Μετά από την... κραιπάλη των γιορτων με τα φαγητά αλλά και τα άπειρα γλυκά, σίγουρα όλοι χρειαζόμαστε μια αποτοξίνωση.
Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει την καλύτερη συνταγή για αντιοξειδωτική σούπα με καρότο, κουρκουμά και ρόφημα σόγιας, που αξίζει να τη δοκιμάσετε αυτές τις ημέρες.
Αντιοξειδωτική σούπα του Ακη Πετρετζίκη
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. καρότα
2 σκ. σκόρδο
500 γρ. ρόφημα σόγιας
2 κ.σ. ταχίνι
10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο
1 κ.σ. κουρκουμά, σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. νερό, + έξτρα, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
50 γρ. ρόφημα σόγιας
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια 3 εκ. και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρόφημα σόγιας, το ταχίνι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ (μπίμερ) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία σούπα. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα μας προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με το ρόφημα σόγιας, το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το φρυγανισμένο ψωμί.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr