχικά σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε λίγο γάλα και το αραιώνουμε με χλιαρό νερό.
Σε ένα πυρέξ ή στο σκεύος όπου έχουμε επιλέξει να κάνουμε το γλυκό μας τοποθετούμε μία στρώση μπισκότων. Βουτάμε το καθένα χωριστά στο γάλα και μετά το τοποθετούμε στο σκεύος.
Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του φακέλου και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Στη συνέχεια τοποθετούμε μία ακόμη στρώση μπισκότων πάνω στην κρέμα επαναλαμβάνοντας την διαδικασία που ακολουθήσαμε για την πρώτη στρώση.
Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια ακολουθώντας τις οδηγίες στο πίσω μέρος του φακέλου κι έπειτα την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Βάζουμε μια τρίτη στρώση μπισκότων όπως και πριν.
Φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής μπισκότο καθοδηγούμενοι από τις οδηγίες των φακέλων αλλά εδώ ακολουθούμε μία λίγο διαφορετική διαδικασία.
Αφού η κρέμα μας είναι έτοιμη θα την αφήσουμε για είκοσι λεπτά με μισή ώρα στο ψυγείο ώστε να πήξει.
Αφού έχει πήξει την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για είκοσι λεπτά ακόμη.
Έπειτα, φτιάχνουμε τη σαντιγί μας, βγάζουμε το γλυκό και την απλώνουμε πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Μισή με μία ώρα μετά μπορούμε να το σερβίρουμε σε κομμάτια αλλά εάν θέλουμε μπορούμε για στολισμό να ρίξουμε άχνη ζάχαρη και τριμμένο μπισκότο.