Follow us

Η Αργυρώ Κουτσού μιλά για το "Koutsou & Co." και όχι μόνο

Μία κουβέντα με τη sui generis μαγείρισσα με αφορμή το ολοκαίνουριο "Koutsou & Co." αλλά και πολύ πιο μακριά από αυτό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αργυρώ Κουτσού

Είναι μία ξεχωριστή περίπτωση μαγείρισσας η Αργυρώ Κουτσού. Αφού εργάστηκε σε έναν εντελώς διαφορετικό χώρο για αρκετά χρόνια, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της και να μπει στις κουζίνες, την τελευταία 1,5 δεκαετία. Και το έκανε με το δικό της τρόπο, αυτόν που της υποδεικνύει σχεδόν υποσυνείδητα όσο και αυτονόητα πως θα πρέπει κάθε μπουκιά να έχει αγάπη και θαλπωρή. Πιο πρόσφατο πόνημά της, το "Koutsou & Co" που σερβίρει εδώ και λίγες εβδομάδες μαμαδίστικες γεύσεις -δίχως όμως να περιορίζεται σε αυτές- στη στοά Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα.

Μιλά στο 'α' για το φρέσκο μαγειρείο της, τη γευστική φιλοσοφία, τις αναμνήσεις αλλά και για πολλά πέρα από αυτά.

Η Αργυρώ Κουτσού με δικά της λόγια

> Στο "Koutsou & Co" θα βρεις μαμαδίστικη κουζίνα. Θα φας και γεμιστά και κατσικομακαρονάδα. Αλλά και κάτι παραπάνω, όπως ας πούμε μία γεμιστή μελιτζάνα με σκουμπρί και με γιαούρτι. Θα φας και πανακότα με ανεβατό. Η μεγάλη μου ευτυχία στο μαγαζί αυτό, είναι πως μπορώ να κάνω ό,τι θέλω. Τη μία μέρα η κάρτα μπορεί να είναι μόνο με θαλασσινά. Και την αμέσως επόμενη να βρεις αρνίσια γλυκάδια, αμελέτητα και μπάμιες. 'Όλο αυτό μου αφαιρεί όλη την κούραση της κουζίνας - δε μιλώ μόνο για τη σωματική. Είναι ένα πρότζεκτ που μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά.

> Ανέκαθεν δεν είχα περιορισμούς στις κουζίνες που δούλευα. Τώρα όμως νιώθω χαρά καθώς ποτέ πριν δεν είχα αυτό που κάνω εδώ, τώρα: Να μπορώ να ξυπνάω το πρωί και να πηγαίνω στην αγορά, να φτιάχνω καθημερινά διαφορετικό μενού. Η βόλτα στη Βαρβάκειο είναι επίσης κάτι ωραίο, την απολαμβάνω κάθε φορά. Ειδικά όταν βρίσκω πράγματα που μπορούν να γίνουν μπουκιές από μόνα τους.

> Η σπιτική κουζίνα και το μαμαδίστικο φαγητό στην Αθήνα δεν ξέρω αν λείπει. Ξέρω πως για κάποιους είναι λίγο φοβιστικό. Το να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό. Έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, όπως το κοστολόγιο. Δε γίνεται όμως να μη σερβίρεις τη χωριάτικη σαλάτα και να μην έχει πολύ λάδι. Έπειτα, για κάποιο λόγο δε θεωρείται -ούτε θεωρήθηκε ποτέ- αρκετά σικ.

> Είμαι αυτοδίδακτη μαγείρισσα αλλά έχω και αρκετά χρόνια πια στις κουζίνες. Η πρακτική μου έχει γίνει. Και μιλάω και για το τεχνικό κομμάτι. Γενικά, δε θέλω να θέτω πλαίσια. Είμαι πάντως πιο χαλαρή στο να μαγειρέψω. Το ό,τι φροντίζω το γεύμα κάποιων ανθρώπων, με κάνει ευτυχισμένη.

> Στο δίλημμα μαγείρισσα ή σεφ, απαντώ ταΐστρα. Με νοιάζει να φάει κανείς καλά από τα χέρια μου. Αυτό, κυρίως.

> Ήθελα από πολύ μικρή να το κάνω, τόσο που αγνόησα όλες τις προειδοποιήσεις του πατέρα μου.

> Η μετάβαση από το ρόλο της project manager σε πολιτιστικά events, στην κουζίνα, ήταν κάπως περίεργη αλλά και φυσιολογική. Αν δεν είχα περάσει από την προηγούμενη δουλειά, δε θα τα κατάφερνα σε αυτή. Ειδικά στο πεδίο του crisis management. Οι πριμαντόνες στον καλλιτεχνικό χώρο είναι πολύ συγκεκριμένες. Από την άλλη, μέσα σε ένα εστιατόριο, δεν ξέρεις συχνά από πού θα σου έρθει. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσα κατά τα πρώτα χρόνια μου, σε σεζόν. Δεν 'έσπασα' όμως, παρά τις αντιξοότητες και την αφόρητη κούραση.

> Ο πρώτος εστιάτορας που συνεργάστηκα, με αντιμετώπισε κάπως περίεργα στην αρχή. Σκέψου με ρώτησε: "Θα την βγάλεις τη δουλειά; Γιατί και τα χρόνια σου έχεις, και τα κιλά σου".

> Οι πρώτες αναμνήσεις που έχω από το φαγητό είναι τα σουτζουκάκια της γιαγιάς μου - είχε καταγωγή από τη Σμύρνη, οπότε καταλαβαίνεις. Θυμάμαι πολύ ζωντανά την όλη διαδικασία, παρότι ήμουν 4-5 χρονών. Αυτή να μαγειρεύει στην εμαγιέ κουζίνα και εγώ δίπλα, να πλάθω. Και αυτή εν συνεχεία να διορθώνει αυτά που έπλαθα εγώ. Στο σπίτι ήμασταν πάντοτε καλοφαγάδες. Το φαγητό ήταν πολύ σημαντικό, πάντοτε.

> Δεν αρκεί μόνο το χέρι του μάγειρα για να είναι νόστιμο κάτι. Τάιζα πολύ κόσμο στο σπίτι και πολύ πριν ασχοληθώ. Ήθελα πάντοτε να περιποιούμαι τους ανθρώπους.

> Γεννήθηκα στο Κουκάκι και μεγάλωσα στην Αργυρούπολη. Έχω φάει πολύ δούλεμα να ξέρεις. "Η Αργυρώ από την Αργυρούπολη". Ένα από τα απωθημένα μου σαν παιδάκι, είναι πως δεν έχω χωριό. Σκέψου στις σχολικές εκθέσεις, ειδικά αυτές μετά από αργίες και διακοπές, έγραφα παπάτζες, εφευρίσκοντας δικά μου μέρη, που δεν υπήρχαν. Κι αυτός ήταν ίσως ένας από τους λόγους που στα πρώτα μου βήματα στις κουζίνες επέλεγα σημεία εκτός Αθήνας. Το να πηγαίνω από νησί σε νησί ήταν ακριβώς αυτό. Τα έκανα χωριά μου.

> Πιο κοντά μου νιώθω τη Ζάκυνθο, έμεινα πέντε χρόνια, γνώρισα το μέρος. Έχει φανταστική πρώτη ύλη, όλα εκεί μυρίζουν πιο ωραία. Φέτος, που θα κλείσω το μαγαζί για τον Αύγουστο, θα πάω εκεί.

> Τα αγαπημένα μου υλικά είναι τα εποχιακά και τα φρέσκα. Αγαπώ πολύ τα περισσέματα. Γλυκάκια και εντόσθια αρνιού. Κεφάλια, συκώτια ψαριών. Και έπειτα, το κύμινο, το κάρδαμο, τα πιπέρια. Αγαπάω πάρα πολύ τη ντομάτα. Τη μελιτζάνα. Δε θα έβαζα ποτέ στην κουζίνα μου έδεσμα, δε θα χρησιμοποιούσα ποτέ σε φαγητό σπορέλαιο. Αποφεύγω το κρέας εισαγωγής, προτιμώ το ελληνικό. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πράγματα που δεν τρώω εγώ αλλά τα χρησιμοποιώ, το βλέπω σαν πρόκληση.

> Θαύμαζα, θαυμάζω και θα θαυμάζω για πάντα την Εύη Βουτσινά. Τη θεωρώ μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του χώρου. 'Ένα μεγάλο καταγεγραμμένο κομμάτι της παραδοσιακής κουζίνας, οφείλεται σε αυτήν. Επίσης, ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι ένα πρόσωπο που με συγκινεί, λόγω της αγάπης του προς την πρώτη ύλη. Αυτό με έκανε να τον νιώθω σχεδόν συγγενή μου. 'Έπειτα, ο παππούς μου υπήρξε ένα πρόσωπο-πρότυπο για μένα. Ήταν πολύ μερακλής, λάτρευα τον τρόπο που καθάριζε το ρείκι για να το κάνει λακέρδα. Μου άνοιγε έναν μαγικό κόσμο, χτίζοντας παράλληλα τη σχέση μας. 'Εμαθα επιπλέον πολλά πράγματα για το φαγητό, δουλεύοντας ως ταμίας στο οικογενειακό ψαράδικο.

> Αυτό που μου δίνει κίνητρο, είναι γεγονότα όπως αυτό της περασμένης Μεγάλης Παρασκευής. Με πήρε τηλέφωνο ένας πελάτης μου, γύρω στα 70, ζητώντας μου μαγειρίτσα. Τρεις μερίδες. Δεν είχα εκείνη τη στιγμή. Αλλά κατάλαβα πως την είχε ανάγκη, έφτιαξα έξτρα. Μου είπε το εξής: "Οι γονείς μου είναι πολύ μεγάλοι και μάλλον αυτή θα είναι η τελευταία μαγειρίτσα που θα φάνε στη ζωή τους. Θα ήθελα να τη φάνε από έναν άνθρωπο που μαγειρεύει με ψυχή". 'Η πολλοί άλλοι πελάτες που μου λένε πόσο συμπαθούν το μουσακά μου. Αυτό λοιπόν με παρακινεί, τέτοιου είδους ιστορίες. Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, ακόμη και κάθε νέα μπουκιά είναι κίνητρο και πρόκληση παράλληλα.

> Το όραμα για το "Koutsou & Co" είναι να αντέξει να συνεχίσει να ταΐζει τον κόσμο με τον τρόπο που το κάνει τώρα. Να διατηρήσει τις αρχές του, να το κάνει με τον τρόπο του. Δε θέλω να μου φύγει ποτέ η χαρά για το φαγητό, δε θέλω να εξελιχθεί σε διεκπεραίωση. Δε θα είναι η ίδια γεύση τότε.

Γράφει ο Μπάμπης Δούκας

Πηγή: athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως στην Ιπποκράτους υπάρχει ένα από τα πιο ιδιαίτερα μανάβικα της Αθήνας

Και το αντίθετο: Εκεί λοιπόν θα πας για βιολογικά φρούτα και λαχανικά, καθώς και για τον -πολύ καλό- καφέ σου.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ BUONGIORNO 24 Σεπ 2025 | 13:20

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για το διαζύγιό της: Δεν ένιωσα απογοήτευση, ένιωσα προδοσία - Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαι μαμά

Η υπουργός Τουρισμού μίλησε ανοιχτά για τη μητρότητα, για τα συναισθήματα που της προκάλεσε το διαζύγιο της για τη δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και το ρεκόρ που σημείωσε ο ελληνικός τουρισμός

24 Σεπ 2025 | 06:00

Πώς θα φας στα νοστιμότερα αθηναϊκά σαλόνια και μάλιστα με τιμές-έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

ΠΥΡΑ 17 Σεπ 2025 | 22:51

ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Όσο περισσότερο μένει στη διακυβέρνηση κάνει ζημιά, μονόδρομος οι εκλογές

"Στην αποψινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πόσο μακριά είναι από τα προβλήματα της κοινωνίας. Χωρίς όραμα για τη χώρα και γεμάτος αλαζονεία, με μοναδική αγωνία την εξουσία του", αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

16 Σεπ 2025 | 09:00

Εκεί θα τρώμε φέτος: Όλα τα νέα εστιατόρια που έρχονται στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ THETOC 16 Σεπ 2025 | 06:39

Η Αδαμαντία Λιόλιου έχει το "μικρόβιο" της δημοσιογραφίας - Από τη Νομική στην καρδιά των μεγάλων γεγονότων

Η δημοσιογράφος Αδαμαντία Λιόλιου -που βρίσκεται στο τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΕΡΤnews κάθε Σαβ/κο- μιλά για την ευθύνη του να ενημερώνεις τους πολίτες, για τις προκλήσεις της νέας τηλεοπτικής εποχής και τις στιγμές που τη συγκλόνισαν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 09 Σεπ 2025 | 15:00

Η Cilia Katrali είναι η καλλιτέχνις που ακούμε στο repeat: "Δεν ξέρω ακόμα αν εκπροσωπώ τη γενιά μου", δηλώνει στο TheToc.gr

Φορώντας τα "Πατίνια στο Φεγγάρι" όπως είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς της, η Σίλια Κατράλη μας ξεναγεί στο μουσικό σύμπαν της και όχι μόνο.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Σεπ 2025 | 12:00

Ολη η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Δεν με πήραν και τα χρόνια, θα ήθελα και τρίτη θητεία"

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" για την 89η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

03 Οκτ 2025 | 11:01

Τα φρούτα και λαχανικά του Οκτωβρίου που θα σε γεμίσουν υγεία και ενέργεια

Την επόμενη φορά που θα πας στον μανάβη θα ξέρεις τι να βάλεις στο καλάθι σου!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 03 Οκτ 2025 | 10:23

Muffins πορτοκαλιού με κομμάτια σοκολάτας - Αφράτα και πανεύκολα

Αφράτα muffins με γεύση φρέσκου πορτοκαλιού, σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, απλά ακαταμάχητα.

03 Οκτ 2025 | 10:16

Η viral μπουγάτσα που θα φτιάξεις μόνο με 3 υλικά

Νόστιμη, σπιτική και χωρίς κόπο!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 02 Οκτ 2025 | 08:32

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες, το απόλυτο γλυκό του φθινοπώρου

Η εποχή της κολοκύθας έφτασε και οι συνταγές στις οποίες μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε -είτε γλυκιά είτε αλμυρή- είναι δεκάδες.

02 Οκτ 2025 | 06:00

Σοκολατένια σιμιγδαλόκρεμα του λεπτού - Με μόνο 160 θερμίδες

Η πιο ελαφριά σοκολατένια κρέμα έτοιμη σε λίγα λεπτά.

01 Οκτ 2025 | 14:40

Ξύδι με σόδα για πλύσιμο φρούτων και λαχανικών; Γιατί ΔΕΝ πρέπει να το κάνεις;

Δες γιατί ο συνδυασμός ξυδιού και μαγειρικής σόδας δεν τα καθαρίζει, τελικά.

01 Οκτ 2025 | 10:52

5 τροφές που είναι πιο θρεπτικές από τα γνωστά superfoods

Δεν το φανταζόσουν, αλλά αυτά τα 5 τρόφιμα, που συχνά έχουμε στην κουζίνα μας, κρύβουν απίστευτη διατροφική δύναμη.

01 Οκτ 2025 | 10:29

Κέικ που δίνει ενέργεια: Με γιαούρτι και άλλα 2 υλικά!

Εύκολο κέικ που είναι θρεπτικό και σου δίνει ενέργεια

30 Σεπ 2025 | 12:03

Βραστά αυγά ή ομελέτα: Τι είναι καλύτερο για απώλεια βάρους

Τα αυγά είναι σύμμαχος στη δίαιτα, αλλά ο τρόπος μαγειρέματος κάνει όλη τη διαφορά.

30 Σεπ 2025 | 10:48

Τι αποκαλύπτουν τα μαλλιά των παιδιών για την ψυχική τους υγεία

Όσα δεν φαίνονται στο hairstyle τους: Τι λένε τα μαλλιά των παιδιών για τη ψυχική τους κατάσταση.

30 Σεπ 2025 | 09:48

Μπισκότα πραλίνας με 3 υλικά: Θα τα φτιάξεις σε 10 λεπτά!

Η πιο γρήγορη συνταγή για τα πιο γευστικά μπισκότα

ΣΥΝΤΑΓΗ 30 Σεπ 2025 | 07:45

Μηλοπιτάκια express στο airfryer - Light, τραγανά και λαχταριστά

Ηρθε η εποχή της μηλόπιτας και το σπίτι θα μυρίσει φρέσκα μήλα και κανέλα!

30 Σεπ 2025 | 06:24

Εσύ ξέρεις τον κανόνα των 60''; Αυτό είναι το μυστικό για τέλεια επιδερμίδα

Είναι το πιο δυνατό beauty upgrade που μπορείς να κάνεις στη ρουτίνα σου!

29 Σεπ 2025 | 09:24

Tο ιαπωνικό κόλπο για να στεγνώνεις τα ρούχα δύο φορές πιο γρήγορα σε εσωτερικό χώρο

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα, το στέγνωμα των ρούχων σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να αποτελέσει πραγματική πρόκληση. Αυτή η έξυπνη ιαπωνική μέθοδος μπορεί να φανεί χρήσιμη.

29 Σεπ 2025 | 09:18

Εύκολη πραλίνα χωρίς ζάχαρη- Με 3 υλικά

Μόνο με 3 υλικά που έχεις ήδη σπίτι σου!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 29 Σεπ 2025 | 07:59

Αφράτο και αρωματικό κέικ σοκολάτας με αχλάδια - Ιδανικό για τον καφέ σας

Συνταγή για πεντανόστιμο και αφράτο κέικ σοκολάτας με αχλάδια. Ιδανικό για να συνοδέψει τον καφέ σας!

26 Σεπ 2025 | 12:46

Κοφτό μακαρονάκι με κιμά φακής: Το σπιτικό comfort food που θα ζητάς ξανά και ξανά

Η εναλλακτική που κάνει το κοφτό μακαρονάκι πιο υγιεινό και πεντανόστιμο.

26 Σεπ 2025 | 09:30

Η πιο νόστιμη γαλατόπιτα με 3 υλικά- Χωρίς φύλλο και χωρίς αυγά

Με μόνο 3 υλικά μπορείς να την φτιάχνεις συνέχεια για το γλυκό σνακ της οικογένειας!

26 Σεπ 2025 | 09:29

Είναι το παιδί μου έτοιμο για το δικό του κινητό τηλέφωνο;

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις - Plus: το σχεδιάγραμμα που θα σε βοηθήσει να απαντήσεις!

25 Σεπ 2025 | 17:51

Το μαγικό μυστικό των make-up artists για πρόσωπο χωρίς πρήξιμο

Μηδενικό κόστος, μηδενική πολυπλοκότητα, μέγιστη απόδοση.

25 Σεπ 2025 | 17:33

Τι δεν χρειάζεται να ξέρει το παιδί πριν την Α' Δημοτικού;

Ο δάσκαλος Νίκος Γαλάνης εξηγεί γιατί τα παιδιά δεν χρειάζεται να ξέρουν ανάγνωση ή γραφή πριν το δημοτικό!

25 Σεπ 2025 | 11:40

Αντί για πρωινό καφέ: Το ρόφημα που λατρεύουν όσοι αποφεύγουν την καφεΐνη

Μια υγιεινή επιλογή για καλύτερη πέψη και ενέργεια!

25 Σεπ 2025 | 10:00

Ναπολιτάνα της στιγμής: Η ονειρική μακαρονάδα του Άκη είναι η καλύτερη απάντηση στο "τι να φτιάξω για βράδυ"

Ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει τον πιο εύκολο τρόπο για να έχεις πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

24 Σεπ 2025 | 10:26

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αγορίστικα ονόματα στην Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα

Τα επικρατέστερα ονόματα για αγόρια στην Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα

24 Σεπ 2025 | 09:43

Λαζάνια με μανιτάρια σε σάλτσα ντομάτας- Χαμηλά σε θερμίδες, φουλ στην πρωτεΐνη

Μια εύκολη συνταγή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

ΣΥΝΤΑΓΗ 24 Σεπ 2025 | 07:03

Πανεύκολα και λαχταριστά muffins χωρίς μίξερ - Με σταγόνες σοκολάτας, τέλειο σνακ

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και εύκολα muffins με σταγόνες σοκολάτας χωρίς μίξερ!

24 Σεπ 2025 | 06:25

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τις πετσέτες της κουζίνας;

Οι πετσέτες της κουζίνας είναι ένα από τα πιο χρήσιμα, αλλά και τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι.

24 Σεπ 2025 | 06:25
23 Σεπ 2025 | 12:12

Λαχταριστή και φθινοπωρινή: Συνταγή για αχλαδόπιτα χωρίς ζάχαρη

Μια υπέροχη συνταγή για τις αρχές του φθινοπώρου.

23 Σεπ 2025 | 10:18

"Μαμά, με πονάνε τα πόδια!" – Τι σημαίνει όταν το παιδί κουράζεται

Το σωστό παπούτσι και, όπου χρειάζεται, οι ανατομικοί πάτοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην άνεση και την υγεία του.

23 Σεπ 2025 | 10:10

"Από το σχολείο στις δραστηριότητες – Το παιδί σου είναι όλη μέρα όρθιο;"

Τα πόδια τους επιβαρύνονται καθημερινά – ειδικά αν τα παπούτσια που φορούν δεν προσφέρουν σωστή στήριξη.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 23 Σεπ 2025 | 07:46

Θεϊκά και υγιεινά brownies μόνο με 2 υλικά - Χωρίς ζάχαρη και χωρίς ψήσιμο

Ποιος είπε ότι για να φτιάξεις brownies χρειάζεσαι αλεύρι, αυγά ή φούρνο;

22 Σεπ 2025 | 14:15

Τέλειο σνακ: Συνταγή για φθινοπωρινά "σταφιδομάφιν" με κανέλα - χωρίς ζάχαρη

Το ιδανικότερο σνακ για παιδιά, αλλά και για ενήλικες.

20 Σεπ 2025 | 22:31

Τα πιο δημοφιλή κοριτσίστικα ονόματα στην Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα

Τα 3 ονόματα που δεν χάνουν "την πρωτιά" τους όσα χρόνια κι αν περάσουν.

19 Σεπ 2025 | 11:10

Το πιο εύκολο κέικ καρότου: Υγιεινό, γρήγορο και με έγκριση διατροφολόγου

Ένα πεντανόστιμο κέικ καρότου χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά που θα λατρέψεις αν θες γλυκό χωρίς τύψεις.

19 Σεπ 2025 | 11:05

Δεν είναι μήλο, ούτε ακτινίδιο: Το καθημερινό φρούτο με τις περισσότερες φυτικές ίνες

Αν πιστεύεις ότι ακτινίδιο ή μήλο είναι ο βασιλιάς των ινών, η αλήθεια θα σε εκπλήξει.

19 Σεπ 2025 | 10:02

To παιχνιδιάρικο κόλπο για να τρώνε τα παιδιά το πρωινό τους χωρίς γκρίνια

Η γνωστή ψυχολόγος Dr Becky Kennedy το παρουσίασε και εμείς το δοκιμάσαμε!

19 Σεπ 2025 | 09:52

Μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο- Η συνταγή με το μυστικό για να λιώνει στο στόμα

Αν δεν σου βγαίνει το μοσχαράκι μαλακό, τότε μάλλον δεν ξέρεις το μυστικό!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 19 Σεπ 2025 | 08:38

Κλασικό κέικ βανίλια-σοκολάτα - Πανεύκολο, τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας

Με πολύ απλά υλικά φτιάχνουμε το αγαπημένο μας κέικ βανίλια-κακάο.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 18 Σεπ 2025 | 07:54

Φθινοπωρινό αφράτο κέικ κολοκύθας με σοκολάτα - Εύκολο, χωρίς μίξερ

Ενα απόλυτα φθινοπωρινό κέικ κολοκύθας που θα σας ενθουσιάσει. Αυτό το κέικ κολοκύθας ετοιμάζεται τόσο γρήγορα και εύκολα.

17 Σεπ 2025 | 13:00

Μουστοκούλουρα μαλακά: Συνταγή με πετιμέζι – χωρίς ζάχαρη

Απόλαυσε αφράτα, μαλακά μουστοκούλουρα με φυσικό πετιμέζι – το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.

17 Σεπ 2025 | 09:36

Τυροπιτάκια σε 5 λεπτά- Πλάθονται στο χέρι και διατηρούνται στην κατάψυξη

Η εύκολη και νόστιμη συνταγή για όποιον δεν έχει χρόνο για την κουζίνα!

ΣΥΝΤΑΓΗ 17 Σεπ 2025 | 06:47

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου - Κάθε μπουκιά σε στέλνει στον... παράδεισο

Κάθε μπουκιά από αυτό το σοκολατένιο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με παντεσπάνι, σε στέλνει στον παράδεισο.

16 Σεπ 2025 | 10:33

Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια: Η συνταγή για να μην σου βγαίνουν στεγνά

Γιατί στις ταβέρνες τα μπιφτέκια είναι ζουμερά κι εσένα σου βγαίνουν στεγνά;

15 Σεπ 2025 | 13:15

Κέικ μούστου με ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς - παραδοσιακή συνταγή

Αφράτο, μυρωδάτο και παραδοσιακό, το κέικ μούστου με ξηρούς καρπούς θα γίνει το αγαπημένο σου φθινοπωρινό γλυκό.

15 Σεπ 2025 | 11:21

Γεμιστές φλογέρες με τυρί- Η συνταγή που εγκρίνουν οι Ελληνίδες γιαγιάδες

Γίνονται στο τηγάνι, το αγαπημένο των γιαγιάδων μας- Γιατί αν δεν μπει λάδι δεν γίνεται νόστιμο!

ΣΥΝΤΑΓΗ 15 Σεπ 2025 | 08:14

Γλυκό που μυρίζει μαμά: Με μπισκότα και σοκολάτα, έτοιμο σε λίγα λεπτά

Συνταγή για μαμαδίστικο γλυκό που τρώγεται όλες τις ώρες! Δεν χρειάζεται ψήσιμο, μόνο ψυγείο.

12 Σεπ 2025 | 10:47

Ψωμάκια τυριού με 2 μόνο υλικά- Το σνακ που είναι τόσο εύκολο που θα το φτιάχνεις κάθε μέρα

Με 2 μόνο υλικά μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμα ψωμάκια με τυρί κότατζ!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 12 Σεπ 2025 | 07:33

Φθινοπωρινό κέικ με κολοκύθα - Αφράτο και αρωματικό, δεν χρειάζεται καν μίξερ

Ενα πανεύκολο, νηστίσιμο και ζουμερό κέικ κολοκύθας. Το φτιάχνουμε όλο στο χέρι.

11 Σεπ 2025 | 11:59
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 11 Σεπ 2025 | 11:25

Αφράτο και μυρωδάτο κέικ καρύδας - Πανεύκολο, χωρίς αλεύρι

Το κέικ είναι το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων.

ΣΥΝΤΑΓΗ 10 Σεπ 2025 | 06:40

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και σοκολάτα - Πανεύκολο, δροσερό και πολύ απολαυστικό

Πανεύκολο γλυκό, δροσερό νοστιμότατο και απολαυστικό. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

09 Σεπ 2025 | 09:49

Εύκολα ελιοτυροπιτάκια κατάψυξης- Έτοιμα σε λίγα λεπτά

Υγιεινά ελιοτυροπιτάκια που μπορείς να καταψύξεις για να τα απολαμβάνεις όποτε θέλεις!

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 09 Σεπ 2025 | 08:06

Το πιο αφράτο και μοσχομυριστό κέικ καρότου χωρίς μίξερ

Πανεύκολο μοσχομυριστό κέικ καρότου χωρίς μίξερ.

08 Σεπ 2025 | 18:20

Συνταγή για τη viral σαλάτα California - Είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά

Η σαλάτα που θυμίζει sushi και θα σε ξετρελάνει με γεύση και θρεπτική αξία.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ 07 Σεπ 2025 | 09:50

Συνταγή: Ζουμερό και αφράτο κέικ σοκολάτας με καρύδια και γλάσο

Μία πανεύκολη συνταγή για ένα τέλειο και αφράτο κέικ, που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

05 Σεπ 2025 | 14:53

Τα πιο αφράτα σπανακοτυρομπαλάκια - Γρήγορα και χωρίς μίξερ

Απόλαυσε μικρές μπουκιές γεμάτες άρωμα και νοστιμιά, έτοιμες σε λίγα λεπτά!

05 Σεπ 2025 | 10:24

Βάφλες γιαουρτιού- Η υγιεινή αλλά νόστιμη συνταγή χωρίς ζάχαρη

Με γιαούρτι και μέλι- Χωρίς ζάχαρη ή βούτυρο!