Η Αριάννα Χάφινγκτον σε νέες παγκόσμιες περιπέτειες

Οι ισχυροί του πλανήτη -από τον Γκέιτς μέχρι τον Μπλερ- τίθενται στις υπηρεσίες της κυρίας που άλλαξε τα media. Το νέο της εγχείρημα δεν έχει στόχο τίποτα λιγότερο από ολόκληρο τον κόσμο

Η Αριάννα Χάφινγκτον σε νέες παγκόσμιες περιπέτειες

Την ίδρυση ενός καινούριου παγκόσμιου και άκρως φιλόδοξου -ως της αρμόζει- website, ανακοίνωσε η γνωστή και ως «τιτάνας του Διαδικτύου» ή «ανθρώπινο blog», Αριάννα Χάφινγκτον.

Η Ελληνίδα, που κατέκτησε πρώτα τη Βρετανία, ύστερα την Αμερική κι αμέσως μετά ολόκληρο τον κόσμο μέσα από ένα από τα πλέον επιτυχημένα πειράματα στην ιστορία των media -την περίφημη Huffington Post- ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία του World Post.

Πρόκειται για ένα νέο website με ειδήσεις, σχόλια και την υψηλή φιλοδοξία να γίνει τόπος συνάντησης των πιο ισχυρών ανθρώπων του πλανήτη: από τον Μπιλ Γκέιτς μέχρι τον Τόνι Μπλερ και τον Ερικ Σμιντ (της Google).

Ηγέτες και κορυφαίοι επιχειρηματίες γράφουν δίπλα σε έναν άνεργο από την Ισπανία ή ένα φοιτητή από τη Βραζιλία

Το World Post θα κάνει την εμφάνισή του εντός του μήνα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Στο νέο εγχείρημα, η Χάφινγκτον θα συνεργαστεί με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Nicolas Berggruen, γνωστό και ως «ο άστεγος δισεκατομμυριούχος» για τη συνήθεια του να μένει σε -πολυτελή- ξενοδοχεία, και όχι στα ιδιόκτητα σπίτια του. Οπως ο ίδιος είπε, ο νέος ιστότοπος, δεν θα είναι μόνο μια πλατφόρμα φιλοξενίας των ισχυρών της Γης. «Απλώς, από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Αλλά θέλουμε να έχουμε και νέες φωνές από άγνωστα μέρη».

Σε αυτό ακριβώς, στάθηκε και η ίδια η Χάφινγκτον, επισημαίνοντας το μυστικό της επιτυχίας, που έχει ήδη καταστήσει δεσπόζουσα τη θέση της Huffington Post στον κυβερνοχώρο:

«Μπορείς να βρεις ηγέτες μεγάλων κρατών, κορυφαίους επιχειρηματίες και σημαντικούς παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας να γράφουν δίπλα σε έναν άνεργο από την Ισπανία ή ένα φοιτητή από τη Βραζιλία. Αυτό είναι η καρδιά της HuffPro. Δεν υπάρχει ιεραρχία...».

Μυστικό της επιτυχίας, η συνεργασία

Το νέο site θα έχει τη δική του αυτόνομη παρουσία, ταυτόχρονα, όμως, θα αντικαταστήσει το παγκόσμιο section της Huffington Post. Ο στόχος του φυσικά αφορά το κέρδος, όμως όπως υπογράμμισε ο Berggruen «...αν αυτό που αποκλειστικά θέλαμε, ήταν μια συμφέρουσα επένδυση, σίγουρα θα επιλέγαμε κάτι διαφορετικό. Μας ενδιαφέρει να έχουμε έσοδα -νομίζω πως αυτό είναι υγιές. Αλλά θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε, ακόμα κι αν δεν μας αποφέρει χρήματα».

Το 42% από τα 94 εκατομμύρια διαφορετικών επισκεπτών της Huffington Post κάθε μήνα, προέρχεται από χώρες εκτός των ΗΠΑ

Αυτή τη στιγμή η Huffington Post βρίσκεται σε 10 χώρες, όπου χρησιμοποιεί τοπικούς δημοσιογράφους, ενώ έχει και εξωτερικούς ανταποκριτές σε Πεκίνο, Μπεϊρούτ και Κάιρο. Ολοι τους θα προσφέρουν υλικό στο νέο World Post μαζί με τους υπόλοιπους τοπικούς οργανισμούς που προσφέρουν ειδήσεις και σχόλια στην ιστοσελίδα.

Η Αριάννα Χάφινγκτον σε νέες παγκόσμιες περιπέτειες

«Το κλειδί της επιτυχίας σήμερα είναι η συνεργασία» υπογράμμισε η Χάφινγκτον. «Το να αναγνωρίζεις ότι δεν είσαι ο μόνος που μπορείς να κάνεις μια καλή δημοσιογραφική κάλυψη, αντίθετα είσαι σε θέση να προσφέρεις στον αναγνώστη σου την καλή δουλειά από όπου κι αν προέρχεται. Αυτή ακριβώς θα είναι η καρδιά και του World Post».

Η συντακτική ομάδα του World Post έχει στενούς δεσμούς με μεγάλες εταιρίες media ανά τον κόσμο. Στο πλευρό των Χάφινγκτον και Berggruen έχουν συνταχθεί μεταξύ άλλων ο Juan Luis Cebrian (ιδρυτής της ισπανικής El Pais), ο Dileep Padgaonkar (σύμβουλος στους Times της Ινδίας) και ο Pierre Omidyar (πρόεδρος του eBay).

Το κοινό, στο οποίο ο νέος ιστότοπος απευθύνεται είναι απλώς όλος ο κόσμος! Ηδη το 42% από τα 94 εκατομμύρια διαφορετικών επισκεπτών της Huffington Post κάθε μήνα, προέρχεται από χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Ο Berggruen, ο οποίος είναι και διάσημος συλλέκτης έργων τέχνης, τόνισε ότι το World Post δεν θα ασχοληθεί μόνο με θέματα παγκόσμιας πολιτικής και οικονομίας, αλλά θα δώσει έμφαση και σε θέματα περιβάλλοντος, υγείας, τέχνης, επιστήμης και τάσεων.

Η Ελληνίδα που ανέβηκε στους ισχυρούς του πλανήτη

Η Αριάννα Χάφινγκτον σε νέες παγκόσμιες περιπέτειες - εικόνα 2

Η ισχυρή κυρία Στασινοπούλου Χάφινγκτον πέτυχε το απόλυτο success story στην Αμερική, ιδρύοντας το ειδησεογραφικό portal Huffington Post, το οποίο πούλησε τον Φεβρουάριο του 2011 στην AOL αντί του ποσού των 315 εκατομμυρίων δολαρίων -διατηρώντας τη θέση της γενικής διευθύντριας. Γεννημένη στο κέντρο της Αθήνας, πέρασε τα σχολικά της χρόνια στην Πλάκα κι από εκεί έφυγε για σπουδές στη Βρετανία. Μια φωτογραφία του Κέμπριτζ που είδε όταν ήταν ακόμα μαθήτρια, την έκανε να βάλει στόχο ζωής να γίνει μια μέρα φοιτήτρια εκεί. Δεν έγινε απλώς μια φοιτήτρια.

Η Αριάννα Χάφινγκτον σε νέες παγκόσμιες περιπέτειες - εικόνα 3

Το 1971 αναδείχτηκε πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ -η τρίτη γυναίκα στην ιστορία- θέση, που προοιωνίζεται λαμπρή πολιτική καριέρα. Εκανε τα πρώτα της βήματα στη δημοσιογραφία και στη συγγραφή βιβλίων (με πρώτο το «The female woman»).

Η Αριάννα Χάφινγκτον σε νέες παγκόσμιες περιπέτειες - εικόνα 4

Μέντοράς της στάθηκε ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μπέρναρντ Λέβιν, μετά τον θάνατο του οποίου έγραψε: «Δεν ήταν απλώς ο έρωτας της ζωής μου, αλλά και ο μέντοράς μου ως συγγραφέας και το πρότυπό μου ως τρόπος σκέψης».

Η αναγνώριση στην Αγγλία και την υπόλοιπη Ευρώπη δεν ήταν αρκετή για τις φιλοδοξίες της. Το 1980 μετέβη στις ΗΠΑ, όπου συνέχισε να εκδίδει πολυσυζητημένα βιβλία -για τη ζωή της Μαρίας Κάλας ή του Πικάσο- και το 1986 παντρεύτηκε τον Μάικλ Χάφινγκτον (γόνο πετρελαιοβιομηχάνων, που τότε εργαζόταν σε θέση κλειδί στο Υπουργείο Άµυνας).

Ο γάμος δεν είχε αίσιο τέλος. Υστερα από 11 χρόνια και δύο κόρες -τη Χριστίνα Σοφία και την Ισαβέλλα Νταϊάνα-, κατέληξε σε διαζύγιο και στη δημόσια παραδοχή του Χάφινγκτον για την αμφισεξουαλικότητά του.

Η Αριάννα Χάφινγκτον σε νέες παγκόσμιες περιπέτειες - εικόνα 5

Μια φωτογραφία του Κέμπριτζ που είδε όταν ήταν ακόμα μαθήτρια, την έκανε να βάλει στόχο ζωής να γίνει μια μέρα φοιτήτρια εκεί. Δεν έγινε απλώς μια φοιτήτρια

«Ολοι θέλουν να είναι Ελληνες»

Η Αριάννα Χάφινγκτον σε νέες παγκόσμιες περιπέτειες - εικόνα 6

Το Μάιο του 2005, η Αριάννα Χάφινγκτον παρουσίασε στο κοινό του Διαδικτύου τη Huffington Post, site με ειδήσεις και blog που σύντομα έγινε ένα από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα με πιστό κοινό από όλο τον κόσμο.

Το 2012, το site κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ, ενώ η ιδρύτρια του, είχε ήδη κερδίσει θέσεις σε λίστες με τα ισχυρότερα πρόσωπα του πλανήτη -παραμένει στη λίστα του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου και το 2013.

Η πολιτική καριέρα, είναι ένας τομέας για τον οποίο έχει δείξει ενδιαφέρον -π.χ. το 2003 έθεσε υποψηφιότητα απέναντι στον Σβαρτζενέγκερ για κυβερνήτης της Καλιφόρνια.

Η επιρροή της, βέβαια, σήμερα σε κοινό από ολόκληρο τον κόσμο είναι μεγαλύτερη από πολλών πολιτικών -που σήμερα με προθυμία εντάσσονται στη συντακτική ομάδα της.

Αν και ζει στην Αμερική -στο Λος Αντζελες- κι έχει εδώ και χρόνια πάρει την υπηκοότητα, η Ελλάδα παραμένει μέσα της, όπως κατά καιρούς δηλώνει. Δεν ξεχνά, ούτε παραλείπει να αναφερθεί στα χρόνια που μεγάλωνε στην Πλάκα.

Και στην ερώτηση, αν σήμερα στην εποχή της κρίσης, νιώθει να αντιμετωπίζεται με δυσπιστία λόγω της ελληνικής καταγωγής της, έχει απαντήσει το περίφημο: «Ολοι θέλουν να είναι Ελληνες».

Η Αριάννα Χάφινγκτον σε νέες παγκόσμιες περιπέτειες - εικόνα 7

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 13 Ιαν 2022 | 09:57
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 10 Ιαν 2022 | 06:36

Συνταγή για υγρό κέικ με πραλίνα φουντουκιού από τον Ακη Πετρετζίκη

Ο Ακης Πετρετζίκης προτείνει μία τέλεια και πολύ απλή συνταγή για υγρό κέικ με πραλίνα φουντουκιού που θα σας ξετρελάνει.

08 Ιαν 2022 | 08:27

Soft Loft σαν γκαλερί στην οδό Πειραιώς

Μια κατοικία με χαρακτηριστικά loft στην οδό Πειραιώς διαμορφώνεται σαν γκαλερί, με έμφαση στους ελεύθερους, πολυλειτουργικούς χώρους, ώστε να μπορεί να αλλάζει θέμα όποτε χρειάζεται

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ 05 Ιαν 2022 | 14:27

Tα fitness trends του 2022

Τι μέλλει γενέσθαι με την online προπόνηση στο σπίτι, τα γυμναστήρια και τα αυτοσχέδια προγράμματα γυμναστικής.

05 Ιαν 2022 | 14:26

Τα 50 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σε ένα infographic

Κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τους ναούς της παγκόσμιας γαστρονομίας.

05 Ιαν 2022 | 09:10

Ζώδια και κάρμα: Η καρμική σου πορεία ανάλογα με τη γέννησή σου

Τα ζώδια δείχνουν το πεπρωμένο; Δες πού είναι το κάρμα σου ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης σου και μάθε τι λέει το κάρμα σου για σένα!

01 Ιαν 2022 | 10:15

Σπίτι στου Ψυρρή: Loft με θέα στο κέντρο της πόλης

Ένα πραγματικά καινούριο concept για να ζει κανείς, με σαφείς επιρροές από τη Βραζιλία.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 31 Δεκ 2021 | 10:01

Nέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 2 Ιανουαρίου 2022: Πώς επηρεάζονται τα ζώδια

Επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του δεύτερου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν πλανήτες στα ζώδια αυτά, από την 10-14 η μοίρα.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 31 Δεκ 2021 | 08:25

Συνταγή για απίθανη βασιλόπιτα χιονονιφάδα του Ακη Πετρετζίκη - Μόνο με χέρια, χωρίς μίξερ

Μία πανεύκολη συνταγή για βασιλόπιτα από τον Ακη Πετρετζίκη! Πολύ απλή, δεν χρειάζεται καν μίξερ.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 30 Δεκ 2021 | 21:30

Η απόλυτη βασιλόπιτα-κέικ αμυγδάλου - Αφράτη και ανάλαφρη, πανεύκολη, χωρίς μίξερ

Μια αφράτη βασιλόπιτα, ανάλαφρη αλλά και πλούσια, βουτυρένια, φινετσάτη και με μια πρωτότυπη επικάλυψη.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ 30 Δεκ 2021 | 12:52

Πετρετζίκης: Αυτές οι δύο συνταγές για βασιλόπιτα θα σας ξετρελάνουν - Μοναδικές, εύκολες, για όλα τα γούστα

Δύο μοναδικές συνταγές για βασιλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη, που πρέπει να δοκιμάσετε!