Όταν έξω κάνει κρύο και ο αέρας μυρίζει χειμώνα, τίποτα δεν σε ζεσταίνει όσο μια σπιτική σούπα. Είναι από εκείνες τις στιγμές που θες να τυλιχτείς με μια κουβέρτα και να κρατήσεις στο χέρι σου ένα πιάτο που αχνίζει θαλπωρή. Οι σούπες έχουν αυτή τη μαγική δύναμη, να σε γειώνουν, να σε χαλαρώνουν, να σου θυμίζουν πως η φροντίδα μπορεί να χωρέσει σε ένα κουτάλι. Δεν χρειάζεσαι περίπλοκες τεχνικές, μόνο καλά υλικά, λίγο χρόνο και διάθεση να μαγειρέψεις με αγάπη. Και τότε η κουζίνα γεμίζει μυρωδιές, και κάθε κουταλιά γίνεται μια μικρή αγκαλιά.
Το μοσχάρι είναι από τα πιο δυναμωτικά υλικά του χειμώνα, γεμάτο πρωτεΐνη, σίδηρο και βιταμίνες Β που σου χαρίζουν ενέργεια και αντοχή στο κρύο. Ο τραχανάς από την άλλη, με το σιτάρι και το γάλα του, κουβαλά τη νοστιμιά και τη ζεστασιά της ελληνικής παράδοσης. Όταν τα δύο αυτά υλικά συναντηθούν, γεννιέται μια σούπα που δεν είναι απλώς φαγητό, είναι φάρμακο για την ψυχή. Απλή, αγνή, θρεπτική και απίστευτα αρωματική, αυτή η συνταγή από την food blogger Έλενα Χονδρογιάννη (@xondrogianni_elena), με μοσχάρι και τραχανά είναι ό,τι πρέπει για τα παγωμένα απογεύματα του χειμώνα.