Μία απολαυστική, γρήγορη και εύκολη συνταγή για τους λάτρεις της τάρτας προτείνει ο γνωστός σεφ, Γιώργος Τσούλης συνδυάζοντας τα ταρτάκια με μπανάνα.
Υλικά
Για τα ταρτάκια
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
150 γρ. καστανή ζάχαρη + έξτρα για το πασπάλισμα
4 μπανάνες
1 ½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
1 φύλλο σφολιάτας
Αλεύρι γ.ο.χ., για το πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού, αραιωμένο σε λίγο νερό
Για το σερβίρισμα
Παγωτό βανίλια
Καραμέλα βουτύρου
Καρύδια, θρυμματισμένα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
2. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε όλη την επιφάνειά της με το λιωμένο βούτυρο.
3. Ρίχνουμε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού από την καστανή ζάχαρη σε διάφορα σημεία πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
4. Κόβουμε τις μπανάνες κάθετα στα τρία και έπειτα στη μέση.
5. Πασπαλίζουμε πάνω από τις ζάχαρες την κανέλα και τοποθετούμε δύο φέτες μπανάνας πάνω από τη ζάχαρη και την κανέλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες μπανάνες.
6. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο εργασίας μας και απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε ελαφρώς τη ζύμη, την κόβουμε σε 12 τετράγωνα κομμάτια και τοποθετούμε το κάθε κομμάτι πάνω από τις μπανάνες.
7. Με ένα πιρούνι πιέζουμε τις πλευρές ώστε να κλείσουν τα ταρτάκια. Αλείφουμε με το πινέλο τον κρόκο αυγού την επιφάνεια της κάθε σφολιάτας, πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 18 λεπτά.
8. Σερβίρουμε τα ταρτάκια με παγωτό βανίλια, καρύδια και καραμέλα βουτύρου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr