Η Ρετσίνα της ΓΑΙΑ Οινοποιητική στην κορυφή της λίστας των NY Times

Μία ευχάριστη έκπληξη για την ελληνική οινοποιία: Η Ρετσίνα της ΓΑΙΑ Οινοποιητική στην κορυφή της λίστας των New York Times με τα καλύτερα κρασιά του 2016.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η Ρετσίνα της ΓΑΙΑ Οινοποιητική στην κορυφή της λίστας των NY Times

Μία ευχάριστη έκπληξη για την ελληνική οινοποιία έκρυβε η λίστα με τα 10 πιο αξέχαστα κρασιά για το 2016 που δημοσιοποιήσαν οι New York Times. Ο κορυφαίος κριτικός οίνου, Έρικ Ασίμοβ, δοκίμασε τη Ρετσίνα της ΓΑΙΑ Οινοποιητικής κατά τη διάρκεια μίας τυχαίας στάσης για μεσημεριανό σε ένα ελληνικό εστιατόριο του Σαν Φρανσίσκο και όπως φαίνεται η εμπειρία του έμεινε αξέχαστη.

«Η ρετσίνα είναι ένα απ’ τα πιο περιφρονημένα κρασιά στον κόσμο… Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν οι αρχάριοι για το κρασί είναι ότι η ρετσίνα είναι απαίσια», αναφέρει ο Ασίμοβ, συνεχίζοντας ότι ένα ταξίδι στο Σαν Φρανσίσκο στην αρχή του χρόνου τον έκανε να αναθεωρήσει το στερεότυπο. «Τι αποκάλυψη! Η ρετσίνα, ένα μπουκάλι Γαία ΡΗΤΙΝΙΤΗΣ Nobilis, ήταν γοητευτική, λαμπερή και ισορροπημένη, με ευδιάκριτες νότες πεύκου. Ταίριαζε απόλυτα με το ψητό καπνισμένο αρνί και τη σαλάτα μου.»

Η Ρετσίνα της ΓΑΙΑ Οινοποιητική στην κορυφή της λίστας των NY Times
Γαία ΡΗΤΙΝΙΤΗΣ Nobilis

«Πόσο εύκολο», σχολιάζει ο Ασίμοβ, «είναι να απορρίψει κανείς παραδόσεις αιώνων όπως η ρετσίνα, οι οποίες δεν ταιριάζουν στις σύγχρονες ευαισθησίες μας. Ωστόσο, στο πλαίσιο του “Souvla” (το ελληνικό εστιατόριο που γευμάτισε στο Σαν Φρανσίσκο) αυτή η ρετσίνα ήταν το καλύτερο κρασί που θα μπορούσε να πιει κανείς». «Περίπου ένα μήνα αργότερα», συνεχίζει ο Ασίμοβ, «ο οινοχόος του Betony στο Μανχάταν (σύγχρονο εστιατόριο αμερικανικής κουζίνας βραβευμένο με αστέρι Michelin) μου σέρβιρε σε τυφλή γευσιγνωσία ένα ποτήρι από το ίδιο κρασί. Ήξερα πιο (κρασί) ήταν και ταίριαξε πολύ καλά ακόμα και στο πλαίσιο της σύγχρονης αμερικανικής κουζίνας του εστιατορίου».

Φυσικά, οι διακρίσεις για τη Ρετσίνα του Οινοποιείου δεν ήρθαν τυχαία καθώς οι Γιάννης Παρασκευόπουλος και Λέων Καράτσαλος, ιδρυτές της ΓΑΙΑ, δημιούργησαν μετά από αρκετά χρόνια έρευνας και δοκιμών μία ρετσίνα ακολουθώντας όλους τους κανόνες της σύγχρονης οινοποίησης (ξεφεύγοντας από τις παραδοσιακές τεχνικές που παρήγαν ρετσίνα χαμηλότερης ποιότητας) και χρησιμοποιώντας ελεγχόμενη ποσότητα ρετσινιού, που συμπληρώνει και δεν επισκιάζει το σταφύλι.

Ας ευχηθούμε οι διακρίσεις για τη ρετσίνα να διαλύσουν τη «ρετσινιά» που την ακολουθεί και να την καταστήσουν, γιατί όχι, ένα από τα κορυφαία εξαγώγιμα προϊόντα μας, καθώς άλλωστε παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

20 Σεπ 2021 | 17:19

Υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να πετυχαίνουν τα αυγά ποσέ κάθε φορά

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

ΑΠΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 17 Σεπ 2021 | 14:17

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2021: Πώς θα δειπνήσετε σε εστιατόριο με χρυσό σκούφο με έκπτωση 50%

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, το μεγαλύτερο γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας, γίνονται αφορμή για να (ξανα)επισκεφτούμε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια

17 Σεπ 2021 | 13:02

Ο ιδανικός τρόπος να μετράς τις θερμίδες που χρειάζεσαι

Αυτή είναι η μαθηματική εξίσωση που δίνει τη λύση.

ΕΡΕΥΝΑ "FOCUS ON TECH LIFE TIPS" 17 Σεπ 2021 | 08:26

Φανατικοί των social media οι Ελληνες: 4 στους 5 είναι ενεργοί - Το 97% είναι 16 έως 24 ετών

Eκτόξευση των ενεργών Ελλήνων χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά το πρώτο εξάμηνο φέτος, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari. Δείτε αναλυτικά ανά ηλικία.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΑ DIPS 16 Σεπ 2021 | 12:05

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

14 Σεπ 2021 | 15:45

Διήμερη εκδήλωση του Συλλόγου ΛΑΝΑΣΣΑ υπέρ παιδιών με καρκίνο στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου

Εκδήλωση με έκθεση ζωγραφικής, Αγιογραφίας, Εικαστικών κατασκευών, παρουσιάσεις βιβλίου και ομιλία ψυχιάτρου για το ρόλο της τέχνης και της ψυχικής υγείας των AμεΑ.

14 Σεπ 2021 | 13:58

Το εστιατόριο Noma μόλις έγινε τριάστερο

Τρία αστέρια Michelin για το σπουδαίο εστιατόριο της Κοπεγχάγης, για πρώτη φορά.

ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ 13 Σεπ 2021 | 12:31

Το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ

Άγγελος Λάντος, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι και Τάσος Μαντής καταθέτουν τη γνώμη τους για την πορεία της υψηλής γαστρονομίας στη χώρα μας.

10 Σεπ 2021 | 11:14

Ποιο είναι τελικά το καλύτερο κρέας του κόσμου;

Ένας από τους πιο εξειδικευμένους στο θέμα ανθρώπους που υπάρχουν, μιλά για τις πιο εκλεκτές ράτσες.

09 Σεπ 2021 | 14:10

Στο κέντρο της Αθήνας, ένα μπαρ σερβίρει μπροστά από ένα άλλο μπαρ

Κάτι συμβαίνει στην Πετράκη και το The Bar In Front Of The Bar 'ευθύνεται' σε μεγάλο βαθμό γι' αυτό.

08 Σεπ 2021 | 12:15

"Masterpieces Belong Together": Τι κοινό έχει το ατελιέ του Βασίλη Ζούλια με την LG Gallery OLED ΤV;

Μία κορυφαία συνάντηση με επίκεντρο την τέχνη και την τεχνολογία.

07 Σεπ 2021 | 11:38

El Resto Bar | Ένα εστιατόριο σταθμός στο πανέμορφο Πήλιο

Και γιατί ο Σεπτέμβρης είναι η κατάλληλη περίοδος για να το επισκεφθείτε.

06 Σεπ 2021 | 15:31

Μία μέρα στο Μediterranean Cosmos: Θα κάνουμε βόλτα και θα αγοράσουμε τα απαραίτητα για το σχολείο

Και για όσους δεν πάνε σχολείο όλα τα απαραίτητα για τη νέα σεζόν που τώρα ξεκινά.