Τα μελομακάρονα είναι από τα πιο εμβληματικά γλυκά των Χριστουγέννων. Είναι εκείνη η μυρωδιά που γεμίζει το σπίτι πριν καν ξεκινήσει επίσημα η γιορτινή περίοδος, το άρωμα μελιού, πορτοκαλιού και μπαχαρικών που σε κάνει να νιώθεις τόσο cozy. Κάθε χρόνο ανυπομονείς για τη στιγμή που θα τα φτιάξεις και θα τα δοκιμάσεις, γιατί ξέρεις πως είναι η γεύση που σε συνδέει με τις πιο ζεστές, οικογενειακές αναμνήσεις. Είναι το γλυκό που "πρέπει" να υπάρχει στο τραπέζι και πάντα εξαφανίζεται πριν καν προλάβεις να καταλάβεις πώς.
Αλλά όσο παραδοσιακά κι αν είναι, κάθε χρόνο εμφανίζεται και μια νέα, λαχταριστή εκδοχή τους. Και φέτος… η φρενίτιδα έχει όνομα: Lotus. Το βλέπεις παντού, σε κέικ, σε ροφήματα, σε μπισκοτοβουτιές, σε spread, ακόμα και σε γιορτινά γλυκά που δεν θα φανταζόσουν ότι ταιριάζουν. Οπότε αν αναρωτιέσαι πότε θα έρθει η στιγμή να το εντάξεις και στα αγαπημένα σου μελομακάρονα… αυτή είναι η στιγμή! Ήρθε η ώρα να φτιάξεις τη συνταγή της pastry chef Ειρήνης Βούλκου (@irene.vulku), για μελομακάρονα lotus. Η ανατρεπτική εκδοχή του κλασικού γλυκού, που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με την πιο viral γεύση της χρονιάς.