Η «Προσγείωση» της Πέγκυς Τρικαλιώτη στο Φάουστ

Από την Παρασκευή 13 Μαρτίου και για 12 παραστάσεις έως την Κυριακή 5 Απριλίου. Η Πέγκυ Τρικαλιώτη στην «Προσγείωση» του Τζορτζ Μπραντ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μια αμερικανίδα πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας εκτελεί με αφοσίωση τις αποστολές που λαμβάνει. Πετάει ψηλά στον ουρανό, απολαμβάνει την ελευθερία του γαλάζιου και ξεφορτώνει τις βόμβες της πάνω από τα μυρμήγκια που χαλάνε την αρμονία του τοπίου.

Ένα πολιτικό σχόλιο πάνω στη σύγχρονη γυναίκα

Δεν ξέρει ποιοι ακριβώς είναι αυτοί εκεί κάτω, είναι όμως σίγουρη πως είναι οι κακοί. Μέχρι που μένει αναπάντεχα έγκυος. Επιστρέφει στην πατρίδα, δημιουργεί οικογένεια, και βλέπει τη ζωή της να ανατρέπεται. Ο ουρανός γίνεται πλέον ένα απαγορευμένο όνειρο.

Η Υπηρεσία αναγνωρίζει τις ικανότητές της και την καθηλώνει στο έδαφος. Αναβαθμίζεται σε πιλότο της πολυθρόνας. Το καινούργιο της αεροπλάνο είναι σαν τηλεκατευθυνόμενο παιχνιδάκι. Ο ουρανός μια οθόνη.

Η «Προσγείωση» της Πέγκυς Τρικαλιώτη στο Φάουστ
 

Τα όνειρά της γίνονται γκρι. Μέσα από αυτή την προσγείωση όμως βρίσκει την ευκαιρία να συναντήσει την ανθρωπιά της. Να δει τα μυρμήγκια από κοντά. Να συνειδητοποιήσει ότι ο θάνατος δεν είναι παιχνίδι. Να καταλάβει ότι και οι καλοί και οι κακοί φτιάχνουν τα ίδια παιδιά.

Αλλαγή στο πρόγραμμα των παραστάσεων από την Παρασκευή 13 Μαρτίου, λόγω μεγάλης προσέλευσης. Ο λόγος για τον μονόλογο του Τζόρτζ Μπραντ με την Πέγκυ Τρικαλιώτη, που παρουσιάζεται στο «Φάουστ» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Φωτιάδη

Ένας καταιγιστικός μονόλογος γεμάτος εικόνες και ανατροπές. Ένα πολιτικό σχόλιο πάνω στη σύγχρονη γυναίκα και στις δυνάμεις που μας ελέγχουν. Το έργο γράφτηκε το 2013 και από τότε θριαμβεύει σε Αμερική και Αγγλία.

Ταυτότητα παράστασης 

Μετάφραση: Αντώνης Πέρης

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Φωτιάδη

Μουσικη: Λάμπρος Παγώνης

Φωτισμοί: Τασος Παλαιορουτας

Graphic & Visual Design: Πορφύρης Κάρολος grou3

Βοηθοί σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου και Φένη Μπένου

info: Θέατρο «Φάουστ», Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι, τηλ. 210-3234095. Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό - 10 ευρώ φοιτητές / άνεργοι - 5 ευρώ ατέλειες. Διάρκεια: 90 λεπτά