X

Η καλύτερη συνταγή για σταφιδόψωμο με βρόμη χωρίς βούτυρο: Αφράτο και γεμάτο φυτικές ίνες

Σταφιδόψωμο χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, ένα νόστιμο γλυκό που μπορείς να έχεις μαζί σου τις ώρες που είσαι έξω.

Γράφει: TheToc team

Η βρόμη είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, ιδιαίτερα σε β-γλυκάνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη βελτίωση της καρδιακής υγείας. Επίσης, οι φυτικές ίνες προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Παράλληλα, καθώς η βρόμη περιέχει υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης σε σύγκριση με άλλα δημητριακά, είναι μια καλή επιλογή και για την αύξηση της πρωτεϊνικής πρόσληψης.

Με το χαμηλό γλυκαιμικό της δείκτη, βοηθά στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή αιχμών και υφέσεων ενέργειας.

Οι σταφίδες από την άλλη χρησιμοποιούνται συχνά ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε διάφορες συνταγές, καθώς περιέχουν φυσικά σάκχαρα όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη, τα οποία προσδίδουν γλυκιά γεύση χωρίς την ανάγκη προσθήκης επεξεργασμένης ζάχαρης. Σε αντίθεση με τη ζάχαρη, μάλιστα οι σταφίδες προσφέρουν επιπλέον θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες (όπως η βιταμίνη Β6 και η βιταμίνη C), μέταλλα (όπως το κάλιο και το σίδηρο), και αντιοξειδωτικά.

Η συνέχεια στο themamagers.gr