Follow us

Hotelising: Στο πλευρό του Ελληνα ξενοδόχου με εμπειρία και τεχνογνωσία

Ο απόλυτος σύμμαχος του έλληνα ξενοδόχου είναι η Hotelising, η εταιρεία που θέτει τις βάσεις για το μέλλον του τουρισμού.

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ
hotelising

Το 2020 υπήρξε μια δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, πλήττοντας ιδιαίτερα το κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας. Ο κορονοϊός ήρθε και έβαλε στον πάγο τον τουρισμό, δημιουργώντας προβλήματα στους Ελληνες ξενοδόχους που δεν γνώριζαν πώς να αντιδράσουν απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή κρίση.

Αυτό ωστόσο δεν συνέβη σε αυτούς που είχαν ενταχθεί στην ομάδα της Hotelising, η οποία αντιμετώπισε με ψυχραιμία το φαινόμενο κορωνοϊός και αναπροσάρμοσε γρήγορα τη στρατηγική της στα νέα δεδομένα, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Με εμπειρία και γνώση στο κομμάτι του τουρισμού, βοήθησε τα ξενοδοχεία της να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία προς όφελός τους, διεκδικώντας ένα μεγάλο κομμάτι του εκάστοτε μεριδίου της αγοράς.

Hotelising: Στο πλευρό του Ελληνα ξενοδόχου με εμπειρία και τεχνογνωσία
Relux Ios Design Hotel – Ιος

Με σύμμαχο την Hotelising, μια 100% ελληνική εταιρεία διαχείρισης πωλήσεων ξενοδοχείων, ο κάθε ξενοδόχος κατάφερε να εναρμονιστεί με τις εξελίξεις, εκμεταλλευόμενος το χαμένο έδαφος και γυρίζοντας το κλίμα προς όφελός του.

Από το 2012, αυτή είναι η αποστολή της Hotelising, η οποία είναι εκεί για να προσφέρει λύσεις στους ξενοδόχους που αδυνατούν να κάνουν αυτή τη δουλειά εσωτερικά και επιλέγουν το outsoursing, δημιουργώντας για λογαριασμό τους κατάλληλες στρατηγικές πωλήσεων ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους τους.

Με επικεφαλής την Κατερίνα Πετροπούλου η οποία είναι επαγγελματίας του ξενοδοχειακού κλάδου με γνώσεις και εμπειρία στον τομέα των Πωλήσεων και του Revenue Management, η Hotelising στήριξε και στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό και τις ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες μέσα απο την τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες της.

hotelising

Κατερίνα Πετροπούλου: Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hotelising

Μαζί της ο Δημοσθένης Λεοντής, το έτερον ήμισυ της Hotelising, αλλά και ιδρυτής της Lamway Hotel Management Group, ένας επαγγελματίας του ξενοδοχειακού κλάδου με πολλή αγάπη, γνώση και εμπειρία στον τουρισμό που συνέβαλε στο να πάρει η Hotelising τη σημερινή της μορφή.

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των πελατών της

Η Hotelising ήταν η πρώτη εταιρεία που επικεντρώθηκε κατ’ αποκλειστικότητα στη διαχείριση πωλήσεων ξενοδοχείων, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στους ξενοδόχους πάνω σε σημαντικές αποφάσεις, ώστε να έχουν το μέγιστο δυνατό κέρδος, μειώνοντας σταδιακά τις μεγάλες προμήθειες των online καναλιών όπως Booking.com, Expedia.com, κλπ..

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, που ήταν το 2020, σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία της Hotelising άνοιξαν, και παρά τις δυσκολίες, δούλεψαν και κατάφεραν να πετύχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το μέσο όρο του εκάστοτε προορισμού.

Ακόμα, εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη χρονιά προς όφελός τους, καθώς επικεντρώθηκαν στο να αποσπάσουν καλές κριτκές σε πλατφόρμες όπως το tripadvisor και booking ανεβάζοντας τη βαθμολογία τους και προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη χρονιά.

hotelising

Osom Resort – Μύκονος

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της στήριξης που πρόσφερε η Hotelising είναι ότι όλες οι συμφωνίες που υπέγραψαν τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται με γραφεία και tour operators ήταν απολύτως ελεγμένες και κανένας ξενοδόχος δεν έμεινε "στον αέρα".

Φυσικά, δεν άφησε στον αέρα ούτε το ανθρώπινο δυναμικό των ξενοδοχείων, αφού στήριξε έμπρακτα το προσωπικό τους, όπως στην περίπτωση του Relux Ios Design Hotel, ένα ξενοδοχείο 4* στην Ιο που η εταιρεία έχει προχωρήσει σε υπενοικίαση και προχώρησε στην πρόσληψη του 80% του ανθρωπινου δυναμικού μιας κανονικής σεζόν.

Ακόμα, όσοι βρέθηκαν κάτω από τα φτερά αυτής της μεγάλης και έμπειρης εταιρείας, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα με ακυρώσεις και επιστροφές χρημάτων, αφού είχαν τροποποιήσει από νωρίς τις πολιτικές ακύρωσης και πληρωμών online, ώστε να εναρμονιστούν με τις εξελίξεις και έλαβαν ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο της αγοράς που έκανε κρατήσεις εν μέσω καραντίνας.

hotelising

Sir Athens Boutique Hotel – Αθήνα

Καινοτομίες και νέες υπηρεσίες

Η Hotelising δεν σταματά να αφουγκράζεται την αγορά και τις ανάγκες της, δημιουργώντας τις κατάλληλες υπηρεσίες.

Παρακολουθώντας συνεχώς τις τελευταίες τάσεις στο hotel revenue management, προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμένες για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, από ξενοδοχεία πόλης έως πολυτελή boutique καταλύματα, δημιουργώντας ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα ενεργειών που ταιριάζει στο προφίλ του κάθε ξενοδοχείου.

Πρόσφατα, δημιούργησε τη νέα υπηρεσία HOTEL PRO by Hotelising η οποία απευθύνεται σε ξενοδοχεία που έχουν το προσωπικό αλλά όχι την τεχνογνωσία, σε καταλύματα που δεν επιθυμούν να έχουν μόνιμη συνεργασία με εταιρίες διαχείρισης, αλλά και σε ξενοδόχους που θέλουν να εκπαιδευτούν με εξατομικευμένη κατάρτιση. Με αυτή την υπηρεσία όλη η γνώση και η στρατηγική έρχεται να εφαρμοστεί στο εκάστοτε ξενοδοχείο.

hotelising

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 27 Ιουν 2022 | 12:52

Ανδρουλάκης για ακρίβεια: Αφόρητο το κόστος ζωής για τον Έλληνα, ακόμη και στις διακοπές

Είναι αφόρητο το κόστος ζωής σε επίπεδο καθημερινότητας, ακόμη και καλοκαιρινών διακοπών" επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

27 Ιουν 2022 | 07:58

To καλοκαίρι της τελευταίας ευκαιρίας...

Οι πλέον αισιόδοξοι προβλέπουν πως μπορεί οι εισπράξεις από τον τουρισμό να φτάσουν και τα επίπεδα του 2019 όταν είχαν επισκεφτεί τη χώρα περί τα 30 εκατ. τουρίστες και είχαν αφήσει στην οικονομία περί τα 18 δισ. ευρώ.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΦΙΞΕΩΝ 25 Ιουν 2022 | 09:52

Σπάει κάθε ρεκόρ ο τουρισμός φέτος με εκατομμύρια αφίξεις - Στα 82 ευρώ η μέση τιμή για ένα δίκλινο

Αισιoδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού - προβλέψεις για αφίξεις στα επίπεδα του 2019 - 1.819.012 οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις από 27 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου.

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 23 Ιουν 2022 | 09:23

Λειψοί: Νέο αφιέρωμα της Figaro - Γάμοι στο ηλιοβασίλεμα

Οι Λειψοί αποτελούν μια διακριτική και μυστική παρουσία στα Δωδεκάνησα. Το νέο αφιέρωμα της Le Figaro.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΕΤΕ 22 Ιουν 2022 | 13:48

Μήνυμα Μητσοτάκη για τον τουρισμό - Ζήτησε καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας για τους εργαζόμενους

"Ισχυρός ελληνικός τουρισμός σημαίνει ισχυρή εθνική οικονομία, περισσότερος εθνικός πλούτος, μερίδιο στον οποίο θα έχουν όλοι", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 21 Ιουν 2022 | 15:41

ΤτΕ: Τετραπλασιάστηκε η τουριστική κίνηση το πρώτο 4μηνο του 2022 σε σχέση με το 2021

Αύξηση κατά 884,3% τον Απρίλιο του 2022 και κατά 462,7% την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2022 σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2021

ΓΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΠΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ 21 Ιουν 2022 | 14:45

Μεγάλη απεργία στην easyjet Ισπανίας - Λυγίζουν οι αεροπορικές εταιρείες από τη ζήτηση μετά από δύο χρόνια πανδημίας

Η απεργία αναμένεται να εντείνει τις δυσκολίες στα ταξίδια καθώς ο κλάδος προσπαθεί να διαχειριστεί την ανάκαμψη της ζήτησης.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 20 Ιουν 2022 | 16:33

Καλά νέα για τον τουρισμό: Αύξηση στις αφίξεις κατά 884% και κατά 1.000% στις εισπράξεις τον Απρίλιο

Όπως ανέφερε ο Β. Κικίλιας, παρά το ασταθές περιβάλλον που υπάρχει παγκοσμίως, η εκκίνηση της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν είναι πολύ θετική

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» 20 Ιουν 2022 | 16:06

Κυβέρνηση σε Τσίπρα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό: "Σήμερα έσπασε κάθε ρεκόρ διαστρέβλωσης και προπαγάνδας"

Για "ρεκόρ διαστρέβλωσης και προπαγάνδας" κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 20 Ιουν 2022 | 13:07

Τσίπρας για τουρισμό - επισιτισμό: Πώς να βρεις εργαζόμενους όταν θεωρείς ότι είναι αναλώσιμοι;

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ακούει από παντού ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι "και το ερώτημά μου είναι: πώς να βρεις εργαζόμενους όταν θεωρείς ότι ο πιο σημαντικός παραγωγικός συντελεστής είναι αναλώσιμος;"

ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ 20 Ιουν 2022 | 07:15

Πρωταγωνιστές στις τουριστικές αφίξεις τα "πράσινα" νησιά Χάλκη και Αστυπάλαια - 100% πληρότητα

Χάλκη και Αστυπάλαια έχουν ανέβει στο "τραίνο της μετάβασης τους σε καθεστώς πλήρους ενεργειακής αυτονομίας" και δρέπουν ήδη τους πρώτους καρπούς.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 17 Ιουν 2022 | 11:59

Πάρος: Μετατράπηκε σε κινηματογραφικό πλατό το πανέμορφο νησί

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο κινηματογραφικό πλατό και τώρα η Πάρος παίρνει σειρά μπροστά στις κάμερες μεγάλων παραγωγών.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 16 Ιουν 2022 | 12:12

Τουρισμός: Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του Νότιου Αιγαίου

Οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ξεπέρασαν ήδη το 1 εκατομμύριο, με τον φετινό Μάη να είναι κατά 4.5% καλύτερος από πέρσι.