Η CEO του Reload:Ετσι γράφτηκαν success stories νέων επιχειρήσεων σε Ελλάδα

Εχεις μια ωραία επιχειρηματική ιδέα και ψάχνεις χρηματοδότηση; Η CEO του Reload Greece εξηγεί πως να προστεθείς στους 3.000 που πέρασαν από τα προγράμματά του.

Η CEO του Reload:Ετσι γράφτηκαν success stories νέων επιχειρήσεων σε Ελλάδα

Πάνω από 85 νέες εταιρείες δημιουργήθηκαν. Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ως χρηματοδότηση συγκέντρωσαν. Πιο πολλοί από 90 νέοι άνθρωποι προσλήφθηκαν. Κάπως έτσι «μιλούν» οι αριθμοί γι' αυτό που ξεκίνησε ως ιδέα ενός μηχανισμού στήριξης επιχειρηματικότητας που έχει σχέση με την Ελλάδα από μια μικρή ομάδα νέων ανθρώπων με έδρα το Λονδίνο, και σήμερα έχει γιγαντωθεί κι εξελίσσεται σ' ένα παγκόσμιο Οργανισμό.

«Ξεκινήσαμε το 2012 ως μια ομάδα εθελοντών που ζούσαμε στην Αγγλία, βλέποντας την κατάσταση στην Ελλάδα και θέλοντας να κάνουμε μια προσπάθεια να συνδεθούμε με τη χώρα μας. Γνωρίζοντας ότι έχουν φύγει πάρα πολλοί νέοι από την Ελλάδα από τότε που ξέσπασε η κρίση (περίπου 400.000), και ζώντας στην Αγγλία, αναρωτιόμασταν πως μπορούμε να συνδέσουμε τον κόσμο αυτό με τη χώρα και να δημιουργήσουμε μια "'γέφυρα" επικοινωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του εξωτερικού», λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο στούντιο του TheTOC η Εφη Κυρτάτα, Διευθύνουσα Σύμβουλο και συνιδρύτρια του Reload Greece, του Εκπαιδευτικού Οργανισμού με ένα μικρό πυρήνα διαχείρισης κι ένα μεγάλο μεγάλο δίκτυο εθελοντών. Εχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη Ιδρυμάτων όπως το Ιδρυμα Λάτση, ιδιωτών και Τραπεζών, το Reload Greece μπορεί να καυχηθεί σήμερα για μεγάλα επιχειρηματικά success stories στην Ελλάδα της βαθιάς κρίσης που αποδεικνύουν ότι το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα και στην αληθινή ζωή.

Μάθετε τι είναι και πως να πάρετε μέρος στον Επιταχυντή RG Challenge, ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα που «τρέχει» με την υποστήριξη πάνω από 40 διαφορετικών μεντόρων κι η εκπαίδευση που χρειάζεται για να παρουσιαστεί μια εταιρεία μπροστά σε επενδυτές ώστε να μπορέσει να λάβει τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής της.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Κυρτάτα μας είπε:

  • «To Reload Greece είναι ένας εκπαιδευτικός Οργανισμός με έδρα το Λονδίνο και στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε, να εμπνεύσουμε τη διασπορά, ώστε να ξεκινήσει εταιρείες που να έχουν κάποια σχέση με τη χώρα μας. Επίσης βοηθούμε Ελληνες στην Ελλάδα να μάθουν πως μπορούν να έρθουν στο εξωτερικό, να στήσουν διεθνείς επιχειρήσεις και μετά να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αφού έχουν ανοίξει οι ορίζοντές τους ώστε να μπορούν μετά να στήσουν ανταγωνιστικές εταιρείες».
  • «Ξεκινήσαμε το 2012 ως μια ομάδα εθελοντών που ζούσαμε στην Αγγλία σε μια προσπάθεια να συνδεθούμε με τη χώρα μας. Γνωρίζοντας ότι έχουν φύγει πάρα πολλοί νέοι από την Ελλάδα από τότε που ξέσπασε η κρίση (περίπου 400.000), και ζώντας στην Αγγλία, αναρωτιόμασταν πως μπορούμε να συνδέσουμε τον κόσμο αυτό με τη χώρα και να δημιουργήσουμε μια 'γέφυρα' επικοινωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Κι έτσι ξεκινήσαμε».
  • «Από τότε που ξεκινήσαμε, πάνω από 3.000 άτομα έχουν περάσει από τα προγράμματά μας. ΄Εχουμε βοηθήσει πάνω από 85 νέες εταιρείες να δημιουργηθούν μέσα από τα προγράμματά μας, κι εκείνες με τη σειρά τους έχουν συγκεντρώσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια τα οποία έχουν διοχετεύσει εκεί για να εξελιχθούν. Κι έχουν προσλάβει πάνω από 90 νέους ανθρώπους δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίες. Οπότε αυτή η φόρμουλα που έχουμε δημιουργήσει με τέτοιο τρόπο λειτουργεί, κι είμαστε χαρούμενοι για το έργο που έχουμε κάνει».
  • «Αυτό που μας ενέπνευσε να ξεκινήσουμε ήταν η κατάσταση. Δεν υπήρχε τίποτα θετικό. Δεν υπήρχε άλλη οδός. Ηταν αυτονόητο ότι έπρεπε να γίνει. Υπήρχε τεράστια ανάγκη να δημιουργηθεί μια κοινότητα ανθρώπων που να κάνουν καλό για τη χώρα τους απ' όπου κι αν βρίσκονται. Και διατηρούν αυτή τη σύνδεση με τη χώρα τους».
  • «Ενα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ο εθελοντισμός. Είμαστε μια μικρή ομάδα που εργάζεται σχεδόν νυχθημερόν, αλλά υπάρχουν μαζί μας 150 εθελοντές οι οποίοι δίνουν το χρόνο τους στην προσπάθεια που κάνουμε. Κι αυτό είναι η κινητήριος δύναμή μας».
  • «Είμαστε ευγνώμονες που μας έχουν υποστηρίξει πάρα πολύ μεγάλα ιδρύματα κι ιδιώτες, όπως το ΄Ιδρυμα Λάτση, το ΄Ιδρυμα Λαιμός, το 'Ιδρυμα Λεβέντη, το ' Ιδρυμα Σαμούρκα αλλά κι άλλες εταιρείες που υποστηρίζουν προγράμματά μας, όπως η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, o TITANAS και πολλοί ιδιώτες. Τα καταφέραμε γιατί είχαμε ένα πρόγραμμα, ένα πλάνο και δουλέψαμε σκληρά ώστε να παράξουμε έργο και να ξέρουμε που θέλουμε να φτάσουμε. Δουλέψαμε για περίπου 1 χρόνο μαζί με τον καθηγητή Γιώργο Μυλωνάδη στο London Business School πάνω στην ποιότητα των προγραμμάτων μας».
  • «Από τους υποφήφιούς μας ζητάμε να ασχολούνται 100% μ' αυτό που καταπιάνονται και να θέλουν να το κάνουν σοβαρά. Εξετάζουμε να έχουν τις γνώσεις, την τεχνογνωσία και εξασφαλίζουμε ότι αυτό που κάνουν θέλουν κάπου να το φτάσουν κάπου, και να μάθουν τη διαδικασία. Εχουμε βοηθήσει ανθρώπους από διαφορετικούς κλάδους. Αυτό είναι ευχάριστο γιατί βλέπουμε τόσα διαφορετικά πράγματα».
  • «Τα πάντα είναι στο Reloadgreece.com. Οποιος θέλει μπορεί να δει τις δράσεις μας. Θα υπάρχει σίγουρα ένα πρόγραμμα γι' αυτούς. Κι αν δεν υπάρχει, θα το φτιάξουμε. Ενώ η έδρα μας είναι στο Λονδίνο, για πρώτη φορά πήγαμε στη Γερμανία και θέλουμε να δούμε το Reload Greece ως παγκόσμιο Οργανισμό και δίκτυο. Εχουμε ένα πρόγραμμα που θα γίνει 26 Ιουνίου κι 6 Ιουλίου, κι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι την Κυριακή 22 Απριλίου. Μπορεί έρθει στο Λονδίνο και να πάρει μέρος στον Επιταχυντή RG Challenge, ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα που "τρέχει" με την υποστήριξη πάνω από 40 διαφορετικών μεντόρων. Κι αν κάποιος έχει μια πρωτότυπη ιδέα και μια ομάδα 3 ατόμων περίπου κι είναι στο σημείο που θέλει να ετοιμαστεί για να λάβει τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής του, παίρνει ,μέρος στο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να μπορεί εκπαιδευτεί και να παρουσιάσει την εταιρεία του μπροστά σε επενδυτές και να λάβει τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής του από 50 ως 250.000 λίρες».
  • «Διαβάζοντας τα success stories που έχετε δημοσιεύσει στο TheTOC Μπορεί να εμπνευστούν κι άλλοι άνθρωποι και να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους».

www.ReloadGreece.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

26 Απρ 2021 | 14:50

Η φύση είναι το σπίτι μας και η προστασία της η απόλυτη προτεραιότητα - Πώς μπορείς να βοηθήσεις και εσύ;

Μια νέα σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών και δράσεων ξεκίνησαν από την εταιρεία Βίκος.

23 Απρ 2021 | 09:47
22 Απρ 2021 | 15:47

Λανσάρισμα νέας γεύσης LIFE Tsai Half & Half  Πράσινο Τσάι-Ροδάκινο!

Ο εκρηκτικός συνδυασμός με μισό ice tea και μισό φυσικό χυμό ροδάκινο απελευθερώνει υπέροχα αρώματα και η γεύση του σε ταξιδεύει από την πρώτη γουλιά.

14 Απρ 2021 | 13:33

Huawei FreeBuds 4i: Μας έδωσαν τη λύση για κάθε αυξημένη ανάγκη επικοινωνίας

Τα Huawei FreeBuds 4i δεν είναι απλά μια προσιτή λύση ανάμεσα στα πιο οικονομικά ακουστικά της αγοράς, αλλά η πιο οικονομική λύση ανάμεσα στα καλύτερα ασύρματα ακουστικά που κυκλοφορούν.