Hotelising: Στο πλευρό του Ελληνα ξενοδόχου με εμπειρία και τεχνογνωσία

Ο απόλυτος σύμμαχος του έλληνα ξενοδόχου είναι η Hotelising, η εταιρεία που θέτει τις βάσεις για το μέλλον του τουρισμού.

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ
hotelising

Το 2020 υπήρξε μια δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, πλήττοντας ιδιαίτερα το κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας. Ο κορονοϊός ήρθε και έβαλε στον πάγο τον τουρισμό, δημιουργώντας προβλήματα στους Ελληνες ξενοδόχους που δεν γνώριζαν πώς να αντιδράσουν απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή κρίση.

Αυτό ωστόσο δεν συνέβη σε αυτούς που είχαν ενταχθεί στην ομάδα της Hotelising, η οποία αντιμετώπισε με ψυχραιμία το φαινόμενο κορωνοϊός και αναπροσάρμοσε γρήγορα τη στρατηγική της στα νέα δεδομένα, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Με εμπειρία και γνώση στο κομμάτι του τουρισμού, βοήθησε τα ξενοδοχεία της να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία προς όφελός τους, διεκδικώντας ένα μεγάλο κομμάτι του εκάστοτε μεριδίου της αγοράς.

Hotelising: Στο πλευρό του Ελληνα ξενοδόχου με εμπειρία και τεχνογνωσία
Relux Ios Design Hotel – Ιος

Με σύμμαχο την Hotelising, μια 100% ελληνική εταιρεία διαχείρισης πωλήσεων ξενοδοχείων, ο κάθε ξενοδόχος κατάφερε να εναρμονιστεί με τις εξελίξεις, εκμεταλλευόμενος το χαμένο έδαφος και γυρίζοντας το κλίμα προς όφελός του.

Από το 2012, αυτή είναι η αποστολή της Hotelising, η οποία είναι εκεί για να προσφέρει λύσεις στους ξενοδόχους που αδυνατούν να κάνουν αυτή τη δουλειά εσωτερικά και επιλέγουν το outsoursing, δημιουργώντας για λογαριασμό τους κατάλληλες στρατηγικές πωλήσεων ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους τους.

Με επικεφαλής την Κατερίνα Πετροπούλου η οποία είναι επαγγελματίας του ξενοδοχειακού κλάδου με γνώσεις και εμπειρία στον τομέα των Πωλήσεων και του Revenue Management, η Hotelising στήριξε και στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό και τις ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες μέσα απο την τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες της.

hotelising

Κατερίνα Πετροπούλου: Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Hotelising

Μαζί της ο Δημοσθένης Λεοντής, το έτερον ήμισυ της Hotelising, αλλά και ιδρυτής της Lamway Hotel Management Group, ένας επαγγελματίας του ξενοδοχειακού κλάδου με πολλή αγάπη, γνώση και εμπειρία στον τουρισμό που συνέβαλε στο να πάρει η Hotelising τη σημερινή της μορφή.

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των πελατών της

Η Hotelising ήταν η πρώτη εταιρεία που επικεντρώθηκε κατ’ αποκλειστικότητα στη διαχείριση πωλήσεων ξενοδοχείων, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στους ξενοδόχους πάνω σε σημαντικές αποφάσεις, ώστε να έχουν το μέγιστο δυνατό κέρδος, μειώνοντας σταδιακά τις μεγάλες προμήθειες των online καναλιών όπως Booking.com, Expedia.com, κλπ..

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, που ήταν το 2020, σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία της Hotelising άνοιξαν, και παρά τις δυσκολίες, δούλεψαν και κατάφεραν να πετύχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το μέσο όρο του εκάστοτε προορισμού.

Ακόμα, εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη χρονιά προς όφελός τους, καθώς επικεντρώθηκαν στο να αποσπάσουν καλές κριτκές σε πλατφόρμες όπως το tripadvisor και booking ανεβάζοντας τη βαθμολογία τους και προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη χρονιά.

hotelising

Osom Resort – Μύκονος

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της στήριξης που πρόσφερε η Hotelising είναι ότι όλες οι συμφωνίες που υπέγραψαν τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται με γραφεία και tour operators ήταν απολύτως ελεγμένες και κανένας ξενοδόχος δεν έμεινε "στον αέρα".

Φυσικά, δεν άφησε στον αέρα ούτε το ανθρώπινο δυναμικό των ξενοδοχείων, αφού στήριξε έμπρακτα το προσωπικό τους, όπως στην περίπτωση του Relux Ios Design Hotel, ένα ξενοδοχείο 4* στην Ιο που η εταιρεία έχει προχωρήσει σε υπενοικίαση και προχώρησε στην πρόσληψη του 80% του ανθρωπινου δυναμικού μιας κανονικής σεζόν.

Ακόμα, όσοι βρέθηκαν κάτω από τα φτερά αυτής της μεγάλης και έμπειρης εταιρείας, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα με ακυρώσεις και επιστροφές χρημάτων, αφού είχαν τροποποιήσει από νωρίς τις πολιτικές ακύρωσης και πληρωμών online, ώστε να εναρμονιστούν με τις εξελίξεις και έλαβαν ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο της αγοράς που έκανε κρατήσεις εν μέσω καραντίνας.

hotelising

Sir Athens Boutique Hotel – Αθήνα

Καινοτομίες και νέες υπηρεσίες

Η Hotelising δεν σταματά να αφουγκράζεται την αγορά και τις ανάγκες της, δημιουργώντας τις κατάλληλες υπηρεσίες.

Παρακολουθώντας συνεχώς τις τελευταίες τάσεις στο hotel revenue management, προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμένες για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, από ξενοδοχεία πόλης έως πολυτελή boutique καταλύματα, δημιουργώντας ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα ενεργειών που ταιριάζει στο προφίλ του κάθε ξενοδοχείου.

Πρόσφατα, δημιούργησε τη νέα υπηρεσία HOTEL PRO by Hotelising η οποία απευθύνεται σε ξενοδοχεία που έχουν το προσωπικό αλλά όχι την τεχνογνωσία, σε καταλύματα που δεν επιθυμούν να έχουν μόνιμη συνεργασία με εταιρίες διαχείρισης, αλλά και σε ξενοδόχους που θέλουν να εκπαιδευτούν με εξατομικευμένη κατάρτιση. Με αυτή την υπηρεσία όλη η γνώση και η στρατηγική έρχεται να εφαρμοστεί στο εκάστοτε ξενοδοχείο.

hotelising

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ 'ΑΜΥΝΑΣ 15 Ιαν 2021 | 13:39

Δένδιας για 12 μίλια στο Ιόνιο: Έχει διαμορφωθεί κλίμα κατανόησης και ομοψυχίας

Θέση για το θέμα των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας - Τουρκίας πήρε ο Νίκος Δένδιας.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2021 14 Ιαν 2021 | 15:50

Θεοχάρης: Ο εμβολιασμός δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος

Ο εμβολιασμός δεν θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος, σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη.

ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ 14 Ιαν 2021 | 09:13

Αίτημα της Ελλάδας προς την ΕΕ για την άμεση επιστροφή 1.450 μεταναστών στην Τουρκία

Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Frontex για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

13 Ιαν 2021 | 18:04

Κορονοϊός: Πρώτη πάλι η Αττική με 271 νέα κρούσματα - Οι 14 περιφέρειες με διψήφιο αριθμό λοιμώξεων

Στην Αττική καταγράφηκαν συνολικά 271 κρούσματα, ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με μόλις 69 νέες μολύνσεις.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ 13 Ιαν 2021 | 11:11

Τριμερής άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, ΗΠΑ στη Σούδα

Συνεκπαίδευση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της Ελλάδας, της Κύπρου και των ΗΠΑ ξεκίνησε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σούδας, στην Κρήτη.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΖΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ 13 Ιαν 2021 | 07:32

Ελληνοτουρκικά: Δυναμιτίζουν τον διάλογο οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν - Ένα είναι το θέμα συζήτησης, απαντά η Αθήνα

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται με προσεκτικές κινήσεις για το διπλωματικό ραντεβού στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη. Ικανοποίηση από τις ΗΠΑ για την έναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ 12 Ιαν 2021 | 19:46

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Χαιρετίζει τις συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας "για θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης"

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ» 12 Ιαν 2021 | 15:38

Ερντογάν: Να σταματήσει η Ελλάδα τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και την παράνομη δράση της στα νησιά

"Δεν αποδεχόμαστε τις προσπάθειες εγκλωβισμού μας στις ακτές μας - Προάγγελος μιας νέας εποχής οι διερευνητικές συνομιλίες", λέει ο Ερντογάν.

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ» 12 Ιαν 2021 | 15:16

Τσαβούσογλου: Απειλητική η γλώσσα της Συνόδου Κορυφής - Αν ξανασυμβεί θα αντιδράσουμε

Με δύο διαφορετικά πρόσωπα εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνάντηση που είχε με διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 12 Ιαν 2021 | 14:32

Κορονοϊός - Εμβολιασμoί: Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης

Με αρκετούς αργούς ρυθμούς μέχρι ώρας προχωρά ο εμβολιασμός των πολιτών κατά του κορονοϊού, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

"Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ" 12 Ιαν 2021 | 14:01

Εκπρόσωπος Κομισιόν για διερευνητικές με την Αγκυρα: Δεδομένη η αλληλεγγύη μας με την Ελλάδα

Ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπογράμμισε την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 12 Ιαν 2021 | 07:37

Διερευνητικές με την Τουρκία στις 25 Ιανουαρίου: Οι δύο διαπραγματευτές και τα πρώτα αγκάθια

Η αλλαγή σκυτάλης στις ΗΠΑ, η οικονομική κρίση και η αμφισβήτηση του Ερντογάν οδήγησαν την Τουρκία σε αναδίπλωση.

ΑΡΧΙΖΕΙ Ο 61ΟΣ ΓΥΡΟΣ 11 Ιαν 2021 | 20:23