Μία εύκολη, υγιεινή και απλή συνταγή για όσους αγαπάνε τα γλυκά και κυρίως τη σοκολάτα αλλά δεν θέλουν να περάσουν πολύ χρόνο στην κουζίνα προτείνει ο σεφ, Πέτρος Συρίγος.
Πρόκειται για μία πεντανόμιστη μους σοκολάτα με λίγες θερμίδες και ελάχιστα υλικά που θα λατρέψουν όλοι.
Υλικά
165 g σοκολάτα κουβερτούρα
2,5 g φύλλα ζελατίνης
140 g γάλα
250 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα είτε σε μπαίν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένη με μεμβράνη για 2 λεπτά.
- Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη που έχουμε στραγγίσει καλά, ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε το γάλα μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με ένα σύρμα σιγά σιγά, προσοχή να μην είναι πολύ ζεστή η σοκολάτα.
- Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει καλά σαν γιαούρτι και ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε ψυγείο και μετά από λίγο σερβίρουμε.